Hvilken hardware giver den bedste performance for SOLIDWORKS 2023?

Michael P. Skytte
Application Engineer

Michael P. Skytte

Tag endelig fat i mig eller mine kollegaer, hvis du vil høre mere om, hvordan du finder det ideelle hardware til SOLIDWORKS 2023.

SOLIDWORKS 2023, som er en krævende CAD software, kræver en kraftig hardwarekonfiguration for at opnå optimal ydeevne. Så hvilken hardware kræver SOLIDWORKS 2023?

Er du i tvivl om, hvilken hardware SOLIDWORKS 2023 kræver?

Den nøjagtige hardware, der vil give den bedste ydeevne til din SOLIDWORKS 2023, afhænger af dine specifikke behov, projektstørrelse og kompleksitet, men her er nogle generelle retningslinjer for at opnå god ydeevne med SOLIDWORKS 2023:

Processor (CPU) til SOLIDWORKS 2023:

  • En multicore-processor med høj ydeevne er afgørende. SOLIDWORKS udnytter godt flere kerner, så en CPU med høj clockfrekvens og mange kerner (f.eks. en Intel Core i9 eller AMD Ryzen 9) vil være ideel.

Grafikkort (GPU) til SOLIDWORKS 2023:

  • En professionel workstation-grafikkort fra NVIDIA (f.eks. Quadro-serien) eller AMD (f.eks. Radeon Pro-serien) er at foretrække, da de er optimeret til CAD-applikationer. Grafikkortet skal have tilstrækkelig VRAM (Video RAM) til at håndtere dine modeller og teksturer.

Hukommelse (RAM):

  • SOLIDWORKS kræver en betydelig mængde RAM. Anbefalet er mindst 32 GB RAM, men 64 GB eller mere er ideelt, især for store og komplekse projekter.

Lager (SSD):

  • Brug en hurtig SSD (Solid State Drive) til at installere SOLIDWORKS-softwaren og gemme dine projektfiler. SSD’er giver hurtigere indlæsnings- og gemningshastigheder end traditionelle harddiske.

Skærm:

  • En skærm med høj opløsning og farvepræcision er vigtig, især hvis du arbejder med detaljerede 3D-modeller. Flere skærme kan også øge produktiviteten.

Operativsystem (OS):

  • SOLIDWORKS understøtter Windows 10 og Windows 11. Sørg for, at dit operativsystem er opdateret og optimeret til ydeevne.

Driveropdateringer:

  • Hold dine grafik- og hardware-drivere opdateret for at drage fordel af de seneste forbedringer og rettelser.

Overvej arbejdsstationer:

  • Hvis SOLIDWORKS er en væsentlig del af dit erhverv, kan det være en god idé at investere i en professionel arbejdsstation. Disse maskiner er designet til at levere pålidelig og konstant ydeevne til CAD-arbejde.

Netværk og samarbejde:

  • Hvis du arbejder i et team eller deler filer online, skal du også sørge for, at dit netværk og internetforbindelse er pålidelige og hurtige.

Læs også: Hvilken hardware giver den bedste performance for SOLIDWORKS 2020?

Husk, at ydeevnen også afhænger af, hvordan du bruger SOLIDWORKS 2023.

Store og komplekse modeller kræver selvsagt mere ressourcer end mindre projekter. Det er altid en god idé at tjekke SOLIDWORKS’ officielle systemkrav og anbefalinger, da de kan ændre sig med nye versioner af softwaren – formentlig allerede ved SOLIDWORKS 2024-versionen.

Relaterede nyheder

Hvad er Cloud

Hvad er “Cloud”?

Du hører det nok ofte omtalt – i flere sammenhænge end nødvendigvis lige arbejdsmæssigt. Det er også ofte omtalt som “skyen”. Det kan forstås på

Læs mere »