Skal du eje eller leje din SOLIDWORKS licens?

Hvornår kan det bedst betale sig at leje, og hvornår kan det bedst betale sig at købe sin SOLIDWORKS licens?

For langt de fleste virksomheder vil det altid være billigst at købe en SOLIDWORKS licens, som de har brug for. Men der kan være tilfælde, hvor det bedst kan betale sig at leje. Er du eksempelvis i en helt nystartet virksomhed eller afdeling, hvor der taget små skridt og små investeringer ad gangen, kan det være en fordel at leje sine licenser, indtil processer og økonomi er mere bæredygtig.

Du kan finde vores opdaterede priser på SOLIDWORKS her.

Allerede efter to år er det langt billigere at eje sin SOLIDWORKS licens

Der er rigtig mange måder at sammensætte en softwareløsning på og derfor også mange priser. For at kunne sammenligne tallene har vi taget udgangspunkt i listepriserne for en SOLIDWORKS Standard licens i dette eksempel. En SOLIDWORKS Standard licens koster*:

  • Ved køb koster SOLIDWORKS Standard kr. 47.250,- pr. licens (engangsbeløb)
  • Den årlige support- og serviceaftale koster kr. 11.250,- (fornyes hvert år)
  • Ved leje på 3 måneder koster en SOLIDWORKS Standard licens kr. 7.575,- inkl. support- og serviceaftale
  • Ved leje på 12 måneder koster en SOLIDWORKS Standard licens kr. 25.500,- inkl. support- og serviceaftale

Over tid bliver det altså kun dyrere at leje. Et køb derimod, er økonomisk tungt det første år, men bliver allerede på andet år en meget lavere driftsomkostning. Vi ved, at to år er lang tid – men levetiden for et godt CAD-system er meget længere.

Fordele ved at eje SOLIDWORKS licenser

Fordelen ved at eje sin licens er, at man kan tilgå sine filer, selv hvis man opsiger sin support- og serviceaftale. Ved en lejet licens vil man ikke længere kunne tilgå sine CAD-filer.

Når man ejer sin licens, kan man altid opgradere sin softwarepakke, hvis man får behov for flere funktioner såsom simuleringsværktøjer. Dette vil selvfølgelig påvirke prisen. Men ved en lejet licens kan man først vælge en anden softwarepakke, når lejen er udløbet.

Rigtig mange softwarevirksomheder tilbyder kun leje-software i dag (SaaS). Men i vores optik er lejet software i langt de fleste tilfælde først og fremmest til gavn for leverandørerne af softwaren og ikke for kunden – udover de enkelte tilfælde, hvor det måske kan svare sig for kunden.

Ønsker du ikke længere at betale den faste udgift til at leje software, skal du huske på, at du mister retten til den pågældende software. Det betyder, at du efter opsigelsen ikke længere vil kunne anvende de data, du har – og CAD-data er ofte meget vigtig data!

Årsager til, at det bedst kan betale sig at leje sin SOLIDWORKS licens:

  • Man har kun brug for SOLIDWORKS i en begrænset periode, f.eks. tidsbegrænset ansættelse af en konstruktør
  • Man skal kun bruge SOLIDWORKS mens et projekt gennemføres
  • Man er en startup-virksomhed, der vil se tiden an, før der investeres i en licens
  • Man har et periodisk udviklingsarbejde, så man kan i en periode ad gangen har brug for 3D CAD-software, og i den efterfølgende periode kun har brug for simuleringssoftware til designvalideringen, og efterfølgende igen kun har brug for Composer og Visualize til at fremstille marketingmateriale

Hos Edge-Team kan du både købe og leje SOLIDWORKS

I sidste ende er det dig og din virksomhed, som skal vælge, om det passer jer bedst at eje eller leje jeres SOLIDWORKS licenser. Men nu har vi forsøgt at stille de to muligheder op mod hinanden, så du bedre kan finde den rette løsning for dig og din virksomhed.

Så flere af vores tips og anbefalinger – læs mere på vores blog

*Priserne, der er oplyst her, er ca. priser i 2023 og kan derfor blive indeksreguleret af SOLIDWORKS.

Vi anbefaler altid, at du kontakter os, hvis du ønsker at få oplyst en pris på SOLIDWORKS.

Hos Edge-Team er det altid uforpligtende, og vi tager gerne en snak om dine muligheder.

Relaterede nyheder