Højdepunkter fra 3DEXPERIENCE World 2022

Michael P. Skytte
Application Engineer

Michael P. Skytte

Det er altid spændende for os at deltage i 3DEXPERIENCE World, fordi vi kan lære en masse og få inspiration til at løse brugernes problemer! Læs med her, hvor jeg fortæller lidt om, hvad der skete til det virtuelle 3DEXPERIENCE World 2022.

Læs mere om 3DEXPERIENCE her.

3DEXPERIENCE World 2022 var noget af et event! I sidste uge deltog vi i den virtuelle begivenhed og fik en masse ny viden og inspiration. Det er altid tre lærerige dage fyldt med innovation, så der er meget at fortælle om. Her har vi samlet et overblik over noget af indholdet fra de tre dage. Læs med og bliv klogere!

Dag 1: Lad kreativiteten få frit løb

På første dag af 3DEXPERIENCE World 2022 lagde SOLIDWORKS ud med at fortælle om et lederskifte: Gian Paolo Bassi, den tidligere SOLIDWORKS CEO, overdrog sin stilling til Manish Kumar. Kumar har ledet R&D hos SOLIDWORKS siden 2018. Bassi vil fremover lede 3DEXPERIENCE Works hos Dassault Systèmes som Executive Vice President. 

Efter et videofeed, hvor Gian Paolo Bassi besøgte forskellige virksomheder, blev vigtigheden af ​​at fokusere på 3DEXPERIENCE Works-porteføljen fremhævet. Det specielle ved 3DEXPERIENCE-platformen fra Dassault Systèmes er samspillet mellem løsninger til design, produktion, simulering, datastyring og alle andre områder af industrivirksomheder. En interessant tilføjelse blev præsenteret: Med SOLIDWORKS CLOUD er rollerne 3D Creator, 3D Sculptor, 3D Sheet Metal Creator, 3D Structure Creator, Manufacturing Definition Creator og 3D Render nu kombineret i én pakke. 

NC-modulet er nu inkluderet i 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS for Makers – pakken til hobbyfolk og personlige projekter. Prisen forbliver uændret. 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS for Makers bliver nu brugt af mere end 10.000 brugere!

Den første keynote blev afsluttet af Hakeem Oluseyi, astrofysiker og tidligere leder af rumvidenskabsuddannelse ved NASA. I sin hovedtale forklarede han, hvordan det lykkedes ham at starte sit professionelle liv på trods af mange forhindringer og en ungdom, der ikke ligefrem var let. Et meget indsigtsfuldt og motiverende foredrag!

Dag 2: Banebrydende teknologier

På dag to var der et rundbordsmøde med Florence Hu-Aubigny, Executive Vice President i Research & Development, og forsknings- og udviklingsteams fra forskellige virksomheder. Fokus var på, hvordan 3DEXPERIENCE platformen bruges til nemt og vellykket at arbejde på fælles projekter med designere overalt i verden. Der blev også præsenteret projekter, der anvender SIMULIA-teknologi til at udføre flowsimuleringer for at udvikle et jetdrevet exoskelet – meget spændende!

I anden del af generalsessionen var der en bruger- og ekspertsamtale med Jordan Tadic, Senior Industry Process Consultant, 3DEXPERIENCE Works og industrielle designere. Designerne har designet en lang række produkter ved hjælp af SOLIDWORKS og 3DEXPERIENCE-platformen. Der blev blandt andet præsenteret skræddersyede motorcykler og et jetboard, som man kan glide på vandet med ved hjælp af en elmotor – og meget mere. Her var, udover de klassiske byggeværktøjer, 3D-billedhuggeren i forgrunden. Dette er et Sub-D-modelleringsværktøj, der giver dig mulighed for hurtigt og nemt at skabe komplekse geometrier i fri form. 

Dag 3: Brugerfællesskabet

Den sidste generelle session på dag 3 omhandlede hovedsageligt SOLIDWORKS-netværket. Der blev snakket om SOLIDWORKS-fællesskabet, SOLIDWORKS-brugergrupperne og 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS for Makers-programmet. Det er utroligt, hvor stort SOLIDWORKS-netværket er blevet med over 6 millioner designere, ingeniører, studerende, iværksættere og producenter, samt 235 brugergrupper med mere end 20.000 medlemmer verden over. Fab Foundation, som er en organisation med fantastiske laboratorier rundt om i verden og som har arbejdet med DS SOLIDWORKS de sidste syv år, var også med. Der var nogle spændende projekter inden for mobilitet (autonome lastbiler til automatiseret langdistancetransport), medicin (mere effektiv og billi11gere produktion af genterapi, billige håndproteser mm.), og en masse andre innovative projekter.

Til sidst var der en kort forsmag på SOLIDWORKS 2023. Også her er der en række tilføjelser inden for ydelsesforbedringer og til fremstilling af dele, montager og tegninger. 

Det bliver spændende at se, hvad der ellers kommer til efteråret!

Som altid var 3DEXPERIENCE World et lærerigt event.

Relaterede nyheder