Hvad skal jeg bruge 3DEXPERIENCE til?

Læs mere om 3DEXPERIENCE platformen.

3DEXPERIENCE er fremtiden indenfor SOLIDWORKS, med alt samlet på ét sted! Det følger med alle nye SOLIDWORKS licenser. Er din CAD-licens fra før 1/7-2023, så kan du naturligvis stadig tilkøbe det, så kommer det blot til at hedde “With cloud services”.

Som sagt er 3DEXPERIENCE altså fremtiden, med deres over 5 millioner brugere, kan man roligt sige, at det er stedet at befinde sig når du arbejder med CAD.

Hvad er det i grove træk?

3DEXPERIENCE er ikke kun SOLIDWORKS-produkter, men også andre produkter såsom CATIA, SIMULIA osv. Det er alt hvad der går ind under Dassualt Systemès.

Det bliver en kobling mellem kommunikation og CAD-filer. Lige nu er disse typisk to forskellige ting, men med 3DEXPERIENCE så bliver det samlet ét sted.

Der er nemlig tale om en platform, der er meget mere end “bare” det normale CAD. For at sammenligne det med noget lidt mere velkendt kan man kigge på eksempelvis Facebook-grupper, Teams, Outlook og lignende. Alt er samlet og det bliver nemmere at kommunikere rundt. Der kan oprettes communities, således at kommnuikation foregår der og på den måde kan man også undgå at vigtige information går tabt.

Herudover er der også redskaber som PDM, simulering, eDrawings osv. Der er også projektstyringsværktøjer, som kan bruges for at holde styr på forskellige projekter, så alle informationer og al kommunikation herom kan samles ét sted.

Er det 100 % cloud eller delvist cloud-baseret?

Det er ikke 100 % cloud-baseret. Men det er delvist, ja.

Der findes et par forskellige måder, hvorpå du kan tilgå platformen. Den mest velkendte, der har eksisteret i nogen tid, er den der hedder “SOLIDWORKS with Cloud services”. Her kan der både være tale om en desktop-licens og en netværks-licens.

I den nyere version, så har du det der præcist hedder “3DEXPERIENCE SOLIDWORKS”. Den kan det samme som ovenstående, men forskellen er at man trækker licensen gennem platformen i stedet for at den er installeret lokalt på computeren. Det gør også, at du altid tegner i den sidst nyeste version af SOLIDWORKS, den opdaterer nemlig automatisk når du bruger det via platformen.

Ingen af de to metoder er 100 % cloud, men er det vi i daglig tale kalder delvist cloud-baseret, fordi de er koblet på cloud – cloud-connected.

Relaterede nyheder

Dynelectro 3DEXPERIENCE

Derfor var 3DEXPERIENCE et godt valg for Dynelectro

Dynelectro tog fat i Edge-Team med et ønske om at finde et sted at gemme deres filer samtidig med et behov for automatisk nummer generering. Vi satte vores tekniker, Andreas, på opgaven. Der var ingen tvivl om at 3DEXPERIENCE platformen kunne være en løsning for Dynelectro.

Læs mere »