Hvilken CNC-bearbejdningsmetode skal jeg benytte?

Kim Andersen
Application Engineer

Kim Andersen

Du kan her se, hvordan vores CAM løsning, EDGECAM, kan optimere din CAM produktion inden for spåntagende CNC-bearbejdning.

EDGECAM er det produkt, vi tilbyder inden for CNC-fræsning, CNC-drejning og CNC-bearbejdning, og vi har +18 års erfaring inden for fræsning, drejning og bearbejdning.

CNC står for “Computer Numerical Control” og er dén teknologi, der bruges i fremstilling og bearbejdning af materialer, heriblandt til CNC-fræser. CNC bruger en computer til at styre og automatisere værktøjsmaskiner såsom drejebænke, fræsere og skære- eller laserskæremaskiner, som også hver er en CNC-bearbejdningsmetode til hvert formål.

CNC-teknologien har revolutioneret fremstilling og bearbejdning, da den muliggør højere produktivitet, præcision og gentagelighed end traditionelle metoder. CNC-maskiner er også mere fleksible, da de kan ændres og programmeres til at producere forskellige dele, når det er nødvendigt uden, at der skal ændres på selve maskinen.

CNC-bearbejdningsmetode

Valg af CNC-bearbejdningsmetode afhænger af en række faktorer såsom den ønskede præcision, kompleksiteten af ​​emnet, materialetypen, og den ønskede produktionstid.

Nogle af de mest almindelige CNC-bearbejdningsmetoder inkluderer:

  • Fræsning: Anvendes til at skære og forme en række forskellige materialer, herunder metal, plast og træ. Fræsning kan bruges til at skære plane overflader, skrå overflader, profiler og lommer i emnet.
  • Drejning: Anvendes primært til at producere runde emner som aksler, bolte og møtrikker. Drejning kan også bruges til at skære indhak i overfladen af ​​emnet.
  • Boring: Bruges til at skære runde huller i emner i en række forskellige størrelser og dybder.
  • Skæring: Bruges til at skære plader af metal, plast eller træ i en bestemt form eller størrelse. Laserskæring og plasmaskæring er to almindelige skæreprocesser.

Du kan her læse mere om CNC-bearbejdning, og hvad det indebærer at bearbejde emner på en CNC-maskine.

Se denne video, hvor du kan oplever, hvordan et avanceret 5-akset emne bliver programmeret i EDGECAM.

EDGECAM Milling og fræsning som CNC-bearbejdningsmetode kan ses her.
Et eksempel på EDGECAM Milling

Hvilke bearbejdningsmetoder understøttes i EDGECAM?

EDGECAM er en CAM-software, der er designet til at generere CNC-bearbejdningskoder til en lang række forskellige bearbejdningsmetoder. EDGECAM understøtter mange forskellige typer bearbejdningsmetoder, herunder fræsning, drejning, boring osv.

EDGECAM er designet til at give brugerne fleksibilitet til at vælge den bedste bearbejdningsmetode til deres specifikke behov.

Et udvalg af produkter og værktøjer til EDGECAM er:

  1. EDGECAM Designer
  2. EDGECAM Mill/Turn
  3. EDGECAM Milling
  4. EDGECAM Turning
  5. EDGECAM Workflow

Generelt set er fræsning og drejning to af de mest almindelige bearbejdningsmetoder, der bruges til EDGECAM.

Disse metoder er meget alsidige og kan bruges til en bred vifte af applikationer, og EDGECAM er designet til at understøtte en lang række forskellige fræse- og drejningsoperationer. EDGECAM er ligeledes i stand til at generere koder til andre bearbejdningsmetoder såsom EDM, såfremt det er nødvendigt.

Relaterede nyheder