Del & Kommenter (Share & Markup) funktionen i 3DEXPERIENCE har fået en stor opdatering

Michael P. Skytte
Application Engineer

Michael P. Skytte

Jeg håber, at nyhederne i 3DEXPERIENCE har din interesse. 🙂

Læs mere om 3DEXPERIENCE.

Del og kommenter, eller som Dassault Systèmes SOLIDWORKS kalder det Share & Markup, er ikke en ny funktion i 3DExperience, men den har fået en stor opdatering og er nu blevet væsentligt mere brugervenlig og tilgængelig.

Grundlæggende

Funktionen for at dele med eksterne brugere, “Share With External,” er som standard slukket, og du skal have din 3DExperience Platform Administrator til at aktivere funktionen for at kunne dele filer med eksterne personer.

Dette gøres under Platform Management > Content > Share With External.

Enable shareable link – giver dig mulighed for at dele både filer og mapper med eksterne, og i SOLIDWORKS vil du få direkte mulighed for at dele filer.

Slår du “Enable comments” til, får modtageren også mulighed for at kommentere på filen. Disse kommentarer vil følge filen, og du vil kunne se dem direkte på filen uden, at modtageren skal sende dig en e-mail eller ringe til dig.

Administratoren vil også kunne se, hvilke filer og mapper der er delt med andre, og kan fjerne delingen igen.

N.B.: Når det er hele mapper, du vil dele, skal det gøres via 3DDrive APP’en.

SOLIDWORKS

I SOLIDWORKS vil du nu have mulighed for at vælge “Share a file” i “Lifecycle and Collaboration”-fanen.

Hvis “Share a file”-knappen/funktionen ikke er synlig på fanen, skal du selv finde den i “Customize.”

SOLIDWORKS Assembly/Samlinger kan gemmes i 3DXML, 2D PDF, STEP AP203, STEP AP214, STL og IGES. Du har altså ikke mulighed for at dele en SOLIDWORKS samling SLDASM og de tilhørende SOLIDWORKS parter i SOLIDWORKS format, som du kender fra “Pack&Go” i SOLIDWORKS.

SOLIDWORKS Parter kan gemmes som 3DXML, SLDPRT, 2D PDF, STEP AP203, STEP AP214, STL og IGES. Her kan din SOLIDWORKS Part gemmes i SOLIDWORKS-format, hvilket både kan have fordele og ulemper. Deler du en part i SOLIDWORKS-format, vil modtageren have mulighed for at downloade filen inklusive hele opbygningen/feature-træet m.m.

Dassault Systèmes SOLIDWORKS anbefaler derfor, at man deler 3D-modeller med andre i 3DXML-filformat, da det fylder mindst, og modtageren har mindst mulighed for at “stjæle” opbygningen fra.

SOLIDWORKS Drawings/Tegninger kan gemmes som PDF, DXF, DWG og PNG.

Du kan gemme en fil med personer udenfor din organisation ved at bruge 3DDrive eller som en fil i kontekst med en 3DSwym community eller dialog. I denne artikel vil jeg koncentrere mig om, hvordan du kan dele filer med eksterne.

I din 3DDrive App kan du se, hvilke filer du deler med hvem, og du kan tilføje og fjerne personer.

For at modtageren kan se filen, skal vedkommende have oprettet et Passport på 3DEXPERIENCE Platformen, dvs. have oprettet en bruger, dette er gratis og ret nemt at gøre.

Når du har delt en fil med vedkommende via en e-mail, vil vedkommende modtage en e-mail med et link direkte til den delte fil.

Og vedkommende kan tilgå filen ved at klikke på det link, der er i e-mailen.

Når vedkommende har åbnet filen, kan denne downloades og måle og kommentere på filen med forskellige værktøjer.

Disse kommentarer kan gemmes i filen i form af det Dassault Systèmes kalder en “Annotation Tour,” og når der laves kommentarer på filen, vil afsenderen have mulighed for at se de kommentarer, fil modtageren har lavet.

Disse kommentarer vil automatisk blive linket til den delte fil, og det er nemt at se ændringsforslagene og foretage disse.

Når ændringerne er foretaget i SOLIDWORKS, kan filen igen deles enten som en ny fil eller som en opdatering af den eksisterende delte fil. Ved at opdatere den delte fil vil linket til de allerede eksisterende kommentarer blive bibeholdt, og hele ændringsforløbet kan følges i den delte fil.

Share & Markup er dermed ikke kun en sikker og nem måde at dele filer med eksterne på, men det er også en fantastisk måde at gemme kommentar-historikken, der har været på modellen.

Share & Markup er en del af CLOUD SERVICES for SOLIDWORKS, og selvom du ikke har brug for et PDM/PLM-system, har du sikkert alligevel brug for en sikker metode til at dele filer med eksterne.

Relaterede nyheder

Hvad er Cloud

Hvad er “Cloud”?

Du hører det nok ofte omtalt – i flere sammenhænge end nødvendigvis lige arbejdsmæssigt. Det er også ofte omtalt som “skyen”. Det kan forstås på

Læs mere »