Hvordan fungerer et PDM system?

Hansjørgen Godiksen Buhrkall
Application Specialist, B.Sc

Hansjørgen G. Buhrkall

Et PDM system indeholder kritisk data om produkter i virksomheden.

SOLIDWORKS PDM adskiller sig ved at fungere særligt godt med SOLIDWORKS CAD software.

Et PDM system (Product Data Management) er en softwareplatform, der bruges til at administrere og styre produktdata i en produktionsvirksomhed.

PDM systemet fungerer som en central database, hvor alle relevante data om et produkt kan opbevares og organiseres på en struktureret måde.

Hvad indeholder et PDM system?

Et typisk PDM system indeholder funktioner til:

 • Versionering
 • Revisionsstyring
 • Dokumenthåndtering
 • Data management
 • Workflow management

Det gør det muligt for virksomheder at styre og organisere alle de data, der er nødvendige for at designe, producere, markedsføre og supportere et produkt i hele dets levetidscyklus.

Når en ingeniør eller designer opretter et nyt produkt eller en ny revision af et eksisterende produkt, opretter PDM-systemet en ny version eller revision i databasen. Dette sikrer, at alle relevante data er tilgængelige og opdaterede for alle medarbejdere i virksomheden.

Det er ligeledes ukompliceret at integrere et PDM system med dit ERP system.

Product Data Management systemer integreres ofte med CAD software og andre produktionsværktøjer. På den måde kan data deles og bruges på tværs af afdelinger og værktøjer. Dette hjælper med at reducere redundans og fejl, forbedrer samarbejdet og øger produktiviteten.

Hvornår har jeg behov for et PDM system?

Er du i tvivl, om et PDM system er det rigtige for jer? Eller hvilket Product Data Management system, I har behov for? Hvis du kan nikke genkendende til nogle af følgende punkter, er behovet for PDM formentlig til stede:

 1. Stigende kompleksitet: Når din virksomheds produkter og projekter bliver mere komplekse, bliver det sværere at administrere og organisere alle de tilknyttede data. Dette kan være CAD-tegninger, dokumenter, versioner osv. Et PDM system giver dig struktur og styring.
 2. Samarbejde: Når flere personer eller teams arbejder på det samme projekt samtidig, er det vigtigt at have et centralt sted – et PDM system, hvor alle kan få adgang til de nyeste versioner af filer, undgå overlapninger og konflikter og sikre, at ændringer spores korrekt.
 3. Dataintegritet: Når der er risiko for, at filer kan blive ændret, slettet eller flyttet uden at blive opdaget, kan et PDM system hjælpe med at sikre dataintegriteten ved at opretholde en central kontrol over adgang og ændringer.
 4. Effektivitet og tid: Hvis dine ingeniører eller designere bruger meget tid på at søge efter filer, manuelt administrere versionskontrol og håndtere dataproblemer, kan et PDM system frigøre tid og forbedre arbejdseffektiviteten.
 5. Sikkerhed: Et PDM system giver dig mulighed for at implementere sikkerhedsforanstaltninger for adgang til forskellige filer og data.

Hvis din virksomhed står over for nogen af ​​disse udfordringer, eller hvis du ser potentialet i at forbedre din arbejdsproces og datamanagement, kan det være tid til at overveje at implementere et PDM-system.

Du kan kontakte os og høre nærmere om dine muligheder. Edge-Team tilbyder SOLIDWORKS PDM Standard og SOLIDWORKS PDM Professional.

Hvordan adskiller SOLIDWORKS PDM sig fra andre PDM systemer?

Hvordan og hvorfor skal et PDM system integreres med ERP systemer?
SOLIDWORKS PDM

Hos Edge-Team tilbyder vi SOLIDWORKS PDM som PDM-løsning. I hvilke sammenhænge kan dette PDM system være særligt fordelagtigt at benytte?

SOLIDWORKS PDM er specielt designet til en integration med SOLIDWORKS 3D CAD software. Det besidder flere funktioner, der er specifikke for denne integration.

Nogle af de væsentligste forskelle mellem SOLIDWORKS PDM og andre Product Data Management systemer inkluderer:

 1. Integration med SOLIDWORKS CAD software: SOLIDWORKS PDM er specifikt designet til at integrere med SOLIDWORKS CAD-software og har funktioner, der er specifikke for denne integration. Dette gør det lettere for SOLIDWORKS-brugere at administrere deres data og arbejdsprocesser.
 2. Brugervenlighed: SOLIDWORKS PDM er kendt for sin brugervenlighed og enkelhed. Det er nemt at navigere i softwaren og finde den data, man søger efter. Dette gør det nemmere for brugere at lære og bruge softwaren.
 3. Workflow management: SOLIDWORKS PDM indeholder et workflow management system, der giver brugerne mulighed for at styre og automatisere deres arbejdsprocesser. Dette gør det nemmere for virksomheder at opretholde ensartede og strømlinede arbejdsprocesser. Derudover sikrer det, at alle nødvendige godkendelser og revisioner er på plads.
 4. Versionering: SOLIDWORKS PDM har avancerede funktioner til versionering og revisionsstyring. Brugere kan oprette nye versioner eller revisioner af deres produkter og dokumenter. PDM-systemet holder styr på alle ændringer og historik.
 5. Tilgængelighed: Herudover er SOLIDWORKS PDM tilgængelig både som en lokal installation og som en cloud-baseret løsning. Dette gør det nemt for virksomheder at vælge den løsning, der passer bedst til deres behov, budget og fleksibilitet.

Er du på udkig efter et andet PDM system end SOLIDWORKS, kan 3DEXPERIENCE være løsningen. Her får du mulighed for at samarbejde i skyen både med interne og eksterne interessenter.

Relaterede nyheder