Hvordan anvendes en CNC maskine?

En CNC maskine er en computerstyret maskine, der anvendes til at bearbejde forskellige materialer såsom træ, metal og plast. Men hvad er CNC maskiner?

CNC står for “Computer Numerical Control” og refererer til den måde, hvorpå maskinen styres ved hjælp af en computer og numeriske instruktioner.

Hvad er en CNC maskine?

CNC maskiner kan udføre en lang række opgaver, herunder:

Maskinens computerstyrede præcision gør det muligt at skabe komplekse geometriske former og gentagende opgaver med høj nøjagtighed og på kort tid.

En CNC maskine består typisk af en kontrolenhed, en maskinstyringsenhed, en spindel, et arbejdsbord og forskellige værktøjer, såsom fræsere eller bor.

Computeren styrer bevægelsen af maskinens værktøj og arbejdsstykke i tre dimensioner, og denne bevægelse koordineres med de numeriske instruktioner, der er programmeret ind i maskinen.

CNC maskiner anvendes i en række industrier, herunder produktion, metalbearbejdning, prototyping, møbelproduktion, bilindustrien og mange andre.

De er efterspurgte, fordi de kan automatisere mange opgaver og øge effektiviteten samtidig med, at de opretholder konsistens i produktionsprocessen.

Se video af CNC bearbejdning i praksis

Se denne video, hvor du kan opleve, hvordan et avanceret 5-akset emne bliver programmeret i EDGECAM.

Et emne er ved at blive programmeret i en CNC-maskine
CNC maskine er ved at bearbejde et emne

Hvordan arbejder CNC maskiner sammen med et CAM system?

For at få din CNC maskine til at arbejde med et CAM system (Computer-Aided Manufacturing) indebærer det følgende:

Opret en 3D-model eller 2D-tegning af dit emne i en CAD software (Computer-Aided Design).

Importér CAD-modellen til en CAM software og opret derefter et CAM-program, der vil fortælle CNC maskinen, hvordan den skal bearbejde emnet. Konvertér CAM-programmet til et format, som CNC maskinen kan læse og forstå. Dette kan være G-kode for eksempel.

Overfør det konverterede CAM-program til CNC maskinens computer eller kontrolenhed via en USB-nøgle eller en anden overførselsmetode. Indstil CNC maskinen i henhold til CAM-programmet og kalibrér dens bevægelsesakser og værktøjsholdere.

Derfra overvåges blot maskinens drift og dens parametre justeres efter behov.

CNC-træningsmaskinen giver uerfarne CNC-brugere muligheden for at få en 1:1 autentisk simuleringsoplevelse af at køre med en CNC maskine.

Det er vigtigt at sikre sig, at CAM-programmet er nøjagtigt og fuldstændigt, før du overfører det til CNC maskinen. Desuden er det vigtigt at være opmærksom på, at forskellige CAM software kan have forskellige trin og procedurer til at oprette og konvertere programmer til CNC maskiner.

Hvilken CAM software, der passer bedst til din CNC maskine, tager vi gerne en snak med dig omkring.

Fordele ved CNC maskiner

Generelt set kan CNC maskiner bidrage til at øge effektiviteten, produktiviteten og kvaliteten af ​​produktionen, hvilket resulterer i økonomiske fordele og forbedrede produkter.

Konkrete fordele ved at have CNC maskiner i produktionen er:

  1. Præcision: Den kan udføre opgaver med høj præcision og gentagelighed, hvilket resulterer i høj kvalitet og ensartede produkter.
  2. Øget produktivitet: Den kan arbejde kontinuerligt og automatiseret, hvilket øger produktiviteten og reducerer behovet for manuel arbejdskraft.
  3. Fleksibilitet: Den kan bearbejde forskellige materialer og former, hvilket gør dem alsidige og fleksible i forhold til at udføre forskellige opgaver.
  4. Reduceret fejlmargin: Den kan minimere fejlmarginen, da de er programmeret til at udføre opgaver på en nøjagtig og konsistent måde.
  5. Reduceret spild: Den kan optimere skæring og fræsning, hvilket resulterer i mindre spild og materialeaffald.
  6. Skalérbarhed: Den kan håndtere store og små produktioner, hvilket gør dem velegnede til både masseproduktion og prototypefremstilling.
  7. Tidsbesparelse: Den kan udføre opgaver på kortere tid end manuel bearbejdning, hvilket sparer tid og øger produktiviteten.

Vores produktkatalog i EDGECAM giver dig en idé om hvilke produkter, vi hos Edge-Team tilbyder til din CNC maskine. Sammen med vores CAM-rådgiver kan vi altid finde en passende løsning til din virksomheds behov. Du kan også læse mere om EDGECAM softwaren her.

Relaterede nyheder