Hvilken hardware giver den bedste performance for SOLIDWORKS 2020?

Michael P. Skytte
Application Engineer

Michael P. Skytte

Skal du opgradere din pc, men er i tvivl om, hvilken hardware SOLIDWORKS kræver?

Hvis det er tid til at opdatere maskinparken i din virksomhed, så får du her et par gode råd med på vejen. For én ting er, hvad der står på SOLIDWORKS.com om, hvad minimumskravene er for en PC, der skal køre SOLIDWORKS 2020. Noget andet er, hvor det kan betale sig at ofre lidt flere penge for at fremtidssikre sin investering.

Her får du et overblik over, hvad der skal til for at køre SOLIDWORKS 2020.

Vi kommer med et dybere indblik i nogle specifikke hardware-komponenter. Det skal dog nævnes, at en PC skal opbygges og optimeres som et hele – du kan ikke udelukkende se på det som en samling af forskellige komponenter. Brugertilpassede maskiner kan godt være en billigere valgmulighed, men det kræver indsigt at udvælge og sammensætte komponenter, så du opnår fuld kompatibilitet og effekt. Køling og temperaturstyring er et andet vigtigt aspekt. Så hvis du ikke har erfaring med at bygge computere selv, vil den sikre løsning være at købe en færdig computer fra en kendt leverandør. Så er du sikker på, at komponenterne i maskinen arbejder optimalt sammen.

Processor: 3.3 GHz eller højere clock-hastighed (gerne tæt på 4GHz)

Styresystem: Windows 10 64-bit

Hukommelse: 32 GB (minimum 16 GB)

Harddisk: SSD (Solid State Drive) med en størrelse som giver minimum 20 GB fri plads. (Må gerne være en harddisk som styresystemet (OS) ikke er på)

Grafikkort:

  • Standard assemblies: NVIDIA Quadro P1000 eller AMD Radeon Pro WX 4100
  • Large assemblies med simple parter: NVIDIA Quadro P2000 eller AMD Radeon Pro WX 7100
  • Large assemblies med komplekse parter: NVIDIA Quadro P4000/5000 eller AMD Radeon Pro WX 8200/9100

Internetforbindelse: Højhastigheds-bredbåndsforbindelse, når der skal downloades installationsfiler

Hvilken processor (CPU) skal du vælge til SOLIDWORKS 2020?

SOLIDWORKS understøtter processorer fra både AMD og Intel. Rebuild-processen i SOLIDWORKS er lineær (da parternes historik gennemregnes lineært med de afhængigheder, som de forskellige features har af hinanden) og derfor kan denne proces kun gøre brug af en enkelt kerne (core). Hvis du vil have kortere rebuild-tider, skal du gå efter en CPU med højere clock-hastighed. Vær opmærksom på, at både Intel og AMD Boost hastigheder er den maksimum-hastighed, som processoren kan opnå over en kortere periode. De må ikke køre på maksimum i længere tid ad gangen, men skal holde sig indenfor specifikationerne ved almindeligt arbejde.

Nogle funktioner kan gøre brug af multi-thread teknologi og kan derved fordele arbejdet på flere processor-kerner. Programmer som SOLIDWORKS Simulation og PhotoView 360 kan udnytte muligheden for multi-threading. Også andre områder, som aktiviteter på brugerfladen, har gavn af det. I disse tilfælde kan udregningstider forkortes ved at have flere kerner i processorerne. 

Husk altid at maskinkraft ikke kan erstatte gode arbejdsrutiner i designarbejdet.
Så det er en god idé at spidse ører, når din supporter begynder at tale om ”best practice” og ”design intent”. Derudover er det altid en god idé at minimere antallet af in-context references samt at gøre brug af large assembly mode. Andre performance-optimeringer kan også lette noget af byrden fra processorens skuldre. SOLIDWORKS har mange knapper at skrue på for at optimere arbejdet med store assemblies. Kontakt gerne Edge-Team, hvis du har spørgsmål til optimering af jeres arbejdsværktøjer og evt. processer.

