Kom rigtig i gang med SOLIDWORKS – Hvad bør du overveje før du investerer i SOLIDWORKS

Står du stadig tilbage og mangler svar på nogle ting, så tøv ikke med at kontakte mig. Jeg er her for at hjælpe!

nsa@edge-team.com

Tel: +45 31 31 16 38

Kom rigtig i gang med SOLIDWORKS underviser Nils S. Andersen

D. 03/04 2024 afholdte vi webinaret ‘Kom rigtig i gang med SOLIDWORKS’, præsenteret af Nils. I denne artikel vil vi opsummere de vigtigste punkter fra dette webinar, hvis du ikke ønsker at se hele webinaret: Fra 2D til 3D, Hvilken SOLIDWORKS licensstørrelse passer?, Omkostninger til SOLIDWORKS, Hvilken type software du har brug for, har betydning for prisen, Redskaber, der følger med SOLIDWORKS, Omkostninger til SOLIDWORKS – Undervisning, Omkostninger til SOLIDWORKS – Hardware, Ekstra.

Arbejder du lige nu i 2D, men gerne vil over i 3D, så er vores anbefaling, at du i en periode holder fast ved 2D, så du stadig kan tilgå dine filer på normal vis. I mellemtiden kan du begynde at opbygge nye projekter i 3D, så du gradvist kan skifte fra 2D til 3D. På den måde har du en overgangsfase, hvor du arbejder i begge produkter, men hvor det ene er vedligeholdelse af det eksisterende, og det andet er oprettelse af nyt materiale fremadrettet. I løbet af denne periode kan du også overveje at konvertere noget af det gamle bibliotek til 3D-format.

AutoCAD Light It vs. DraftSight

Prisen på DraftSight er lavere

Du kan skære ned i antallet af licenser med DraftSight. Hvis du er interesseret i netværkslicenser, kan du nøjes med færre licenser, hvis du arbejder i en større afdeling, da det ikke er det primære program, du arbejder med fremadrettet.

SOLIDWORKS har tre forskellige licensstørrelser:

Standard

For mange virksomheder dækker en standardlicens de flestes behov. Den inkluderer grundlæggende tegning i SOLIDWORKS samt funktioner som SheetMetal og Weldments. Du kan oprette assemblies og 2D-tegninger til arbejdstegninger. Denne licens giver mulighed for at eksportere filer i forskellige formater og imødekommer behovet for at kunne producere dele.

Professional

Der er visualize som er et rendering-program, så er der Toolbox som er et bibliotek med møtrikker, bolte og alt muligt andet som kan være relevant, og så er det PDM standard for nogle virksomheder som bruger PDM standard som deres PDM System. Hvis dy bruger PDM Standard så skal du som minimum have en Professional licens.

Premium

Det er typisk i forbindelse med statisk simulering, eller Routing hvor det er at vi begynder at kigge i den retning.

Du skal forholde dig til, om du har et behov for ejerskabslicenser eller lejelicenser. Man kan også godt kombinere dem, her får du forskellen på licenserne:

Skal du ele eller leje en SOLIDWORKS licens? Find din 3D CAD løsning lige her på siden

Ejerskabslicens

  • Højere startomkostning​ – fordi du køber en licens.
  • Lavere årlig driftsomkostning​
  • Kan opgraderes ​- Det er den billigste løsning at vi finder den rette licens sammen fra starten af.
  • Nye licenser inkluderer 24 måneders serviceaftale – kan ikke fravælges

Lejelicens

  • Lavere startomkostning​ – fordi du lejer en licens.
  • Højere årlig driftsomkostning​
  • Højere fleksibilitet
  • Fra 3 måneder op til 12 måneders binding

Finansiering

Det kan være en stor økonomisk byrde for nogle virksomheder, derfor har vi en samarbejdspartner, DLL, der tager sig af finansieringsdelen. Dette er typisk relevant, hvis du binder dig for 3 år eller længere, hvor du så har mulighed for at betale på månedsbasis, kvartalsvis eller årligt.

