Gå i skyen med SOLIDWORKS Cloud Services!

Michael P. Skytte
Application Engineer

Michael P. Skytte

Jeg håber, at nyhederne i 3DEXPERIENCE har din interesse. 🙂

Læs mere om 3DEXPERIENCE.

Under 3DEXPERIENCE World 2023 i februar blev det annonceret, at fra juli 2023 vil alle nye SOLIDWORKS-licenser inkludere SOLIDWORKS Cloud Services, hvilket gør det muligt at dele konstruktioner uden at downloade dem. Selvom der var lang tid fra februar til juli, gik tiden hurtigt, og SOLIDWORKS Cloud Services blev en realitet, mens mange af os afsluttede projekter og forberedte os mentalt på sommerferie.

Vi har afholdt et webinar, hvor du fra en konstruktørs synsvinkel ser på, hvordan 3DEXPERIENCE-platformen kan understøtte vedkommendes arbejde – se webinaret på siden her.

Dassault Systèmes har altid haft fokus på at give brugerne værktøjer til at øge produktiviteten, og med SOLIDWORKS Cloud Services har de formået at løfte produktiviteten til et helt nyt niveau på flere områder:

1. Dele og kommentere

2. Gemme og revidere

3. Administrere, håndtere og kontrollere

I juni skrev jeg en artikel om, hvilke pakker/roller og applikationer (APPs) SOLIDWORKS Cloud Services indeholder på et overordnet plan. Her vil jeg dykke dybere ned i brugeroplevelserne med disse applikationer (APPs).

Hvad ændrede sig i juli 2023?

Som jeg nævnte i mit indlæg i juni, vil alle nye licenser, der købes eller lejes efter juni 2023, indeholde SOLIDWORKS Cloud Services. Uanset om du har en standalone-, netværks- eller leje-licens, vil alle nye licenser indeholde SOLIDWORKS Cloud Services, og du vil dermed kunne dele og håndtere dine filer via 3DEXPERIENCE-platformen.

Hvad betyder det for mig?

I bund og grund betyder det ikke noget for dig; du kan arbejde videre, som du altid har gjort. Dog giver SOLIDWORKS Cloud Services dig adgang til 3DEXPERIENCE-platformens bedste værktøjer til CAD-arbejde. Eksisterende SOLIDWORKS-licenser kan opdateres til også at indeholde SOLIDWORKS Cloud Services, og du kan selv beslutte, hvor mange af dem du vil opgradere eller undlade at opgradere.

Er det det værd?

Jeg mener helt klart, at det er det værd. Selvom jeg er en smule farvet 😉 og har arbejdet med 3DEXPERIENCE-platformen i en længere årrække nu, mener jeg klart, at SOLIDWORKS Cloud Services indeholder nogle værktøjer, som enhver konstruktør kan drage nytte af.

1. Dele og kommentereLæs hele artiklen her

At skulle dele konstruktioner og filer med personer og virksomheder uden for ens egen virksomhed kan være en udfordring. Med “Dele og kommentere” eller “Share & Markup”, som SOLIDWORKS kalder det, bliver det en del nemmere.

Med 3DEXPERIENCE-platformen gøres dette nemt og kontrolleret. Du kan se, hvad du har delt, i hvilket format, med hvem og hvornår. Og selvfølgelig kan du også nemt fjerne “delingen” igen. Udover dette kan den person, du deler filer med, kommentere på disse, og selve kommentarhistorikken bliver gemt sammen med filerne, så du altid kan gå tilbage til dem.

Du kan gøre dette indefra din SOLIDWORKS via “Lifecycle and Collaboration”-fanen:

2. Export as Packages hele artiklen her

Udveksling af komponenter eller hele samlinger med eksterne som konsulenter eller kunder kan være en udfordring.

Med 3DEXPERIENCE-platformen fra Dassault Systémes er det blevet ganske nemt at dele hele samlinger eller enkelte komponenter og samtidig have kontrol over, hvilke dele vedkommende kun kan se, og hvilke filer vedkommende kan ændre i.

Ved at gå ind i 3DEXPERIENCE-panelet i din SOLIDWORKS under menuen “Tools” og vælge “Export as Package” kan pakken deles, og modtageren kan åbne pakken, foretage de ændringer og tilføjelser, som vedkommende skal foretage, og sende pakken tilbage.

Når pakken modtages, kan du se, hvilke filer der er blevet ændret eller tilføjet, og derefter bestemme, hvilke af disse filer der skal overtages, og hvilke der skal fjernes/slettes, uden at din oprindelige konstruktion bliver ødelagt eller ændret.

3. Marketplace for SOLIDWORKS (DraftSight) Læs hele artiklen her

Det kan nogle gange være svært at finde de korrekte standardkomponenter. Marketplace giver dig direkte adgang til standardkomponenter fra en lang række leverandører såsom ABB, SKF, Bosch Rexroth mm. direkte i din SOLIDWORKS. Marketplace søger direkte i TraceParts, 3D ContentCentral og PartSupply ved hjælp af 6WTags.

Når komponenten er fundet, om det er en motor eller kugleleje, kan disse trækkes direkte ind i din konstruktion.

Relaterede nyheder