5 gode grunde til at prøve Smap3D

Peder Skovlunden-Pedersen
Technical Manager, B.Sc.Me.

Peder Skovlunden-Pedersen

Hvis du dagligt arbejder med planlægning af procesanlæg uden det rette værktøj, vil du sikkert være interesseret i en løsning, der kan hjælpe med at optimere og effektivisere dit arbejde på mange måder.

Smap3D, der er en software til planlægning af procesanlæg og rørsystemer, er netop den løsning, du kunne have brug for. Med softwaren følger en masse fordele, der er med til at optimere din arbejdsgang, og vi har highlightet fem af de vigtigste fordele ved Smap3D herunder.

Du sparer mange arbejdstimer

Når man tænker på at effektivisere sit arbejde, er færre arbejdstimer nok det første punkt, man kommer i tanke om. Med Smap3D kan du være sikker på at spare timevis af arbejdskraft ved at slippe for meget af det besværlige manuelle arbejde og desuden bliver det langt lettere at designe procesanlæggene.

Ved at vælge de tre hovedprogrammer fra Smap3D – P&ID, Piping og Isometric – kan du effektivisere dit arbejde markant. Disse tre programmer gør det muligt for dig først at definere hele flowet i P&ID, få det vist i 3D i Piping for til sidst at kunne give de eksakte mål til at kunne producere det i Isometric.

Hurtigt opstart af projekter

En anden markant fordel ved Smap3D er, at det gør det langt lettere for dig at opstarte nye projekter og designs, da du kan trække på en lang række skabeloner og designs.

Softwaren giver nemlig adgang til et stort bibliotek af skabeloner, symboler, Bill of Materials, komponenter, osv., der er lige til at anvende når et nyt projekt skal startes, og derudover kan du let genbruge elementer fra dine gamle designs. Desuden er det også hurtigt og nemt at ændre i dine designs undervejs i processen.

Forbedret kontakt med kunden

En vigtig faktor i produktionsbranchen kan ofte være at tilbyde kunden den bedste service og de bedste vilkår til at træffe den rigtige beslutning. Det giver Smap3D dig mulighed for at tilbyde.

Da man med et enkelt tryk kan få den aktuelle planlægningsstatus, er det meget simpelt at rapportere videre til kunden. På den måde kan kunden hele tiden følge med i, hvordan projektet forløber, og hvornår det kan forventes færdigt. Kunden kan også tidligt få adgang til reservedelslister, så vedkommende kan få en idé om projektets pris.

Forøget pålidelighed af processerne

Da Smap3D sørger for en kontinuerlig dataoverførsel fra P&ID til Piping og videre til Isometric, øges pålideligheden af hele projektet, da hele projektet hele tiden er synkroniseret.

P&ID giver mulighed for automatisk at generere alle dele og lister, hvilket reducerer fejlene i produktionen markant. Desuden indeholder programmet integrerede designanmeldelser og valideringer, hvilket forbedrer resultatet af ingeniørernes arbejde og er igen med til at mindske fejlene.

Fortsæt arbejdet i SOLIDWORKS

Hvis du til dagligt arbejder i SOLIDWORKS, kan tanken om at skulle til at både sætte sig ind i og betale licenser for nye programmer være udmattende.

Smap3D Piping gør det dog muligt for dig at fortsætte arbejdet med SOLIDWORKS, da Piping er fint integreret heri. Samspillet mellem de to programmer gør det lettere for dig at designe komplekse 3D rørsystemer.

Relaterede nyheder

Hvad er Cloud

Hvad er “Cloud”?

Du hører det nok ofte omtalt – i flere sammenhænge end nødvendigvis lige arbejdsmæssigt. Det er også ofte omtalt som “skyen”. Det kan forstås på

Læs mere »