Du kan også få SOLIDWORKS uden netværk til 3D CAD

Standalone​

En eller få brugere​

Installeres unikt på computere​

1 licens pr. bruger

Her får du en SOLIDWORKS 3D CAD netværkslicens, hvilket vil sige, at den er cloudbaseret

Netværk​

Tommelfingerregel +5 brugere​

Kræver server til licenshåndtering​

Serviceaftaler koster lidt mere​

Øget fleksibilitet 

3dexperience er solidworks cloud service platform

3DEXPERIENCE

”Netværkslicens”​

Unikt login – kræver internet og SOLIDWORKS installeret på computer​

Tegner altid i sidst nye version​

Kan kun lejes – samme pris som lejelicens​

3DEXPERIENCE – Alle nye licenser indeholder nu SOLIDWORKS Cloud Services,

SOLIDWORKS 2024

Følger med alle nye licenser købt efter 1. juli 2023​ – Læs mere her

Filhåndtering​ & du kan holde revisionsstyringer – så du får en form for PDM System.

Med SOLIDWORKS Cloud Services får du nu en omfattende filhåndteringsfunktionalitet, der giver dig mulighed for at holde styr på revisionshistorikken for dine projekter. Dette fungerer som et form for PDM-system, der gør det nemt at organisere og administrere dine designs på en effektiv måde.

Batchkonvertering

Dette værktøj giver dig mulighed for hurtigt at generere PDF’er ud fra dine projekter og downloade dem som en ZIP-fil direkte til din computer. Dette sparer dig tid og gør det nemt at dele dokumentation med andre interessenter.

Deling og kommentering

Med Share and Markup-funktionen får du redskaber, der gør det muligt for eksterne interessenter at se og kommentere på dine tegninger direkte fra cloud’en. Dette fremmer samarbejde og kommunikation, hvilket er afgørende for succes i enhver projektproces.

Tag fuld fordel af din licens

Det er vigtigt at huske, at alle disse funktioner følger med din licens – det handler blot om at benytte sig af dem. Uanset om du er en erfaren bruger eller nybegynder, er der masser at udforske og drage fordel af med SOLIDWORKS Cloud Services. Så tag springet ind i fremtiden med 3DEXPERIENCE og oplev, hvad den nye æra af CAD-design har at tilbyde.

”Klasseundervisning”​ – Se dem her

SOLIDWORKS kursus hos Edge-Team​ – i både Egå og Odense

Du får et certifikat​

Kursister fra andre virksomheder​

Vi har computere​

Vi står for forplejning

Undervisning hos virksomheden​

SOLIDWORKS kursus hos virksomheden​

Du får certifikat​

Op til 6 kursister​

Vi har computere med​

I står for forplejning

Brugertilpasset kursus​

Undervisning ud fra brugernes behov​

Ekstra forberedelse for Edge-Team​

Op til 6 kursister ​

Hos os eller virksomheden​

Vi står for computere​

Forplejning afhænger af lokation​

Tommelfingerreglen er 15.000 – 30.000 kr. eksklusive moms for en computer

Kom rigtig i gang med SolidWorks - Hardware

Dette er et punkt, hvor nogle ofte bliver overraskede. Tommelfingerreglen er 15.000 – 30.000 kr. eksklusive moms for en computer. Vi anbefaler, at du vælger en bærbar frem for en stationær computer, da det giver noget fleksibilitet.

Det er vigtigt at have noget supporteret hardware. Det er vigtigt at tjekke, om det er registreret som godkendt hardware, og det kan du gøre inde på SOLIDWORKS’ egne hjemmeside: https://www.solidworks.com/support/system-requirements. I forhold til systemkrav anbefaler vi, at du går lidt større end det, de minimum anbefaler. For eksempel anbefaler de 16GB RAM, men vi anbefaler 32 eller 64GB, da det dækker mange behov. Hvis vi går op i noget tungere simulering eller lignende, så går vi også op i RAM og grafikkort, hvilket gør, at prisen kommer tættere på de 30.000 kr. eksklusive moms.

Bemærk, at gamergrafikkort som udgangspunkt ikke er supporteret (selvom de er billigere). Det kan give problemer i supporten.

Vi kan hjælpe jer med at købe en computer igennem vores samarbejdspartner. Når vi hjælper til, går vi typisk i retning af Lenovo:

P16 G1 i7-12850HX/64GB/512M2/WQXGA/A3000/Fingerprint/Camera(IR)/W11P​

01 new / 3 års Premier onsite / Nordisk Layout​
Nvidia Quadro RTX  A3000 12GB
Cirka 21.000 kr. eksklusive moms – Prisen kan godt variere, men det er i dette prisleje, vi typisk henviser computere i.

Nils snakker desuden i webinaret om SOLIDWORKS Startup-programmet, og om SMV-Digital hvor du kan søge om tilskud til blandt andet implementering, rådgivning, digitalisering og opkvalificering.

Tak fordi du læste eller så med på webinaret 🙂

Relaterede nyheder