Hvordan integrerer man et ERP system og et PDM system?

Hansjørgen Godiksen Buhrkall
Application Specialist, B.Sc

Hansjørgen G. Buhrkall

SOLIDWORKS PDM kan nemt integreres med jeres ERP system – flere metoder kan benyttes. Kontakt os og hør mere om jeres muligheder.

Integrering af PDM system (Product Data Management) og ERP system (Enterprise Resource Planning) kan gøres på flere måder afhængigt af de specifikke systemer og de krav, der skal opfyldes.

Hvorfor integrere et PDM system med ERP system?

Et ERP system er en type software, der bruges til at integrere forskellige forretningsprocesser og -funktioner i en virksomhed på tværs af forskellige afdelinger og systemer.

Dette system kan hjælpe med at automatisere og optimere virksomhedens drift ved at give et centralt system til at styre og analysere data og processer.

Integrationen af et PDM system og et ERP system kan hjælpe virksomheder med at optimere deres produktionsprocesser, forbedre produktkvaliteten, reducere omkostninger og styrke deres konkurrenceevne på markedet:

  1. Effektivisering af processer: Integrationen af et PDM system og et ERP system hjælper med at automatisere og effektivisere virksomhedens produktions- og forsyningskædeprocesser ved at eliminere manuelle og redundante processer og reducere tidsforbrug og fejl.
  2. Bedre produktkvalitet: PDM systemer sikrer, at produktdata er opdateret og nøjagtige, hvilket kan forbedre produktkvaliteten og reducere fejl i produktionen.
  3. Bedre lagerstyring: Integrationen kan hjælpe med at sikre, at lagerbeholdninger er optimerede. Ligeledes at der er tilstrækkelige materialer og komponenter til rådighed til produktionen.
  4. Forbedring af planlægning og prognoser: Integrationen kan bidrage til forbedringen af planlægnings- og prognoseprocesser ved at give et centralt system til styring af produktdata og forretningsprocesser.
  5. Øget samarbejde og kommunikation: Integrationen kan hjælpe med at forbedre samarbejdet og kommunikationen på tværs af forskellige afdelinger og teams.

1: Benyt API’er | Træk produktdata fra ERP systemet

Én af de mest almindelige metoder er at bruge API’er (Application Programming Interfaces) til at koble de to systemer sammen. API’er giver en standardiseret måde at kommunikere på mellem forskellige systemer og tillader data at blive udvekslet sikkert og effektivt.

PDM systemet kan bruge API’er til at trække produktdata fra dit ERP system og bruge det til at oprette nye produkter i PDM systemet.

På samme måde kan PDM systemet bruge API’er til at sende godkendte produktdetaljer og produktionsinstruktioner til ERP systemet.

2: Benyt middleware | Oversæt data mellem PDM system og ERP system

En anden mulighed er at bruge en middleware-platform til at integrere de to systemer. Middleware-platforme fungerer som en slags “bro” mellem systemer. De kan oversætte data fra ét format til et andet, mens de også sikrer sikkerheden og pålideligheden af dataudveksling.

En middleware-platform kan integrere PDM- og ERP systemer ved at koble dem sammen og oversætte data mellem de to systemer.

Middleware-platformen kan også automatisere dataudvekslingsprocessen og sikre, at dataudvekslingen er pålidelig og sikker.

3: Benyt CSV eller Excel formater | Importér manuelt i dit ERP system eller PDM system

Integrationen kan også gøres manuelt ved at eksportere og importere data i CSV- eller Excel-formater. Dette er dog ofte mere tidskrævende og mindre effektivt end at bruge en API eller middleware-platform.

Det er også muligt at eksportere data fra PDM systemet og importere det manuelt i ERP systemet eller omvendt. Dette kræver dog, at datastrukturerne i begge systemer er nøjagtigt ens, og at processen udføres manuelt, hvilket dog også kan fejlbehæftet.

Det er vigtigt at tage højde for dataflowet mellem PDM- og ERP systemerne og definere hvilke data, der skal udveksles mellem systemerne. Dette for at undgå dublering af data og sikre, at data er konsistente i begge systemer.

Det kan også være nødvendigt at tilpasse datastrukturerne i systemerne for at sikre, at de passer sammen.

SOLIDWORKS PDM er en populær PDM løsning

Hos Edge-Team tilbyder vi en PDM-løsning i form af SOLIDWORKS PDM.

Produktet bruges til at administrere og kontrollere produktdata i SOLIDWORKS-softwaren. Det giver en centraliseret placering til at gemme og styre alle produktdata. Produktdata kan fx være tegninger, 3D-modeller, simulationer, dokumentation og andre relevante filer.

Nogle af de ERP systemer, der ofte integreres med SOLIDWORKS PDM, inkluderer:

  • Microsoft Dynamics 365 (Business Central)
  • SAP
  • Oracle E-Business Suite
  • Infor LN
  • Epicor

SOLIDWORKS PDM har også en integreret workflow-funktion, der automatiserer processen med at godkende og frigive dokumenter og tegninger.

På denne måde er det nemt at sikre, at alle teammedlemmer har adgang til den seneste version af produktdataene.

Relaterede nyheder

Hvad er Cloud

Hvad er “Cloud”?

Du hører det nok ofte omtalt – i flere sammenhænge end nødvendigvis lige arbejdsmæssigt. Det er også ofte omtalt som “skyen”. Det kan forstås på

Læs mere »