Hvilket styresystem skal du vælge til at køre SOLIDWORKS 2020?

SOLIDWORKS 2020 er officielt understøttet af følgende styresystemer:

  • Windows 7 SP1, 64-bit (Bemærk at Windows 7 understøttes ikke efter SOLIDWORKS 2020 SP5)
  • Windows 10, 64-bit

Bemærk at Windows Home Editions ikke understøttes. Det er ikke sikkert, at du vil opleve problemer med det, men SOLIDWORKS garanterer ikke fuld funktionalitet ved brug af ikke-understøttede styresystemer.

Bemærk også at Windows 8.1 ikke understøttes længere end til og med SOLIDWORKS 2018 SP5.

eDrawings og eDrawings Profesional 2020 understøttes på alle styresystemer nævnt ovenfor og også macOS 10.13 og senere versioner.

Kan du bruge SOLIDWORKS i virtuelle miljøer?

Ja, nogle virtuelle miljøer er understøttet. Tag et kig på SOLIDWORKS Virtual Environment Support’s hjemmeside for at læse mere.

Hvor meget RAM skal du have for at køre SOLIDWORKS?

Det anbefales fra SOLIDWORKS, at du minimum har 16 GB RAM. Dog kan store modeller og simuleringsstudier kræve mere. For at undgå at dit SOLIDWORKS-system ikke bliver for småt for hurtigt, anbefaler vi fra Edge-Teams side, at man overvejer at starte med 32 GB RAM. Gerne i større blokke, så der er plads til at udvide med flere RAM-blokke i fremtiden efterhånden, som behovet vokser.

Hvilken type harddisk skal du vælge til SOLIDWORKS 2020?

SSD-drev (Solid State Drive) yder de bedste åbn- og gem-tider. I nogle tilfælde op til 10 gange bedre end almindelige HDD-drev (Hard Disk Drive). Efterhånden som SSD-drev er blevet overkommelige i pris er det klart investeringen værd. Bemærk også, at den tid det tager at åbne en fil fra et lokalt SSD-drev kan være op til 100 gange hurtigere sammenlignet med en fil på en netværksplacering.

Sørg for at skalere dit system, så du kan holde mindst 20GB eller 10 % ledig diskplads efter at alle programmer er installeret, så Windows har nok albuerum til at køre effektivt. 

Hvilken type grafikkort skal jeg vælge til SOLIDWORKS 2020?

NVIDIA Quadro Pro-, AMD FirePro- og AMD Radeon Pro-serierne er alle testet og godkendt til at køre SOLIDWORKS. Et grafikkort med hardware OpenGL acceleration giver overlegen performance og stabilitet. Især når man arbejder med 3D-modeller og skal rebuilde, rotere, zoome og panorere.

NVIDIAs nyeste grafikkort er fra serierne Quadro P, GP, GV og RTX.

Fra AMD er det Radeon Pro WX-serien, der er den nyeste.

Så længe du vælger et grafikkort, som er certificeret til brug med SOLIDWORKS, vil forskellen i performance fra den billige til den dyre ende give forholdsvis lille effekt i forhold til, hvis du spenderer de samme penge på en bedre CPU med SSD-drev.

Hvis du bruger SOLIDWORKS Visualize, vil du dog se fordelene ved et bedre grafikkort, da renderingerne gør direkte brug af GPU-en. Så her vil et dyrere grafikkort komme til sin ret. Bemærk i øvrigt at alle versioner af SOLIDWORKS Visualize understøtter NVIDIA Quadro-grafikkort, mens AMD Radeon Pro-kortene KUN understøttes af SOLIDWORKS Visualize 2020.

Find fuld liste over certificerede grafikkort her

Den fulde liste over certificerede grafikkort og deres tilknyttede drivere for hver SOLIDWORKS-version kan du finde på SOLIDWORKs grafikkort-driver-website. Der vises kun drivere til de 3 nyeste releases af SOLIDWORKS.

