3DEXPERIENCE World 2023 der gik

Michael P. Skytte
Application Engineer

Michael P. Skytte

Fagligt og personligt havde vi nogle fantastiske dage i Nashville. Vi blev i allerhøjeste grad klogere på 3DEXPERIENCE og alle de muligheder, som cloud-platformen muliggør for virksomheder.

Fra den 13. til 15. februar 2023 var det igen tid til 3DEXPERIENCE World i Nashville, Tennessee.
I år blev konferencen afholdt som et live-event efter tre år i coronaens tegn. Sessionerne blev også streamet for at gøre dem tilgængelige for så mange brugere som muligt.

Edge-Team var også i år repræsenteret af et stort antal medarbejdere for at udvide vores viden inden for SOLIDWORKSPDMSimulering3DEXPERIENCE og meget mere.

Vi landede et par dage inden for at have mulighed for at akklimatisere os, få taget toppen af jetlaggen efter lidt over 20 timeres rejsetid og selvfølgelig også for at se noget.

De fleste af os landede fredag aften, hvor vi efter en godt lang tur var ude at få noget aftensmad, og da Nashville jo er Country & Western musikkens hovedstad, var der selvfølgelig også musik til maden.

Lørdag og søndag gik med lidt sightseeing og shopping. Vi var bl.a. forbi Jack Daniels Destilleriet som skulle ligge forholdsvist tæt på Nashville. Nu skal man vide, at afstandene i USA er lidt større, så tæt på var trods alt en køretur på godt 1½ time hver vej.  Og selvom de fleste af os bestemt ikke er den store fan af whisky, så var det bestemt en tur værd.

Søndag eftermiddag gik med at få registeret os til konferencen, så vi kunne være klar til mandag morgen.

Mandag – Dag 1 – Imagine

I begyndelsen af ​​den generelle session på den første dag talte Gian Paolo Bassi, Senior VP fra 3DEXPERIENCE Works. Han henledte opmærksomheden på arrangementets motto, “Imagine”, og citerede Albert Einstein med ordene, at fantasi er vigtigere end viden, da viden er begrænset, men fantasi ikke kender nogen grænser.

Han nævnte også de muligheder, der er tilføjet i porteføljen af 3DEXPERIENCE Works i de seneste år, der tilbyder løsninger til alle områder af produktudviklingen fra planlægning til digital fremstilling. Han fremhævede også, hvordan de seneste tre år har vist, at mobile løsninger med høj ydeevne er nødvendige for at støtte distribuerede teams i arbejdet.

De følgende talere repræsenterede innovative virksomheder, der beskæftiger sig med bæredygtige løsninger:

Fabio Pissato, Chief of Entrepreneurs fra e-novia, der udvikler produkter med SOLIDWORKS for at støtte bæredygtigheden.

Salvador Garcia, Chief Revenue Officer hos Ocean-Based Climateddd Solutions, der forsøger at fjerne kuldioxid ved at bruge bølgeenergi til at fodre phytoplankton.

En særlig meddelelse fulgte: Gian Paolo Bassi meddelte, at fra den 1. juli 2023 vil der være 3DEXPERIENCE Cloud-løsninger inkluderet i hver ny SOLIDWORKS-licens.

Derefter gik Bernard Charles, CEO for Dassault Systèmes, på scenen og gav en opdateret oversigt over Living Heart-projektet, og hvordan det har udviklet sig siden 2014 og nu bruges af læger.

Suchit Jain, VP for Strategy & Community hos Dassault Systèmes, talte om mulighederne med 3DEXPERIENCE Works-løsninger og betydningen af innovationer for fremtiden.

Adskillige måder at benytte SOLIDWORKS på

De følgende talere viste igen, hvor forskelligartet løsningerne fra Dassault Systèmes bliver anvendt:

 • Ilya Mirman fra start-up virksomheden Verve Motion, fortalte om designet af hans exoskelet, som skal hjælpe arbejdere med at undgå skader ved tung løft. Designet blev direkte bearbejdet og printet med en 3D-printer fra SOLIDWORKS-modellerne.
 • Titan Gilroy fra Titans of CNC, talte om, hvor vigtigt det er for maskinoperatører at blive eksperter inden for mange områder af produktionen: CNC-maskiner, spindler, fastgørelse af arbejdsemnet, kølevæske, millioner af værktøjstyper og programmering af maskiner er vigtige komponenter. Men alt starter med det model, der skal fremstilles, og den vigtige rolle, som SOLIDWORKS spiller i konstruktionen.
 • Dr. David Hoganson, assistent i afdelingen for hjertekirurgi og leder af programmet for computerstøttet 3D-visualisering på Boston Children’s Hospital, forklarede, hvordan SOLIDWORKS CAD- og SOLIDWORKS Simulation-løsninger anvendes der til at udvikle en revolutionerende metode til præoperativ planlægning af børnehjertekirurgi.
 • Jamie Siminoff, grundlægger af Ring, fokuserede på mulighederne for innovation og betydningen af forestillingsevnen.

