SOLIDWORKS Cloud Services

Michael P. Skytte
Application Engineer

Michael P. Skytte

Har du yderligere spørgsmål, er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte mig eller mine kollegaer hos Edge-Team.

Tilmeld dig webinar omkring SOLIDWORKS Cloud Service >>

Fra juli 2023 vil alle nye køb af SOLIDWORKS Desktop CAD-licenser inkludere SOLIDWORKS Cloud Services. Det er lige meget, om du køber eller lejer, og om det er standalone eller netværkslicenser

Har du allerede en SOLIDWORKS licens på en aktive support- og opdateringsaftale, kan du opgradere din aftale til også at inkludere SOLIDWORKS Cloud Services eller fortsætte med din licens, som du plejer.   

3dexperience er din måde at komme i skyen på.

Men hvad er det helt præcist, SOLIDWORKS Cloud Services er, og hvad er det, du får? 

I bund og grund får du dét, som Dassault Systemés kalder en “tenant”. Det er et område på 3DEXPERIENCE-platformen, som din virksomhed råder over.

Dette område vil have nogle cloud-baserede roller, applikations-pakker om du vil, der indeholder forskellige programmer (APPs) til kommunikation, fil- og udviklingshåndtering og samarbejde. 

Har du flere licenser af SOLIDWORKS Cloud Services, har du mulighed for at invitere andre brugere til din 3DEXPERIENCE-platform. Her kan de få adgang til de rådige roller og APPs, så du kan kommunikere, dele filer, samarbejde og udvikle sammen.  

Her dækker vi de tre roller, som SOLIDWORKS Cloud Services dækker over og en liste over Apps, vi har lagt vægt på, og som du bør starte med.  

De tre roller er i 3DEXPERIENCE:

her ses tre af de mest fremtrædende roller i 3DEXPERIENCE cloud service

3DSwymer

her ses mange af rollerne i 3dexperience cloud service

3DSwymer giver adgang til de fundamentale funktioner, der muliggør, at SOLIDWORKS-brugere kan oprette dashboards, samle og sikkert delte data samt forbinde brugere, viden og information ét sted. Det giver mulighed for samarbejde i kontekst, fleksibilitet og hurtigere tid til marked. 

3ddashboard bruges til at oprette dashboards

3DDashboard – Opret dashboards til visninger af opdaterede oplysninger og relevant indhold for dig, dit team og din virksomhed. 

3ddrive bruges til at sikre effektiv deling af filer

3DDrive – Sikker opbevaring, administration og deling af filer med andre designere eller leverandører udenfor din 3DEXPERIENCE platform. 

3dplay er en rolle til intuitiv visning af cad-modeller

3DPlay – En intuitiv visning af CAD-modeller, der bl.a. visualiseres, roteres, eksploderes, lægge snit i, måles og kommenteres på.  

3dswym gør, at du kan kommunikere med enkeltpersoner og teams

3DSwym – Et kommunikationsmiljø, hvor du kan kommunikere med enkeltpersoner og teams, samt dele indhold og information. 

Collaborative Industry Innovator

her ses yderligere roller i 3dexperience cloud service

Collaborative Industry Innovator er i den cloudbaseret 3DEXPERIENCE løsning den sikre forbindelse til alle interessenter i koncept og udviklingsprocessen – udvikling, design, produktion, marketing, salg osv. og muliggør dermed samtidig udvikling på tværs af afdelinger og CAD-applikationer.

Den muliggør avanceret navigering og filtrering af produktstruktur, browserbaseret 3D-visualisering og geometriske analyseværktøjer, håndtere ændringer i processen og meget mere.

med 3dspace kan du lave et samarbejdsrum

3DSpace – Opret et Collaborative Space/samarbejdsrum, hvor filer og data kan oprettes og gemmes med adgangskontrol. 

3d markup gør det muligt at lave 2d og 3d webbaserede markup

3D Markup – Gør det muligt at lave 2D- og 3D-webbaserede markup og noter til alle, når som helst og på enhver enhed dvs. også på tablet og smartphone. 

bookmark editor gør det muligt at strukturere mapper

Bookmark Editor – Giver dig mulighed for at oprette og administrere en hierarkisk struktur af mapper til logisk organisering af dine filer, referencer og objekter. Bookmarks kan deles med andre, og indholdet opbevares i et Collaborative Space/samarbejdsrum. 

collaborative tasks gør det muligt at organisere dine opgaver

Collaborative Tasks – Organiser dine opgaver med et kanban-lignende dashboard, træk og slip objekter, arbejd med teamopgaver og tildel opgaver til teammedlemmer. 

product explorer gør det muligt at visualisere produkter

Product Explorer – Giver dig mulighed for at visualisere produkter og deres struktur med interaktiv analyse via attributter og 6WTags. Product Explorer, giver dig mulighed for at navigere i objekter i 3D og er optimeret til navigation af store datamodeller. 

compare gør det muligt at identificere forskelle mellem to cad-filer

Compare – Giver dig mulighed for at identificere forskelle mellem to CAD-filer, deres strukturer, metadata og 3D-geometri. 

