Hvis du arbejder med møbler eller interiør i træ – så er det oplagt at kigge nærmere på SWOOD

Ken Nicolai Ingstrup
Administrerende Direktør

Ken Nicolai Ingstrup

Kig nærmere på alle de muligheder, som SWOOD tilbyder dig.

SWOOD er en komplet løsning til jer, der arbejder med udvikling, konstruktion og bearbejdning af møbler og interiør i træ

SWOOD er fuldt implementeret i SOLIDWORKS. Alt fra paneler, skruer, dyvler, beslag, skuffeskinner tegnes og samles i SOLIDWORKS og kan efterfølgende konfigureres og samles til et møbel i SWOOD Design.

SWOOD er meget nemt og intuitivt at anvende. Du kan hurtigt optimere, ændre materialer og efterfølgende implementere det i alle design.

Hvis du arbejder med møbler eller interiør i træ, er det oplagt at kigge nærmere på SWOOD. Ønsker du at høre mere om SWOOD, kan du kontakte os her: Lad mig høre mere >>

Du kan også læse mere om SWOOD her:

Video 1 – Oprettelse af Edgeband

Video 2 – Oprettelse af Materiale

Video 3 – Oprettelse af Panel

Video 3 – Oprettelse af Compound opsætning

Video 4 – Oprettelse af Frame

Video 5 – Oprettelse af Assembly

Oprettelse af Edgeband (Kantbånd)

Kantbåndets tykkelse defineres, hvorefter bredden og længden automatisk tilpasses ud fra panelets tykkelse og størrelse. Hvis kantbåndet har en rejsning, en specifik slutning eller en særlig profil, kan dette også defineres. I SWOOD Design Reporting vil den samlede længde af kantbåndet og dets placering på de enkelte paneler blive vist. Hvis der er angivet en pris på materialet, vil dette også fremgå i SWOOD Design Reporting.

Oprettelse af Materiale

Et materiale kan anvendes til at ændre tykkelsen og selvfølgelig materialet på et panel. På grund af SWOODs parametriske opbygning vil en ændring af materialet for et møbel tilpasse hele møblet ud fra det nye materiales tykkelse. En bestemt åreretning kan tilføjes, så oplysningen kan bruges i SWOOD CAM i forbindelse med Nesting, så delene placeres på en bestemt måde for at opnå korrekt åreretning. Prisen på materialet kan defineres og beregnes ud fra forskellige formler. Dette vil få betydning for priserne, der vises i SWOOD Design Reporting

Et materiale kan have laminat på den ene eller begge sider, og der kan være forskellige laminater på siderne. Hvis man har et bestemt grafisk udtryk, man gerne vil have vist i forbindelse med materialet, kan det tilføjes til biblioteket, hvis ikke SWOOD-biblioteket giver det ønskede resultat.

Oprettelse af Panel

Når der oprettes et panel, er det vigtigt at parametrisk sætte det korrekt op. Når et panel er korrekt sat op, er målene fuldstændigt underordnede. Der kan i princippet gemmes et panel på 2x2x2mm, som efterfølgende bruges til et møbel med en plade på 2000x450x16mm. Højde og dybde på materialet defineres af den ramme, hvor panelet bruges, eller ved blot at ændre størrelsen i Edit panel. Tykkelsen defineres ud fra et valgt materiale. Det gør det derfor nemt at lave et ønsket design og så efterfølgende tilføje og ændre panelet med et ønsket materiale, hvorefter fx et skab automatisk tilpasser sig, hvis tykkelsen er anderledes.

Prisen og størrelsen på de enkelte paneler vil blive vist i SWOOD Design Reporting baseret på materialet og Edgeband (kantbåndet).

Oprettelse af Compound opsætning

For at sikre korrekt brug af antal fittings, dyvler og andre komponenter hver gang et møbel oprettes eller ændres i størrelse, kan forskellige compounds oprettes. Fordelen ved dette er, at der spares meget tid på at indsætte de enkelte dele, samtidig med at der sikres, at der ikke laves fejl, hvor der tilføjes for mange eller i værste fald for få dele. Når en ramme ændres i størrelse, kan delene automatisk tilpasse sig i antal og placering. Dette sparer betydelig tid, da man undgår at gentage handlinger flere gange. Afhængigt af ens erfaring kan en ny opsætning oprettes på få minutter og bruges igen og igen. Den tid, der investeres i opsætningen, kan hurtigt hentes hjem efter at have lavet blot et enkelt møbel. Herefter er det ren tidsbesparelse.

De brugte dele til et givent møbel vil blive vist i SWOOD Design Reporting med antal og pris, hvis dette er defineret.

Oprettelse af Frame

En frame er et fantastisk værktøj til oprettelse af fx skabe. På grund af den parametriske opbygning af paneler og frames kan du med få klik ændre et helt skabs størrelse, hvor de anvendte paneler, fittings og lignende automatisk tilpasser sig. Så hvis et bestemt skab skal bruges i to forskellige størrelser, kan man med blot få klik ændre en højde- og dybdeværdi i Edit Frame, hvorefter skabet automatisk tilpasses alle delene. Når en Frame er oprettet, kan den efterfølgende bruges til alle paneler, man har i biblioteket. Når et givent møbel er færdigt, kan SWOOD Design Reporting vise alle de anvendte paneler i størrelser, pris, materiale og kantbånd, samt andre anvendte dele som fittings, skruer og dyvler. Til sidst kan en samlet pris på møblet gives, og der kan laves et tilbud ud fra det, hvis ikke man allerede har indstillet en faktor, der giver en pris, der direkte kan bruges i et tilbud.

Oprettelse af Assembly

Ved samling af flere møbler, såsom køkkener eller garderober, tager SWOOD Design lige et niveau op – ikke i sværhedsgrad, men i evnen til at samle. Ved blot at tegne en 2D-skitse af møblet set oppefra, kan frames tilføjes, og med blot fire klik tilpasser framen sig automatisk i bredde, dybde og højde. Dette defineres for hver frame, hvilket gør det muligt at tilføje forskellige frames og definere hver frame i forskellige bredder, dybder og højder. Selv i assemblen er det muligt at ændre materialet for alle delene. Skulle de enkelte frames efterfølgende tilpasses individuelt med greb, låger, hylder, skuffer, bøjlestænger eller andet, kan hver subassembly åbnes og ændres.

Læs mere om SWOOD.

Relaterede nyheder

Hvad er Cloud

Hvad er “Cloud”?

Du hører det nok ofte omtalt – i flere sammenhænge end nødvendigvis lige arbejdsmæssigt. Det er også ofte omtalt som “skyen”. Det kan forstås på

Læs mere »