Hvad er CAD software?

Michael P. Skytte
Application Engineer

Michael P. Skytte

Du kan se al den software, som vi tilbyder her – de fleste af vores løsninger er tiltænkt CAD-branchen og dækker over bl.a. SOLIDWORKS, DriveWorks og DraftSight.

CAD står for Computer-Aided Design og er en type computerprogrammer, der bruges til at skabe, modificere og optimere design i en lang række brancher.

Hvad bruges CAD software til?

CAD-software kan bruges til at designe alt fra bygninger, broer og veje til maskiner, elektronik og mode. Det kan også bruges til at designe 2D-tegninger og 3D-modeller. Noget af softwaren kan endda simulere, hvordan et design vil opføre sig i virkeligheden.

DraftSight er et eksempel på CAD software til bl.a. 2D-tegning, hvori du kan konstruere, redigere og vise DWG filer – et simpelt, overskueligt og meget effektivt stykke software.

Omvendt kan verdens mest brugervenlige 3D-tegneprogram, SOLIDWORKS, spare dig tid ved dokumentation og arbejdstegning, udvikle hurtigere og generelt optimere dine hverdagsrutiner.

CAD-software bruger avancerede matematiske algoritmer og geometri til at skabe præcise og komplekse designs. Det kan samtidig hjælpe brugerne af SOLIDWORKS med at oprette og gemme design i forskellige formater og dele det med andre brugere.

Denne type software er almindeligt anvendt i ingeniørfag, arkitektur, design og produktion.

Eksempler på CAD software

Herunder kan du se nogle eksempler på denne type software:

til solidworks som er dit cad system med mange funktioner
SOLIDWORKS 3D CAD – konstruér og design fremragende produkter nemt og effektivt – og reducér tid og omkostninger
draftsight er til 2d cad, hvilket også har sine fordele - besparende
DraftSight – velkendt brugerflade for AutoCAD og SOLIDWORKS-brugere
automatisér dine cad designs med driveworks designautomatisering
DriveWorks – automatisér dit CAD design

Fordele ved 3D CAD

Der er mange fordele for produktionsvirksomheder, når det handler om at tegne i 3D. Et udpluk af de væsentligste er:

 1. God visualisering: 3D CAD giver mulighed for at skabe realistiske og detaljerede modeller, som kan visualiseres fra forskellige vinkler og perspektiver. Dette gør det lettere at forstå og kommunikere designet til andre interessenter som kunder og samarbejdspartnere.
 2. Høj præcision: 3D-teknologien giver mulighed for høj præcision i designet, hvilket kan føre til færre fejl og mere effektiv produktion. Dette kan spare tid og penge og resultere i produkter af højere kvalitet.
 3. Let at ændre og tilpasse: Når et design er oprettet i 3D, kan det let redigeres og tilpasses. Dette giver mulighed for hurtigere iterationer og en mere fleksibel designproces.
 4. Integrationsmuligheder: Denne software kan integreres med andre softwareteknologier såsom simulering, analyse og CAM (Computer-Aided Manufacturing). Dette skaber en mere sammenhængende og integreret produktionsproces.
 5. Mindre behov for fysiske prototyper: Det giver også mulighed for at oprette virtuelle prototyper, som kan testes og justeres, før en fysisk prototype oprettes. Dette kan spare tid og penge og resultere i bedre produkter.
 6. God dokumentation: Opret detaljerede og præcise dokumenter, som kan bruges til at kommunikere designet og dets krav til produktionen og andre interessenter.

Samlet set kan 3D CAD-teknologi føre til en mere effektiv og fleksibel designproces, færre fejl og produkter af højere kvalitet.

Fordele ved 2D CAD

Selvom 3D-teknologien har mange fordele, er der stadig anvendelser, hvor 2D CAD fortsat er relevant. Her er nogle af fordelene ved at tegne i 2D:

 1. Enkelt at bruge: Denne type software er generelt lettere at lære og bruge end 3D CAD-software. Dette kan være en fordel for mindre komplekse designs og for brugere, der ikke er så erfarne med CAD-software.
 2. Meget tilgængeligt: 2D er ofte billigere og mindre krævende i forhold til hardware og softwarekrav end 3D-software. Dette gør det mere tilgængeligt for mindre virksomheder eller enkeltpersoner.
 3. Hurtigt og effektivt: Denne software er ofte hurtigere og mere effektivt i forhold til at oprette enkle designs eller tekniske tegninger som f.eks. arkitektur- eller ingeniørtegninger.
 4. God dokumentation: Opret detaljerede og præcise dokumenter, som kan bruges til at kommunikere designet og dets krav til produktionen og andre interessenter.
 5. Meget kompatibel: 2D CAD-filer er ofte mere kompatible med forskellige softwareprogrammer og hardware, hvilket kan gøre det lettere at dele og samarbejde på tværs af forskellige platforme.

2D CAD-teknologi kan stadig have mange fordele for visse anvendelser og brugere, selvom 3D-teknologien bliver mere udbredt og avanceret. Er du interesseret i 2D CAD, er DraftSight din løsning.

Mangler du en løsning eller et kursus?

Står du og mangler en CAD softwareløsning i enten 2D eller 3D? Tag endelig kontakt til os og få et godt tilbud på en løsning tilpasset din virksomheds behov.

Vores erfarne konsulenter afholder også jævnligt CAD kurser, der kan bygges specifikt til ethvert behov – alt fra Essentials til Advanced.

Du kan også finde mere information om vores produkt, SOLIDWORKS, her.

Relaterede nyheder