Hvad er CAM software?

Hasse Dahl Sørensen
Application Engineer

Hasse Dahl-Sørensen

Du kan læse mere om EDGECAM hos Hexagon, der har udviklet CAM softwaren.

Computer Aided Manufacturing (CAM) er den software, der anvendes til programmering af CNC maskiner. Denne type software benytter sig typisk af en allerede fremstillet CAD fil (2D/3D). Denne CAD filen er ofte designet af en konstruktionsafdeling og bliver importeret i CAM softwaren.

Hvordan fungerer CAM software?

I CAM softwaren lægger man værktøjsbaner på CAD filen. I eksempelvis EDGECAM, som vi tilbyder, kan man med fordel have oprettet en værktøjskatalog, der afspejler de værktøjer, som er tilgængelige for CNC maskinen.

Man kan ligeledes have et katalog med fiksturer og skruestiks, som ved programmering og efterfølgende simulering vil give en effektiv kollisionsdetektion. 

Når værktøjsbanerne er lavet i softwaren, kommer man til processen, hvor der skal laves en NC kode til CNC maskinen. Den proces varetages af en postprocessor. Den sørger for at oversætte de værktøjsbaner, der ses i CAM softwaren til egentlig NC kode, som er forståelig for CNC maskinen. 

Eksempler fra EDGECAM

Brug CAM software til CNC bearbejdning, nem at programmere og simulere. Lav værktøjsbaner med NC kode
Første eksempel på EDGECAM
CAM software med EDGECAM, hvor værktøjsbaner kan oprettes til CNC bearbejdning
Andet eksempel på EDGECAM
EDGECAM og CAM software til cnc bearbejdning
Tredje eksempel på EDGECAM

Hvordan kan du bruge CAM software i produktionen?

Softwaren kan benyttes sammen med mange typer af CNC maskiner såsom: 

  • Drejebænk 
  • Fræser 
  • Kantbukker 
  • Standser 
  • Laser, vand eller plasmaskærer 
  • Trådgnist maskiner 

Se i denne video, hvordan et avanceret 5 akset emne programmeres i EDGECAM. Få samtidig et indblik i både simultanfræsning og barrel milling.

Denne software kan med fordel benyttes i alle slags produktioner, uanset om man laver simple, avanceret, store serie, prototyper, store emner, små emner eller en kombination. 

CAM software kan hjælpe med at optimere produktiviteten af din maskine ved hjælp af eksempelvis avancerede volume- og tidoptimerede værktøjsbaner i skrubbearbejdning. I dette tilfælde spiller CAD filens kompleksitet en mindre rolle.

Derudover kan CAM hurtigt beregne værktøjsbaner til 3D geometrier.

CNC-træningsmaskine fra Hexagon

Vi har introduceret en CNC-træningsmaskine til dig, der er et træningsværktøj udstyret med NCSIMUL.

Træningsmaskinen er til stor anvendelighed hos for eksempel produktionsskoler eller sågar virksomheder. Hvis der ønskes et effektivt simuleringsværktøj til sine lærlinge eller elever er den næsten et must-have.

På denne måde kan de forsøge sig med CNC bearbejdning uden hverken fejl eller stor omkostningstid på de benyttede CNC maskiner.

Du kan læse mere om EDGECAM hos Hexagon, der har udviklet CAM softwaren.

Relaterede nyheder

Hvad er Cloud

Hvad er “Cloud”?

Du hører det nok ofte omtalt – i flere sammenhænge end nødvendigvis lige arbejdsmæssigt. Det er også ofte omtalt som “skyen”. Det kan forstås på

Læs mere »