SMAP3D: P&ID

P&ID - 2D-flowdiagrammet (P&ID-skemaet) er en vital del af procesanlæggets design. Det er det første skridt og det vigtigste dokument i proceskæden.

Vil du vide mere om Smap3D?

Hvad kan P&ID hjælpe dig med?

Er du procesingeniør, der jævnligt skal lave flowdiagrammer til at planlægge procesanlæg, har Smap3D en rigtig god løsning til dig. Deres P&ID-modul er nemlig et rigtig godt program til at opføre 2D flows over de processer, der skal igennem procesanlægget.

P&ID-skemaet er det vigtigste dokument i hele proceskæden, når det kommer til planlægning af procesanlæg, da det er her, det bestemmes, hvilke processer der præcist skal gå igennem anlægget.

Fordele ved P&ID

Der er rigtig mange fordele ved at arbejde med Smap3D P&ID

Brug Smap3D P&ID til at oprette, ændre, administrere og gennemse dine flowdiagrammer

P&ID’s database giver brugeren alle de relevante diagrammer, skemaer, udkast og rapporter. Hyppige og gentagne opgaver automatiseres og forenkles med Smap3D P&ID. Alle tegningsark, projektark og rapportskabeloner kan tilpasses 100 %.

2D-symboler og geometr

Ud over de indbyggede symbolbiblioteker kan du også integrere dine egne symboler eller bruge “symbolgeneratoren” til nemt og hurtigt at oprette nye symboler, der er specifikke for din virksomhed. Når symbolerne placeres i en tegning, kan de let justeres og skaleres. Drejning af symbolerne forekommer helt automatisk, og det samme gør “TAG-numre” og andre egenskaber.

Firma- eller projektspecifikke komponenter af enhver art kan angives i komponentdatabasen. Når komponenten derefter indsættes i et projekt, indsættes alle egenskaber sammen med symbolet. “TAG nummerering” forekommer også automatisk. Alle tilgængelige oplysninger kan findes på tegningen.

Vil du blive klogere på Smap3D?

Udfyld og indsend formularen - så tilmelder du
dig vores mailflow om Smap3D!

Lær mere om Smap3D Plant Design

... Flere fordele!

Dynamiske linjer (rørledninger)

Smap3D’s dynamiske linjer gør det nemt at tegne og behandle rørledninger. Linjerne reagerer dynamisk på tilføjelse eller fjernelse af symboler og komponenter, da det hele sker automatisk. Det er ikke længere nødvendigt at omarbejde linjerne manuelt. Linjerne kan ændres (forlænges, forkortes, flyttes) med brug af “håndtag”, og så snart en linje er trukket forekommer rørledningen logisk, når rørledningsfunktionerne er tildelt (rørledningsnummer, rørspecifikation, diameter osv.). Alle tilgængelige oplysninger om rørledningen kan derefter fremskaffes fra tegningen.

Designkontrol (validering)

Designkontrol kan bruges til at gennemgå individuelle P&ID-tegninger samt hele projektet for plausibilitet og nøjagtighed. Det inkluderer blandt andet:

  • Kontrol af strømretning
  • Dublerede eller manglende TAG-numre
  • Diameterens overensstemmelse ved tilslutningspunktet og -linjen

Den fleksible softwarestruktur muliggør en hurtig og nem tilføjelse af tilpassede designkontroller.

Projektark og eksporterede data fra styklister og evalueringer kan fremstilles ud fra alle de samlede projektoplysninger i form af symboler, komponenter og rørledninger.

Yderligere information

Læs om de mange

fordele ved Smap3D

Hvilke industrier får

gavn af Smap3D?

Vælg mellem flere

produkter

APPLICATION ENGINEER

Andreas Vind