Utallige forbedringer til den nye SOLIDWORKS 2021 version

Michael P. Skytte
Application Engineer

Michael P. Skytte

Interesseret i de nyeste funktioner i SOLIDWORKS?

What’s New in SOLIDWORKS 2023 >>

Endnu en gang har SOLIDWORKS tilføjet utallige forbedringer til den nye SOLIDWORKS 2021 version, der udvider funktionsdygtigheden og accelererer dine workflows. Efter stor efterspørgsel har SolidWorks øget deres fokus på præstation, pålidelighed og på at optimere tidligere arbejdsgange, så de virker præcis som du altid har ønsket, de skulle. 

 1. Forbedringer i detailing mode i tegne-funktionen 

Detailing Mode blev introduceret i SOLIDWORKS 2020 og giver mulighed for at åbne store tegninger på få sekunder. Funktionen er nu blevet endnu hurtigere takket være forbedringer tilføjet i SOLIDWORKS 2021. Detailing Mode giver dig mulighed for at foretage typiske opgaver, såsom redigering og tilføjelse af dimensions og annotations.  

Nye funktioner inkluderer: 

 • Forbedret præstation i Detailing Mode så tegne-funktionens hastighed er øget 
 • Forbedringer i mulighederne for at tilføje hole callouts, redigere allerede eksisterende dimensions og annotations, og tilføje Details, Break og Crop views 

 1. Forbedringer i assembly modeling 

Når du bruger tid på at oprette og arbejde med dine assembly-designs i SOLIDWORKS 2021, vil du opdage, at der er kommet flere redskaber, der hjælper dig med at sammensætte, systematisere og analysere dine assemblies.  

 
I SOLIDWORKS 2021 har du nu muligheden for at synkronisere dine patterns på tværs af alle konfigurationer med udgangspunkt i den originale.  

Derudover er der også kommet nye ændringer til Interference Detection (hvilket er et godt redskab til hurtigt at finde fejl i dit design). I SOLIDWORKS 2021 har du muligheden for at gemme disse interferences detections i et regneark. Du har også mulighed for at tage et screenshot af hver interference, så du kan dele det med andre i din organisation. Det betyder, at du nu har en ny måde at gennemgå fejl med dine kollegaer, og finde ud af, hvorfor fejlene opstår, samt hvordan de bedst løses. 

Nye funktioner inkluderer: 

 • Mulighed for automatisk at ’resolve lightweight komponenter når Feature Tree Node udvides. 
 • Interference Detection kan eksporteres til regneark eller som screenshots 

 • Forbedret assembly simplificering 

Silhouette Defeature, der blev introduceret i SOLIDWORKS 2019, giver dig mulighed for at skabe en forenklet afbilding af en assembly, som også samtidig kan beskytte information. 

I SOLIDWORKS 2021 har Silhouette Defeature fået evnen til at gemme en forenklet udgave som en konfiguration indenfor den samme assembly som den var skabt i. Dette fjerner problemet med at have separate filer med de forenklede modeller. Når du arbejder med Defeatured modeller indefor assemblies i højere levels, kan du nu højre-klikke på en komponent og vælge at bruge Defeatured versionen. 
Defeatured assemblies som konfigurationer giver dig mulighed for visuelt at forenkle komplekse assemblies, når alle detajler i hvert komponent ikke er nødvendige.  

Nye funktioner inkluderer:  

 • Defeatured modeller kan gemmes som konfigurationer 
 • Nemmere skift mellem hele og forenklede udgaver af assemblies 

 

 1. Forbedret ydeevne 

Hvert år fokuserer SolidWorks på forbedringer, kvalitet og præstationsevne. I år har SolidWorks dedikeret næsten 60 % af teamets ressourcer på at optimere det, der bliver efterspurgt oftest: Performance 

Forbedringer i ydeevnen inkluderer højere hastigheder i drawings med forbedret ”detailing mode” og endnu flere redigeringsmuligheder. Selectionpanning og fast-zoom gør din arbejdsdag nemmere. Forbedret occlusion culling og silhouette edges bruger mere af din GPU for levering af hurtigere frames. Hurtigere fil-operationer, konfigurationsskift, og automatisk lightweight funktion hjælper de mest komplekse assemblies med at køre endnu hurtigere. 

Hvis du bruger SOLIDWORKS PDM ved du, at meget af din hastighed kommer fra effektiviteten af databasen. SOLIDWORKS 2021 tilbyder forbedringer i præstationsevnen, der gør størstedelen af dine daglige fil håndteringer og workflows betydeligt hurtigere. Det er blandt andet funktioner som check in, tilføj filer, change state, åbn, gem, og slet. 

