SOLIDWORKS 3D CAD – Hvilken pakke skal jeg vælge?

Michael P. Skytte
Application Engineer

Michael P. Skytte

Standard, Professional eller Premium? 

Valget af SOLIDWORKS-pakke afhænger, af hvilke opgaver I skal hjælpe jeres kunder med at løse. Læs med herunder for at komme nærmere et svar. Eller ring til en af vores eksperter og få en snak om hvilken pakke, der vil dække jeres behov. 

>> Skal innovationen have et skub? 

>> Skal I med på den digitale bølge? 

>> Er det svært at følge med konkurrenterne?  

Når der skal fart på innovation og tegningsarbejde, så er SOLIDWORKS et uundværligt redskab. Med et intuitivt og nemt 3D CAD-program i værktøjskassen, bliver det hurtigt at få skitser og idéer ”ned på papiret” så samarbejdspartnere og kunder kan kigge med og komme med justeringer tidligt i processen. Det giver færre ”ommere” og mindre spildtid. Det er enkelt at redigere sine modeller og du kan endda arbejde med flere versioner parallelt. Når tegningerne skal til produktionen, er det trygt at vide at alle tegninger samt styk- og materialelister refererer direkte til modellen og derfor altid er up to date. 

Klik her og se SOLIDWORKS 3D CAD oversigt >> Vi giver dig et hurtig overblik over funktionerne i de forskellige SOLIDWORKS-pakker. 

Du skal vælge SOLIDWORKS Standard, hvis du skal  

 • lave 3D konstruktioner og teste om de bevæger sig, som du forventer 
 • lave 3D konstruktioner og vil vide, hvor meget materiale du skal bruge, hvor meget det vejer og hvordan balancepunktet ligger, når det for eksempel skal løftes med kran 
 • lave arbejdstegninger og udførlig dokumentation til produktionen, inkl. styklister 
 • bygge svejste konstruktioner og gerne vil have lister over materialeforbrug samt udførlige skærelister 
 • bygge modeller af tyndpladekonstruktioner og gerne vil have lister over materialeforbrug samt udførlige skærelister 
 • overføre dine modeller direkte til produktionsmaskiner såsom fræsere, drejebænke, CNC-maskiner eller 3D-printere via SOLIDWORKS CAM 

SOLIDWORKS Professionel 

Hvor meget tid kunne I spare på at trække standardkomponenter fra et bibliotek i stedet for at opbygge dem selv? 

Hvad ville det betyde for virksomheden at jeres data blev lagt ned i et PDM-system, som styrer, hvem der kan redigere og slette filer og som sikrer at alt er testet og godkendt inden det sættes i produktion?  

Vil I gerne kunne automatisere mere af jeres konstruktionsarbejde?  

Vil I gerne lave flotte fotorealistiske billeder til salgsmaterialet?  

Så er det måske tid at se på en opgradering til SOLIDWORKS Premium. 

Når man er flere SOLIDWORKS-brugere i virksomheden, kan der hurtigt opstå behov for systematisering af både arbejdsgange, brug af standardkomponenter samt i arkiveringen af filer. Før eller siden vil der sikkert også opstå et behov for at kunne skabe billeder i en kvalitet, som egner sig til salgsmateriale.

Alt det og meget mere kan SOLIDWORKS Professional hjælpe jer med. Med i pakken følger nemlig  

 • Toolbox, som er et stort bibliotek af standardkomponenter, opdelt efter standarder og er konfigurérbart, så det kan tilpasses jeres måde at bruge det på. Det er muligt at tilpasse biblioteket, så det kun viser de komponenter, som I bruger, og hver enkelt komponent kan også tilpasses, så den får jeres leverandørs varenummer som derefter kan trækkes ind på styklister.  
 • PDM i Standard-udgaven, som er SOLIDWORKS’ filstyringssystem. PDM har en lang række funktioner, som styrer oprettelsen og navngivningen af mappestrukturer og projektfiler, sørger for at projektmodeller kommer igennem det definerede flow af godkendelser inden de frigives til produktion og derudover styrer det også hvem, der har rettigheder til at se, redigere eller slette filer. Det giver en høj grad af sikkerhed imod menneskelige fejl og virksomhedens data er i det hele taget bedre sikret i PDM-system.  
 • Visualize, som er SOLIDWORKS’ renderingsprogram. Med Visualize kan du lave fotorealistiske renderinger af dine modeller, så dine investorer og kunder får et godt og overbevisende indtryk af dit produkt, allerede inden det er sat i produktion.  
 • Costing, som kan lave kostberegninger på part-niveau. 

SOLIDWORKS Premium 

Bruger du også mange penge på validering af design? 

Er du træt af at lave endeløse rækker af dyre prototyper, inden du er kommet helt i mål med dine designs? 

Har du brug for at teste dine modeller grundigt igennem virtuelt, før du bestiller de første (eller næste) prototyper? 

Hvad vil det betyde for dig at dit produkt lever op til forskrifter og standarder?  

Er I én af de mange danske virksomheder, der arbejder på projekter indenfor teknisk konstruktion/design i SOLIDWORKS og bruger I også mellem 15.000 og 100.000 kr. på at få eksterne konsulenter til at validere jeres design?  

Kender I til det at arbejde med flere variationer af jeres design uden rigtigt at vide, hvilken der lever op til de tekniske krav, der er stillet til projektet?  

Gør det, at I bruger mange penge på at få valideret flere af jeres designs for at vide, hvilket der passer bedst til opgavens kravspecifikation?  

Skal du bygge rørkonstruktioner eller arbejde med føring af elektriske kabler? 

Har du brug for bedre budgetoverslag? 

Så bliver svaret SOLIDWORKS Premium. 

I Premium-pakken får du alt det, du finder i Standard- og Professional-pakkerne og derefter toppet yderligere op med  

 • Routing, som gør det nemt at bygge rørkonstruktioner, inkl. et stort bibliotek af standarddele 
 • Simulering, Lineær styrkeberegning, valider hurtigt dit produkt i forhold til kvalitet og sikkerhed. 
 • Simulation, Time-based Motion Analysis, sæt dine ting i bevægelse og analyser din model i forhold kraftpåvirkning, cyklus mm.  
 • Advanced Surface Flattening, ofte er produkter som læder, fodtøj og produkter lavet af kompositmateriale, komplekse i deres udformning, men skal laves i materialer der som udgangspunkt leveres som ”flade” emner. Med dette værktøj kan du præcist estimere størrelsen på en kompleks geometri efter at den er blevet udfoldet.   

Ved at håndtere hele eller dele af valideringsfasen kan du spare dyrebar tid i forhold til at få dine produkter ud på markedet hurtigere. Du kan sikre, at det designforslag du sender til validering ved et konsulenthus, er testet og overholder kravspecifikationer til projektet og derved undgår du dyre re-designs.  

Ved hjælp af Routing-modulet bliver det enkelt at opbygge føringer af rør og kabler – både som 3D-modeller og i diagramform. Modulet indeholder et omfattende bibliotek af standarddele, som er lige til at trække ind i dine modeller.

Relaterede nyheder

Hvad er Cloud

Hvad er “Cloud”?

Du hører det nok ofte omtalt – i flere sammenhænge end nødvendigvis lige arbejdsmæssigt. Det er også ofte omtalt som “skyen”. Det kan forstås på

Læs mere »