Hvordan anvendes en CNC-maskine?

Hasse Dahl Sørensen
Application Engineer

Hasse Dahl-Sørensen

Du kan her se, hvordan vores CAM løsning, EDGECAM, kan optimere din CAM produktion inden for spåntagende CNC-bearbejdning.

EDGECAM er det produkt, vi tilbyder inden for CNC-fræsning, CNC-drejning og CNC-bearbejdning, og vi har +18 års erfaring inden for fræsning, drejning og bearbejdning.

En CNC-maskine er en computerstyret maskine, der anvendes til at bearbejde forskellige materialer såsom træ, metal og plast.

CNC står for “Computer Numerical Control” og refererer til den måde, hvorpå maskinen styres ved hjælp af en computer og numeriske instruktioner.

CNC maskine

CNC-maskiner kan udføre en lang række opgaver, herunder:

Maskinens computerstyrede præcision gør det muligt at skabe komplekse geometriske former og gentagende opgaver med høj nøjagtighed og på kort tid.

En CNC-maskine består typisk af en kontrolenhed, en maskinstyringsenhed, en spindel, et arbejdsbord og forskellige værktøjer, såsom fræsere eller bor. Computeren styrer bevægelsen af maskinens værktøj og arbejdsstykke i tre dimensioner, og denne bevægelse koordineres med de numeriske instruktioner, der er programmeret ind i maskinen.

CNC-maskiner anvendes i en række industrier, herunder produktion, metalbearbejdning, prototyping, møbelproduktion, bilindustrien og mange andre. De er efterspurgte, fordi de kan automatisere mange opgaver og øge effektiviteten samtidig med, at de opretholder konsistens i produktionsprocessen.

Se denne video, hvor du kan opleve, hvordan et avanceret 5-akset emne bliver programmeret i EDGECAM.

Et emne er ved at blive programmeret i en CNC-maskine
CNC-maskine er ved at bearbejde et emne

Hvordan arbejder en CNC-maskine sammen med et CAM system?

For at få din CNC-maskine til at arbejde med et CAM-system (Computer-Aided Manufacturing) indebærer det følgende:

Opret en 3D-model eller 2D-tegning af dit emne i en CAD-software (Computer-Aided Design).

Importer CAD-modellen til en CAM-software og opret derefter et CAM-program, der vil fortælle CNC-maskinen, hvordan den skal bearbejde emnet. Konvertér CAM-programmet til et format, som CNC-maskinen kan læse og forstå. Dette kan være G-kode for eksempel.

Overfør det konverterede CAM-program til CNC-maskinens computer eller kontrolenhed via en USB-nøgle eller en anden overførselsmetode. Indstil CNC-maskinen i henhold til CAM-programmet og kalibrér dens bevægelsesakser og værktøjsholdere.

Derfra overvåges blot maskinens drift og dens parametre justeres efter behov.

Denne CNC-træningsmaskine giver uerfarne CNC-brugere muligheden for at få en 1:1 autentisk simuleringsoplevelse af at køre med en CNC-maskine.

Det er vigtigt at sikre sig, at CAM-programmet er nøjagtigt og fuldstændigt, før du overfører det til CNC-maskinen. Desuden er det vigtigt at være opmærksom på, at forskellige CAM-software kan have forskellige trin og procedurer til at oprette og konvertere programmer til CNC-maskiner.

Hvilken CAM software, der passer bedst til din CNC-maskine, tager vi gerne en snak med dig omkring.

Fordele ved en CNC-maskine

Generelt set kan CNC-maskiner bidrage til at øge effektiviteten, produktiviteten og kvaliteten af ​​produktionen, hvilket resulterer i økonomiske fordele og forbedrede produkter.

Konkrete fordele ved en CNC-maskine i produktionen er:

  1. Præcision: Den kan udføre opgaver med høj præcision og gentagelighed, hvilket resulterer i høj kvalitet og ensartede produkter.
  2. Øget produktivitet: Den kan arbejde kontinuerligt og automatiseret, hvilket øger produktiviteten og reducerer behovet for manuel arbejdskraft.
  3. Fleksibilitet: Den kan bearbejde forskellige materialer og former, hvilket gør dem alsidige og fleksible i forhold til at udføre forskellige opgaver.
  4. Reduceret fejlmargin: Den kan minimere fejlmarginen, da de er programmeret til at udføre opgaver på en nøjagtig og konsistent måde.
  5. Reduceret spild: Den kan optimere skæring og fræsning, hvilket resulterer i mindre spild og materialeaffald.
  6. Skalérbarhed: Den kan håndtere store og små produktioner, hvilket gør dem velegnede til både masseproduktion og prototypefremstilling.
  7. Tidsbesparelse: Den kan udføre opgaver på kortere tid end manuel bearbejdning, hvilket sparer tid og øger produktiviteten.

Vores produktkatalog giver dig en idé om hvilke produkter, vi hos Edge-Team tilbyder til din CNC-maskine. Sammen med vores CAM-rådgiver kan vi altid finde en passende løsning til din virksomheds behov.

Relaterede nyheder