Grafikkort, som er designet til gaming eller multimedie-applikationer såsom NVIDIA GeForce eller AMD Radeon (ikke Radeon Pro), er ikke egnede til brug med SOLIDWORKS, da de ikke yder den performance og stabilitet, som kræves. Disse kort er optimeret til at vise low-poly figurer med en høj frame-rate. Det vil sige modeller med grove overflader, som til gengæld vises med mange billeder pr. sekund. CAD-applikationer har de modsatte krav – altså glatte overflader med fin detaljeringsgrad – men til gengæld skifter billederne ikke så hurtigt, så en høj frame-rate er ikke så kritisk. Ved at bruge de anbefalede grafikkort og drivere opnår du den bedste ydeevne fra din SOLIDWORKS-software.

SOLIDWORKS kan ikke bruge to grafikkort på samme tid også kendt som SLI og Crossfire. I andre sammenhænge ses det at man vælger en løsning med to grafikkort monteret på samme maskine, men SOLIDWORKS kan ikke drage fordel af kort nummer 2.

Hvilke versioner af Microsoft Office er kompatible med SOLIDWORKS 2020?

SOLIDWORKS kan bruge Microsoft Excel til at lave BOM-lister, designtabeller og lignende. Når en ny version af Microsoft Office-pakken udgives, skal SOLIDWORKS først køre en række test på den nye software, før den kan certificeres. Derfor kan der gå noget tid, før den nyeste Microsoft Office servicepack bliver certificeret til SOLIDWORKS. 

SOLIDWORKS 2020 er kompatible med Microsoft Office 2013, 2016 og 2019. Du kan altid finde en opdateret Microsoft Office-liste på SOLIDWORKS’ System Requirements-website.

Bør jeg gemme mine filer lokalt på min PC eller på et netværksdrev?

For at opnå maksimal performance og stabilitet, anbefales det at arbejde med sine filer lokalt. Filer åbnet og gemt direkte via en netværksforbindelse vil altid være langsommere end filer gemt på et lokalt drev, og der vil være højere risiko for at filerne ødelægges i overførslen. Fordelene ved at have sine filer lagret på et netværksdrev er til gengæld muligheden for en langt højere grad af sikkerhed mod tab af data ved hackerangreb og PC-nedbrud.

For at få det bedste af begge verdener, anbefales det at benytte et data-management-system som for eksempel SOLIDWORKS PDM Standard eller SOLIDWORKS PDM Professional. PDM-systemet sørger automatisk for at styre overførslen af dokumenter fra netværksservere til lokale diskdrev. Så får du optimal performance, mens du arbejder med dine filer samt en høj grad af sikkerhed mod tab af data. Hvis du er i tvivl om PDM og hvilke muligheder, det kunne give, er du velkommen til at spørge os om yderligere oplysninger. 

Hvad er forskellen på SOLIDWORKS PDM Standard og Professional?

SOLIDWORKS PDM Standard er inkluderet i licenser til SOLIDWORKS Professional og Premium. Det giver nem adgang til standard data management, som holder styr på revisioner og workflows.

SOLIDWORKS PDM Professional tilføjer en række mere avancerede data management-muligheder, såsom server-replikation og mange automatiserede arbejdsgange. Klik og læs mere om sammenligning af SOLIDWORKS PDM Standard og Professional.

Hvilken hardware skal jeg vælge til at køre SOLIDWORKS PDM 2020?

Edge-Team anbefaler at bruge en server dedikeret til at køre SOLIDWORKS PDM vault. Udover at give CAD-brugere den optimale performance vil en dedikeret server yde fuld kontrol med versioner/revisioner, workflow-processer og custom properties. Du kan finde serverspecifikationskrav på SOLIDWORKS’ System Requirements-website.

Relaterede nyheder

Hvad er Cloud

Hvad er “Cloud”?

Du hører det nok ofte omtalt – i flere sammenhænge end nødvendigvis lige arbejdsmæssigt. Det er også ofte omtalt som “skyen”. Det kan forstås på

Læs mere »