Collaborative Designer for SOLIDWORKS

Collaborative Designer for-SOLIDWORKS Apps

Collaborative Designer (Rolle) – Installer en 3DEXPERIENCE Connector-add-in og brug det inden for dine desktop SOLIDWORKS produkter (SOLIDWORKS CAD/Inspection/Visualize). Dette skaber forbindelse mellem dine desktop SOLIDWORKS produkter og 3DEXPERIENCE platformen. 

welcome får dig helt i gang med 3dexperience platformen

Welcome – Hjælper dig i gang med 3DEXPERIENCE platformen. Den guider dig til at få installerede de rigtige programmer og viser med videoer, hvordan dine APP’s anvendes. 

design with solidworks giver mulighed for at gemme og dele i skyen

Design med SOLIDWORKS – Gør det muligt for dig at gemme, få adgang til, dele og administrere livscyklus for SOLIDWORKS-data på 3DEXPERIENCE platformen direkte fra din SOLIDWORKS brugerflade. 
 

Fælles 3DDashboard for hele virksomheden, hvor du kan lave lige så mange TABs, som du ønsker 

Der kan laves fælles 3DDashboard for hele virksomheden, afdelinger, grupper og projekter. Derudover, kan du selvfølgelig også sætte dine helt egne individuelle 3DDashboards op.   

I hvert 3DDashboard kan du have lige så mange TABs (faneblade), som du ønsker. På disse TABs kan du placere de APPs, du har behov for. 

der kan også laves et fælles 3ddashboard

I dette TAB ser du Bookmark Editoren (øverst til venstre), som viser en folderlignende struktur, der indeholder filer. En af fordelene ved Bookmark Editoren er, at den samme fil kan tilgås via forskellige Bookmarks, også selvom den kun ligger et sted.  

3DPlay App’en (øverst til højre) kan bruges til at vise dine 3D modeller. Men den kan også bruges til at eksplodere samlinger, måle på din model, skrive kommentarer og meget mere. Serudover kan den også bruges til at se andre dokumenter som PDF, Word mm.   

I Collaborative Lifecycle APPen (nederst til venstre), som også kaldes workflow, kan du se hvor i udviklingsprocessen dine modeller ligger. Du kan flytte dem i deres workflow, branche, sammenligne modeller og meget mere.   

3DSpace (Nederst til højre) viser de områder på platformen, du har adgang til, når det kommer til filer.   

Du har nem adgang til 3DEXPERIENCE platformen

Alle APPs, som du har adgang til på 3DEXPERIENCE platformen via en internetbrowser, kan du også tilgå via din SOLIDWORKS. Så du behøver ikke nødvendigvis at forlade SOLIDWORKS for at skabe dig et overblik.   

Her ser du, hvordan 3DSearch APP’en bruges til at finde frem til de filer, der skal bruges i samlingen. De kan åbnes individuelt eller trækkes direkte ind i samlingen.   

her ser man 3dsearch, hvor der nemt kan findes frem til filer

Her ses Bookmark Editoren i SOLIDWORKS, som nemt giver dig et overblik over den ønskede information    

her ses bookmark editoren i solidworks

Med 3DEXPERIENCE-platformen har du flere muligheder for at skabe dig et overblik over din konstruktion, og du er ikke begrænset til en måde at finde frem til de filer, du har behov for på.   

Du kan også se alle informationer om den samling, du har åben 

se alle informationer om den samling, du har åben

Og selvfølgelig kan du via 3DEXPERIENCE-platformen også se alle informationer om den samling, du har åben. Du kan også låse filer til dig, så det er dig, der har rettighed til at ændre dem, køre dem igennem et livscyklus/workflow, branche, lave en ny revision mm.    

Hvor nemt er det at komme i gang inde på 3DEXPERIENCE platformen? 

1. Brug det tilsendte link du har modtaget via mail til at log ind på din 3DEXPERIENCE platform.  
N.B.: Hvis du er den første i din virksomhed, der logger på, vil du automatisk blive tildelt administrator rettigheder. Er det ikke dig, der skal være administrator, sender du den mail, du har modtaget, videre til vedkommende, der skal. 

2. Opret dig med e-mailadresse og adgangskode for at logge på, hvis du allerede har en my.solidworks konto, behøver du ikke oprette dig igen. 

3. Hvis du har administrator rettigheder, kan du invitere andre brugere til at deltage på din 3DEXPERIENCE platform.

4. Tildel roller (med licens) til andre i din virksomhed.  

På dette link (https://www.3ds.com/support/cloud/onboarding) finder du en ”kom godt i gang” for både administrator og brugere.  

Har du yderligere spørgsmål, er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte mig eller andre fra Edge-Team.  

Relaterede nyheder