Derefter gik vi ud i break out sessions, hvor der blev delt ud af viden inden for hele SOLIDWORKS- og 3DEXPERIENCE-porteføljen.
Og var der ikke lige session der passede til én, så var der rig mulighed for at gå på opdagelse i Partner Pavillion.

Her kunne man både blive klogere på hele SOLIDWORKS- og 3DEXPERIENCE-porteføljen samt møde partnerprodukter som DriveWorks, CustomTools og Smap3D samt HP, Lenovo og Mark inden for hardware. 

Forskellige SOLIDWORKS-brugere udstillede også, hvad de bruger SOLIDWORKS til at udvikle.

Mandag aften er der altid et specielt event, der blev afholdt på Pins Mechanical Company, hvor nogle af os deltog, mens andre nød en ishockey kamp.

Tirsdag – Dag 2 – Teknologi

På andendagen var der på General Session fokus på teknologi og dermed på nøgleområderne konstruktion, simulation og produktion.

Tre SOLIDWORKS-kunder kom på scenen for at tale om deres erfaringer.

 • Matt Shedlov, Senior R&D Manager hos Boston Scientific, en producent af medicinsk udstyr og et biomedicinsk firma, talte om den følelsesmæssige belønning i hans virksomhed: Forbedring og redning af livene for 30 millioner patienter om året. Boston Scientific har været kunde siden 1998 og er vokset fra en håndfuld medarbejder til mere end 2.000 i dag.
 • Ryan Okelberry, medstifter af House of Design forklarede hans virksomheds bestræbelser på at tackle boligkrisen ved at automatisere produktionen af bygningskomponenter i modulopbygning. Virksomhedens mål er at skabe en virtuel tvilling, som kræver elektriske styrings- og kontrolsystemer. SOLIDWORKS er blevet brugt i mekanisk og elektrisk design fra begyndelsen. Ved at arbejde parallelt kan holdene være hurtigere og have færre konstruktionsgentagelser. House of Design bruger også CAD-dataen til efterfølgende processer, og systemingeniører bruger strukturanalyser til deres robotsystemer.
 • Brandon Foster, Senior CAD Administrator hos Sealed Air har gjort det til sin mission at løse kritiske emballageproblemer og arbejder på at udvikle bæredygtige løsninger. Sealed Air står over for mange udfordringer som globalt selskab: Virksomheden skal forblive agil med stramme tidsfrister, og præcis dokumentation er et must i komplekse anlæg. Sealed Air bruger DraftSight 2D til at dokumentere og administrere produktionslinjer og fabrikslayout samt produktions tegninger til produktionspartnere.

Indsigt i arbejdet med værktøjerne på 3DEXPERIENCE-platformen blev givet af;

 • Michael Austell, Engineering Director hos Storyteller Overland, en leverandør af eventyrkøretøjer. Industrielle design begynder med koncepter, som videreformidles videre til ingeniørerne der så implementere disse. Der samarbejdes med kvalitets- og værkstedsteamet samt eksterne leverandører for at producere kundetilpassede dele. 3DEXPERIENCE-platformen bruges til at gemme og organisere data og et forbedret samarbejde.
 • Florian Fischer, CEO hos X Custom Engineering talte om rationalisering af arbejdsprocesser. X Custom Engineering er en prototypedesignvirksomhed med en vision om at forene hele processen fra design til prototypedannelse og produktion i et enkelt system. Fischers hovedanliggende er at kombinere PDM, CAM, CAD og simulation for at reducere omkostningerne og forbedre innovationen.

Tirsdag aften inviterede SOLIDWORKS alle deltagere ned i gaden, og her er der ikke talte om Jomfru Ane Gade, men nærmere bestemt Broadway.

Nashville er kendt for at være en musik- og festby, og det bliver meget tydeligt i den ene ende af Broadway. Her er der barer på stribe, hvor der spilles live-musik.

Og bare rolig: arrangementet lukkede så tidligt, at vi alle kunne nå i seng og være friske til dagen efter.

Onsdag – Dag 3 – Community/Fællesskab

Genneral Session på den tredje dag var som hvert år dedikeret til Community.

