Case:

Startup-programmet har været afgørende for ElonTechs udvikling

Virksomhed: ElonTech
Hos den aarhusianske virksomhed, ElonTech, var behovet for software stort men pengene små. Startup-programmet fra SOLIDWORKS blev en altafgørende løsning for den nystartede virksomhed, der nu to år senere står klar med et færdigudviklet produkt og søger en investor til den videre rejse.
Thunder

Udfordringen

ElonTech havde de gode ideer, men manglede økonomien til at investere i en softwareløsning til at bringe ideen til verden
Settings

Løsningen

Med startup-programmet fra SOLIDWORKS kunne ElonTech få adgang til gratis softwarelicenser og support fra Edge-Team
Sort in ascending order

Fordelene

  • Gratis softwarelicenser
  • Support og rådgivning fra Edge-Teams kompetente tech-team

Hos den aarhusianske virksomhed, ElonTech, var behovet for software stort men pengene små. Startup-programmet fra SOLIDWORKS blev en altafgørende løsning for den nystartede virksomhed, der nu to år senere står klar med et færdigudviklet produkt og søger en investor til den videre rejse.


Det var ønsket om at kombinere fritidsinteresse, og fascinationen for maskiner og teknik, med erfaring fra udvikling og produktion af lysrobotter, der gjorde, at Morten Sørensen i 2020 startede sin egen virksomhed. ElonTech designer og udvikler mindre, eldrevne og intelligente entreprenørmaskiner med et miljøbevidst fokus. Udgangspunktet var at starte helt forfra og designe mere bæredygtige maskiner fra bunden. Med erfaring fra flere ledende stillinger og kompetencer i sit tidligere arbejde med robotter, ønskede Morten at gøre det anderledes end konkurrenterne.

ElonTech stod i opstartsfasen med en udfordring omkring et behov for CAD-software men med en stram økonomi. Startup-programmet fra SOLIDWORKS blev den afgørende løsning, da virksomheden blev godkendt til at få gratis softwarelicenser. Prisen var afgørende for, at vi kunne komme i gang med udvikling af vores platform, fortæller Morten. Men det var ikke alene licenserne, der var grunden til, at ElonTech kontaktede Edge-Team.

”Du er som startupvirksomhed meget afhængig af at få support med, når du skal bruge CAD-software fra SOLIDWORKS – specielt når man laver maskiner med eksempelvis styrkeberegning, simulering og rendering, er det ikke bare noget, man lige gør. Det er ikke bare det at samle maskinen – det handler om flere essentielle led i den samlede proces”

Hos Edge-Team var det muligt for Morten at få den nødvendige support, når der opstod spørgsmål eller udfordringer med softwaren. Samspillet mellem SOLIDWORKS CAD-software og Edge-Team på sidelinjen skabte gode forudsætninger for ElonTechs udvikling.

Hvordan har startup-programmet gavnet ElonTech?

Der er ingen tvivl om, at startup-programmet har haft en afgørende betydning for vores udvikling, lyder der fra Morten. Med SOLIDWORKS er det muligt for os at designe og bygge i forskellige moduler, når vi bygger nye maskiner. Morten forklarer ligeledes, at simuleringerne i SOLIDWORKS har gjort det muligt for ham og teamet at komme rigtig langt med produktet inden den egentlige produktion.

ElonTechs maskiner er alle baseret på den samme unikke platform. En platform, der er designet og udviklet i SOLIDWORKS:

”Fordi vi har brugt SOLIDWORKS har vi kunne udvikle en platform, så vores maskiner bliver lettere at producere. Maskinerne bliver produceret i moduler af underleverandører, så vi selv blot skal samle dem. Det gør også, at vi kan skalere vores produktion ekstremt hurtigt. Det giver os et væld af muligheder produktionsmæssigt.”

Fordi ElonTech er en hurtigarbejdende udviklingsvirksomhed, har den gratis CAD-software fra SOLIDWORKS haft stor betydning. Den hastige udvikling i virksomheden kræver så fleksible arbejdsværktøjer som overhovedet muligt. I den henseende er SOLIDWORKS det allerbedste, fortæller Morten. Med SOLIDWORKS er det muligt at få et overblik over stort set alle led i arbejdsprocessen. Dette kan være afgørende for, at man som nystartet virksomhed kommer hurtigt og godt i gang med design og udvikling af sit produkt.

Fremtiden hos Morten og teamet

På blot to år er ElonTech gået fra at være en nystartet virksomhed med et behov for softwareløsninger for at kunne komme i gang med deres design og udvikling af platformen. I dag står virksomheden med et færdigudviklet og godkendt produkt og søger en investor til den videre rejse.

”Fordi vi har de rigtige mennesker i teamet og adgang til den nødvendige CAD-software, har vi kunne udvikle vores produkt væsentligt hurtigere”

SOLIDWORKS vil fortsat have en vigtig rolle hos ElonTech, hvis licenser fra startup-programmet netop er ved at udløbe. SOLIDWORKS er så vigtig en del af vores produktudvikling, at det slet ikke er et spørgsmål, hvorvidt vi skal bruge licenserne efter startup-programmet – det skal vi, lyder det fra Morten.

Efter startup-programmet er det muligt at få store besparelser på CAD-software fra SOLIDWORKS. Det første år får virksomheder fra startup-programmet 70 procent på licenser – herefter følge mindre rabatter de efterfølgende år. Edge-Team tilbyder derudover den nødvendige support til at hjælpe, hvor den enkelte virksomhed har behov for det. 

”Fremadrettet vil vi udnytte programmets muligheder bedre, og det er noget, som Edge-Team kan hjælpe os med”, forklarer Morten.

Er du i tvivl om, hvordan du kommer bedst i gang, eller har du spørgsmål til startup-programmet, kan du bliver klogere her >>

Chat
Hvad siger kunden?
“Fordi vi har de rigtige mennesker i teamet og adgang til den nødvendige software, har vi kunne udvikle vores produkt væsentligt hurtigere”
Image
Galleri

Se flere cases

Maskine hos Kvisgaard

Edge-Team hjalp med udfordringerne i et nyt avanceret emne

Kvisgaard fik en forespørgsel fra den norske virksomhed H. Henriksen A/S, om de kunne producere et emne til deres Rebs Compact Launcher, et produkt, der kan skyde en rebstige afsted med høj kraft. Det er et specielt værktøj, der anvendes til at trænge ind i bygninger, skibe, broer, platforme eller klipper. Rebs Compact Launcher bliver brugt i både militære- og redningsaktioner.

Læs hele casen »