De 5 bedste funktioner i SOLIDWORKS 2023

Michael P. Skytte
Application Engineer

Michael P. Skytte

Vores SOLIDWORKS-konsulent, Michael, har lavet en Top 5 over de funktioner, der vil gavne SOLIDWORKS-brugerne mest i den nye SOLIDWORKS 2023 version.  

1. Assembly Loading – Automatically optimize resolved mode, hide lightweight mode 

Du kan nu arbejde hurtigere med store samlinger, ved hjælp af mere automatisk styring.  

Det kan nogle gange være svært at finde ud af hvordan du sætter indstillingerne (options) i SOLIDWORKS og specielt når du arbejder med større samlinger og hvordan disse åbnes. 

Assembly loading - Automatically optimize resolved mode, hide lightweight mode fra Edge-Team

Med SOLIDWORKS 2023 kan du sætte måden hvordan SOLIDWORKS åbner en samling på automatgear, hvor SOLIDWORKS vælger for dig, om det er Lightweight eller Resolved komponenter skal loades/åbnes i. 

2. Auto Repair Mates – Repair Missing Mate References

Vi har alle oplevet det, når du erstatter en part med en anden part, så passer dine mates lige pludselig ikke længere, og dit featuretræ ender i sennep og ketchup*.  

Auto Repair Mates – Repair Missing Mate References SOLIDWORKS 2023 fra

SOLIDWORKS kommer i 2023 med et kvalificeret gæt til, hvordan den indsatte fil kan placeres.  

Det gør den ved automatisk at erstatte mistede mate-referencer med alternative mate-referencer, herunder flader, kanter, planer, akser og punkter.  

*(Gule og røde ikoner i hele featuretræet) 

3. PDM Notifications Templates (Meddelelsesskabeloner)

Med SOLIDWORKS PDM Professional kan meddelelsesskabeloner nu redigeres af administrator med den indbygget HTML-editor for at afspejle de ønsker du har til de beskeder brugerne får af PDM-systemet.   

PDM Notifications Templates (Meddelelsesskabeloner) SOLIDWORKS 2023 fra Edge-Team

Den overordnede administration af brugere er blevet lettere med mulighed for at genskabe slettede brugere, ekskludere login-adgang for flere brugere ad gangen og nemt sammenligne gruppers nedarvede tilladelser.

Med SOLIDWORKS 2023 kan du nemt sammenligne gruppers nedarvede tilladelser fra Edge-Team

4. Defeature Part To Configuration

Defeature funktionen har længe været i SOLIDWORKS og bruges til at simplificere komponentkompleksiteten for enden at bruge den simplificerede komponent i en større samling eller når filer skal deles med andre (samarbejdes partnere eller kunder) og du ønsker at beskytte din intellektuel ejendomsret (IP). 

Dog har mange ikke brugt defeature funktionen, mest fordi defeature funktionen skabte en helt ny fil som gjorde det svært at erstatte den med den oprindelige komponent. 

Med den forbedrede defeature funktion har du nu mulighed for at lave en ”defeatured” udgave af din komponent som en ”derived” konfiguration.  

Dvs. at udskiftning af denne simplificeret version af en komponent i assembly’en ikke længere kræver, at du skal vælge ‘replace’ part og genanbringe mates, du skal blot vælge den ”defeaturede” konfigurationen fra drop-down menuen af den allerede indsatte komponent.  

5. Sheet Metal – Symmetrical Thickness

En længe ventet funktion indenfor tyndplade er symmetriske indstillingen, som nu sikrer dig en identisk indvendig og udvendig resulterende bukkeradius. 

Ny funktion indenfor tyndplade er symmetriske indstillinger i SOLIDWORKS 2023 fra Edge-Team

Hermed får du mulighed for at tilføje tykkelse i begge retninger, når du fremstiller en Base Flange, som vil resultere i bukketillæg for både indvendige og udvendige buk.  

Har du spørgsmål til dette blogindlæg? Så tøv ikke – tag fat i os, så hjælper vi dig.  

Du kan også læse mere om alle de seneste SOLIDWORKS 2023-forbedringer her, få gratis ekspertrådgivning i jeres CAD-installation, og prøve SOLIDWORKS Premium gratis i 3 uger.  

Relaterede nyheder