Først på scenen var Suchit Jain, Vice President of Strategy & Community, SOLIDWORKS, der fortalte om det voksende og blomstrende SOLIDWORKS-fællesskab.

Han præsenterede iværksætteren Erin Winick Anthony, der allerede i 2015 grundlagde sit firma Sci Chic, mens hun stadig var på universitetet. Hun engagerer sig meget i startup/maker-scenen.

Derefter kom Vicky Wu Davis, stifteren af ​​Creating Impact Through Innovation, Entrepreneurship, and Sustainability (yCITIES) på scenen; den almennyttige organisation, der forbereder vejen for den næste generation af innovatører gennem uddannelse og fremme af elever, hvor SOLIDWORKS også bruges.

I næste programpunkt blev der fokuseret på grundlaget for, hvorfor SOLIDWORKS findes overalt: SOLIDWORKS-fællesskabet. Dan Wagner og Matthew Clegg trådte op på scenen for at rapportere om opdateringerne i SOLIDWORKS User Group Network (SWUGN) og SOLIDWORKS Champions-programmet. Der er nu SOLIDWORKS-brugergrupper i 48 lande, og alene i 2022 blev der tilføjet 71 nye grupper. Husk at i Danmark har vi SwErfa, som har eksisteret som Danmarks officielle SOLIDWORKS-brugergruppe siden 2002.

Derefter overrakte Suchit Jain en check på 30.000 dollars til Christine Getman, direktøren for Magic Wheelchair en almennyttig organisation, der fremstiller skræddersyede kostumer til børn i kørestole for at støtte arbejdet i denne organisation.

Sidste taler for i år var Liv Boeree. Hun har en grad i astrofysik, er filantrop hos Raising for Effective Giving, YouTuber og tidligere topspiller i poker. Hun præsenterede tre metoder til at navigere i et travlt arbejdsliv:

 • Pas på succes- og præstationskulturen.
  Fokuser ikke på resultatet, men definer processer og vurder ydeevnen ud fra disse processer.
 • Kvantificer dine overbevisninger.
  Når du bestemmer, hvor sandsynligt det er, at du opnår et resultat, kan du bedre forstå de udfordringer, der ligger foran dig, og vide, hvad der er nødvendigt for at løse dem.
 • Fokuser på Win-Win.
  Hvordan kan vi finde måder at styrke andre på, mens vi selv har succes? Denne tankegang er afgørende i dagens verden.

Om aftenen var der igen inviteret til mad og musik tæt på Broadway.

Nogle af os brugte lejligheden for at smutte lidt tidligere fra eventet og gå en længere tur i Nashville og se byen ”by-night”.

Sidste dag, torsdag, blev brugt på at købe souvenirs og være turist i Nashville og se ét af de mange musikmuseer, der er dedikeret til forskellige kendte musikere, som i vores tilfælde var Jonny Cash.

Første kig på SOLIDWORKS 2024

Traditionen tro bliver der under alle 3 dage afsløret nogle af de nyheder der kommer med i næste version af SOLIDWORKS (SOLIDWORKS 2024). Dette blev i år gjort under temaet ”Platform Jones and the Lost Features”, som jeg nævnte i mit LinkedIn-indlæg fra onsdag den 22. februar.

Alle tre dage er nu blevet klippet sammen, og du kan se alle ”afslørede” nyheder i denne fine YouTube-video. God fornøjelse!

”Take-aways” fra 3DEXPERIENCE World 2023 og Nashville.

Det var fantastisk efter 3 år igen at kunne mødes face-to-face; husk, at det er en brugerkonference, og at den primært er for SOLIDWORKS-brugere og sekundært for forhandlerne.

Næste år vil konferencen finde sted i Dallas, og er du interesseret i at deltage, er du altid velkommen til at kontakte mig eller én af mine dygtige kollegaer.

Hvad Nashville angår, så er det en fantastisk by, når det kommer til fest og musik, og jeg er helt sikker på, at det ikke er sidste gang, jeg har været i Nashville, men næste gang bliver det helt klart som turist.

Jeg håber, at du har nydt min lille beretning om 3DEXPERIENCE World 2023, og jeg vil slutte af med nogle stemningsbilleder fra Nashville, som du kan herunder.

Relaterede nyheder

Hvad er Cloud

Hvad er “Cloud”?

Du hører det nok ofte omtalt – i flere sammenhænge end nødvendigvis lige arbejdsmæssigt. Det er også ofte omtalt som “skyen”. Det kan forstås på

Læs mere »