3DEXPERIENCE: Export as Package – Gør det nemt at dele hele samlinger med eksterne konsulenter

Michael P. Skytte
Application Engineer

Michael P. Skytte

Jeg håber, at denne funktion i 3DEXPERIENCE har din interesse. 🙂

Læs mere om 3DEXPERIENCE.

Export as Package

Uanset hvilket udviklingsmiljø du arbejder i, kan det være en udfordring at samarbejde med eksterne konsulenter, der måske ikke er en del af det samme PDM- eller PLM-system som dig.

Med 3DEXPERIENCE-platformen fra Dassault Systémes er det ganske nemt at dele hele samlinger med eksterne samtidig med at have kontrol over, hvilke dele i samlingen vedkommende kun kan se, og hvilke filer vedkommende kan ændre i.

For at gøre dette skal du gå ind i 3DEXPERIENCE-panelet i din SOLIDWORKS under menuen “Tools” og vælge ”Export as Package”.

Denne pakke kan deles enten via 3DDrive i 3DEXPERIENCE-platformen, hvilket kræver, at modtageren har oprettet et Passport på platformen (hvilket er gratis), eller via en mappe, der derefter kan deles med konsulenten via e-mail eller andre fil-delingstjenester.

Modtageren af denne pakke behøver ikke at have adgang til 3DEXPERIENCE-platformen; man skal bare have 3DEXPERIENCE Exchange add-inet slået til.

Add-in’et er en del af SOLIDWORKS-installationen fra SOLIDWORKS 2023 SP2, men det kan også hentes fra SOLIDWORKS-hjemmesiden for tidligere versioner af SOLIDWORKS (link til download). Husk at vælge den version, der passer til din SOLIDWORKS-installation.

Modtageren af pakken behøver som sagt ikke at have adgang til 3DEXPERIENCE-platformen, men kun add-in’et installeret og aktiveret.

Brugeren kan så ændre de filer, vedkommende har tilladelse til, tilføje filer, hvis nødvendigt, og arbejde med alle komponenter i samlingen, selvom vedkommende ikke har rettigheder til at ændre filerne.

Når ændringerne er tilføjet, lukkes pakken og ”sendes” tilbage eller bliver opdateret på 3DDrive.

Når pakken kommer tilbage, kan den åbnes i et mellemstadie, hvor det kan ses, hvilke filer der er blevet tilføjet, og hvilke der er blevet ændret. Du kan så baseret på dette beslutte, om disse ændringer skal tilføjes til din konstruktion eller ej. Dermed behøver du ikke bare at godkende de ændringer, der er foretaget, men kan selv bestemme, om det arbejde den eksterne konsulent har udført, kan anvendes, eller om der skal foretages yderligere ændringer, før ændringerne kan anvendes.

Relaterede nyheder

Hvad er Cloud

Hvad er “Cloud”?

Du hører det nok ofte omtalt – i flere sammenhænge end nødvendigvis lige arbejdsmæssigt. Det er også ofte omtalt som “skyen”. Det kan forstås på

Læs mere »