Hvordan integrerer man ERP og PDM?

Hansjørgen Godiksen Buhrkall
Application Specialist, B.Sc

Hansjørgen G. Buhrkall

SOLIDWORKS PDM kan nemt integreres med jeres ERP-system(er). Kontakt os og hør mere om jeres muligheder.

Integrering af PDM (Product Data Management) og ERP (Enterprise Resource Planning) kan gøres på flere måder afhængigt af de specifikke systemer og de krav, der skal opfyldes.

Hvorfor integrere PDM med ERP?

Et ERP-system (Enterprise Resource Planning) er en type software, der bruges til at integrere forskellige forretningsprocesser og -funktioner i en virksomhed på tværs af forskellige afdelinger og systemer.

Et ERP-system kan hjælpe med at automatisere og optimere virksomhedens drift ved at give et centralt system til at styre og analysere data og processer.

Integrationen af et PDM-system og et ERP-system kan hjælpe virksomheder med at optimere deres produktionsprocesser, forbedre produktkvaliteten, reducere omkostninger og styrke deres konkurrenceevne på markedet:

  1. Effektivisering af processer: Integrationen af et PDM-system og et ERP-system hjælper med at automatisere og effektivisere virksomhedens produktions- og forsyningskædeprocesser ved at eliminere manuelle og redundante processer og reducere tidsforbrug og fejl.
  2. Bedre produktkvalitet: PDM-systemer sikrer, at produktdata er opdateret og nøjagtige, hvilket kan forbedre produktkvaliteten og reducere fejl i produktionen.
  3. Bedre lagerstyring: Integrationen kan hjælpe med at sikre, at lagerbeholdninger er optimerede. Ligeledes at der er tilstrækkelige materialer og komponenter til rådighed til produktionen.
  4. Forbedring af planlægning og prognoser: Integrationen kan bidrage til forbedringen af planlægnings- og prognoseprocesser ved at give et centralt system til styring af produktdata og forretningsprocesser.
  5. Øget samarbejde og kommunikation: Integrationen kan hjælpe med at forbedre samarbejdet og kommunikationen på tværs af forskellige afdelinger og teams.

1: Benyt API’er

Én af de mest almindelige metoder er at bruge API’er (Application Programming Interfaces) til at koble de to systemer sammen. API’er giver en standardiseret måde at kommunikere på mellem forskellige systemer og tillader data at blive udvekslet sikkert og effektivt.

PDM-systemet kan bruge API’er til at trække produktdata fra ERP-systemet og bruge det til at oprette nye produkter i PDM-systemet.

På samme måde kan PDM-systemet bruge API’er til at sende godkendte produktdetaljer og produktionsinstruktioner til ERP-systemet.

2: Benyt middleware

En anden mulighed er at bruge en middleware-platform til at integrere de to systemer. Middleware-platforme fungerer som en slags “bro” mellem systemer og kan oversætte data fra ét format til et andet, mens de også sikrer sikkerheden og pålideligheden af dataudveksling.

En middleware-platform kan integrere PDM- og ERP-systemer ved at koble dem sammen og oversætte data mellem de to systemer.

Middleware-platformen kan også automatisere dataudvekslingsprocessen og sikre, at dataudvekslingen er pålidelig og sikker.

3: Benyt CSV eller Excel (manuel dataudveksling)

Integrationen kan også gøres manuelt ved at eksportere og importere data i CSV- eller Excel-formater. Dette er dog ofte mere tidskrævende og mindre effektivt end at bruge en API eller middleware-platform.

Det er også muligt at eksportere data fra PDM-systemet og importere det manuelt i ERP-systemet eller omvendt. Dette kræver dog, at datastrukturerne i begge systemer er nøjagtigt ens, og at processen udføres manuelt, hvilket dog også kan fejlbehæftet.

Det er vigtigt at tage højde for dataflowet mellem PDM og ERP-systemerne og definere hvilke data, der skal udveksles mellem systemerne for at undgå dublering af data og sikre, at data er konsistente i begge systemer.

Det kan også være nødvendigt at tilpasse datastrukturerne i systemerne for at sikre, at de passer sammen.

SOLDIWORKS PDM – og ERP systemer

Hos Edge-Team tilbyder vi en PDM-løsning i form af SOLIDWORKS PDM.

Produktet bruges til at administrere og kontrollere produktdata i SOLIDWORKS-softwaren. Det giver en centraliseret placering til at gemme og styre alle produktdata såsom tegninger, 3D-modeller, simulationer, dokumentation og andre relevante filer.

Nogle af de ERP-systemer, der ofte integreres med SOLIDWORKS PDM, inkluderer:

  • Microsoft Dynamics
  • SAP
  • Oracle E-Business Suite
  • Infor LN
  • Epicor

SOLIDWORKS PDM har også en integreret workflow-funktion, der automatiserer processen med at godkende og frigive dokumenter og tegninger.

På denne måde er det nemt at sikre, at alle teammedlemmer har adgang til den seneste version af produktdataene.

Relaterede nyheder