Case:

Lærlinge får et stort ansvar hos BUDWEG CALIPER

Virksomhed: BUDWEG CALIPER
Thunder

Udfordringen

Settings

Løsningen

Sort in ascending order

Fordelene

BUDWEG CALIPER LOGO

Kan man køre en moderne CNC-produktion uden at have en eneste industritekniker ansat? Hvis du spørger BUDWEG CALIPER fra Odense, må svaret være et rungende ja! I de seneste år har de udelukkende haft lærlinge til at styre produktionen på deres serviceværksted, en ordning der både kommer virksomheden og lærlinge til gavn.  

Ifølge værkfører hos BUDWEG CALIPER Kim Thomasen krævede det dog en ændring i indstillingen, inden den nuværende ordning kunne falde på plads:

”På et tidspunkt havde vi den holdning her i huset, at man ikke skulle have lærlinge, fordi det var for besværligt. Det har vi heldigvis fået ændret.

Da Kim selv startede hos BUDWEG CALIPER i 2012, var det ham, der stod og programmerede manuelt på CNC-maskinen. Det var først da han blev værkfører, og de blev bedre til at tage lærlinge ind, at de kunne se værdien i at få et CAM-program. Her faldt valget på EDGECAM, som virksomheden indtil videre har brugt i tre år. 

Tidsbesparelser og samfundssind

Ifølge Kim Thomasen er der mange fordele ved at bruge lærlinge i produktionen:  

”Det er bare nemmere i forhold til min hverdag. De opgaver vi har her, er som udgangspunkt ikke komplekse fræseopgaver, og derfor giver det god mening for os at bruge lærlinge. Det hjælper også, at lærlingene har EDGECAM med fra skolen, så vi sparer tid i oplæringen.”

Der er altså nogle helt konkrete grunde til, at det kan svare sig for BUDWEG CALIPER at lade lærlinge stå for produktionen. Men ifølge Kim Thomasen er der også en større samfundsmæssig grund til, at virksomheden tager lærlinge ind:

Jeg synes, at vi har et ansvar overfor samfundet på lige fod med alle andre. Vi kan ikke tillade os at stå og råbe om mangel på arbejdskraft, hvis vi ikke er med til at udlære nogle nye industriteknikere.

Frihed under ansvar

Det er dog ikke kun BUDWEG CALIPER, der får noget ud af at bruge lærlingene i produktionen. Det er vigtigt for virksomheden, at lærlingene også selv får noget ud af deres læretid. Hos BUDWEG CALIPER har de nemlig ikke mulighed for at ansætte alle de lærlinge, de udlærer. Derfor har de fokus på at sikre høj grad af autonomi på værkstedet, hvor lærlingene i det store hele har frit spil til at prøve sig selv af.  

”Det er min oplevelse, at vores lærlingene er gode til at udfordre sig selv, men det forlanger vi også af dem. Det kan godt gå hen og blive noget kompliceret noget, men jeg stopper dem typisk ikke. De udvikler sig jo ikke, hvis de bliver låst i deres idéer og deres tanker”, forklarer Kim Thomasen.

Der er med andre ord tale om frihed under ansvar på værkstedet, hvor lærlingene under opsyn fra værkføreren får lov at passe BUDWEGs Hartford LG1000 CNC-fræser. Og spørger man Kim Thomasen, er der ikke ingen tvivl om, hvorfor de udfordrer sig selv:

”Det tror jeg de gør på grund af EDGECAM. Havde det været almindelig programmering på maskinen, tror jeg ikke de havde udfordret sig selv på den måde.”

God oplæring og support sikrer en effektiv produktion

At BUDWEG CALIPER er et godt sted at være lærling kan bekræftes af den nuværende lærling, Kim Jensen. Han startede op i produktionen uden erfaring med EDGECAM, men takket være en god oplæring fra den tidligere lærling og værkføreren er han nu en af de bedste på sin uddannelse til programmet. Undervejs i forløbet har han desuden haft hjælp af supporten hos Edge-Team:

Når der er noget, jeg ikke kan løse selv, ringer jeg ind til supporten hos Edge-Team. Det fungerer superfint”, fortæller Kim Jensen.

Hvis du også gerne vil bruge lærlinge i din CNC-produktion, kan vi hjælpe dig i gang. Vi uddanner nemlig dine lærlinge gratis gennem vores certificeringsprogram, hvor de får adgang til elevseminarer, kurser og meget andet. 

Kontakt os og hør mere om programmet på 70 200 392 eller info@edge-team.com.

Chat
Hvad siger kunden?
“Jeg synes, at vi har et ansvar overfor samfundet på lige fod med alle andre. Vi kan ikke tillade os at stå og råbe om mangel på arbejdskraft, hvis vi ikke er med til at udlære nogle nye industriteknikere.”
Image
Galleri

Se flere cases

Maskine hos Kvisgaard

Edge-Team hjalp med udfordringerne i et nyt avanceret emne

Kvisgaard fik en forespørgsel fra den norske virksomhed H. Henriksen A/S, om de kunne producere et emne til deres Rebs Compact Launcher, et produkt, der kan skyde en rebstige afsted med høj kraft. Det er et specielt værktøj, der anvendes til at trænge ind i bygninger, skibe, broer, platforme eller klipper. Rebs Compact Launcher bliver brugt i både militære- og redningsaktioner.

Læs hele casen »