Nye funktioner inkluderer:  

 • Forbedret ydeevne for occlusion culling og silhouette edges, og tegninger: hurtigt skift mellem konfigurationer 
 • Betydelige forbedringer i ydeevne for åbn, gem, og luk af assemblies 
 • Opdagelse og rapportering af cirkulære referencer 
 • Tilføj nemmere filer til SOLIDWORKS PDM vault 

 1. Mere fleksibilitet i ”part design” 

SOLIDWORKS 2021 introducerer mange forbedringer til at udvide mulighederne, når du arbejder med parts. ”Part design” forbedringer inkluderer en redo funktion på mere end 60 features der kan genetableres, samt Edge Flanges på ikke-plane kanter, equations i fileproperties, og muligheden for at bruge color-pick udenfor SolidWorks.  

Nye funktioner inkluderer:  

 • Redo tilgængelig på mere end 60 features og kommandoer i ”part design” 
 • Edge flanges på ikke-plane tangerende kanter / tangentkanter 
 • Komplekse flanger kan udfoldes 
 • Mulighed for at tilføje og evaluere ligninger i file properties og cut list properties 
 • Materiale kan overføres, når du indsætter eller spejler en komponent, eller en afledt komponent.  
 1. Forbedringer til brugeroplevelsen 

SOLIDWORKS har længe været kendt for at have en intuitiv interface, der kan tilpasses brugerens behov. SOLIDWORKS 2021 er pakket med forbedringer, der gør programmet endnu mere brugervenligt og nemmere at tilpasse til dine behov. 

Du får nu en forbedret farve-vælger, der kan referere andre applikationer såsom webbrowsers; en søgefunktion i ”Customize” dialogen, hvilket gør det nemmere at tilpasse dine toolbars; en sammenfoldelig Command Manager, der giver dig mere plads til at arbejde; en semi-transparent dimension, der kan gøre det nemmere at vælge kanter og punkter under arbejdet med placering af dimensioner.  

Med SOLIDWORKS 2021 har du ikke længere brug for at finde den perfekte balance mellem bruger-interface og adgang til de værktøjer, du skal bruge. 

Nye funktioner inkluderer:  

 • Med Color-Picker kan du nu vælge farver fra eksterne applikationer, som browser og lign.  
 • Tilpas dit arbejdsområde med søgefunktion, shortcuts og command tabs 

 

 1. Mere robust simulation 

SOLIDWORKS Simulation 2021 gør det nemmere at få success med dine simulations afhængige designopgaver. Analyseprocessen er blevet forenklet og mere fleksibel. Og med forbedringer i præcisionen og hastigheden er der fordele for både nye og gamle brugere. 

SOLIDWORKS Flow Simulation 2021 udvider de typer af CFD problemer, der kan løses, og fortsætter med at forbedre, hvordan resultater bearbejdes. Rotating Region er en effektiv feature, der bruges til at simulere væskedrivende bevægelser af roterende komponenter. I Flow Simulation 2021 kan Rotating Regions blive kombineret med Free Surface funktionen.  

Nye funktioner inkluderer: 

 • Mesh-diagnostik identificerer, isolerer og notifikerer om elementer af dårlig kvalitet 
 • Hurtigere og mere robust meshing på grund af forbedringer i bonding nøjagtighed 
 1. Forbedret electrical routing 

I SOLIDWORKS Electrical 2021 har DS forbedret routes harness funktionen, så den nu støtter både bruges af Splines og Lines til at skabe route paths.  
Det er normalt at have mangle kabler, der starter fra en enkelt stikforbindelse og så går til forskellige dele af det elektriske system. At have alle disse forskellige kabler som én assembly giver ikke designere nok fleksibilitet. I Electrical Schematic 2021, har SolidWorks forbedret kabelegenskaberne ved at inkludere et nyt felt kaldet ”Separate 3D route assembly”. Dette parameter kan også kontrolleres i SOLIDWORKS Route Cable Command for at give mest mulig fleksibilitet til, hvordan og hvor man starter sit nye parameter. 

Nye funktioner inkluderer: 

 • Flere ledninger / kabler kan gå igennem og samles i én clips 
 1. Strømlinet Data Management 

I SOLIDWORKS PDM 2021 kan du udforske og dokumentere referencer med den meget efterspurgte Treehouse view for Contains og Where Used funktion. Workflow ikoner skaber visuel genkendelse og opmærksomhed på jeres fremskridt på tværs af teamet. Bill of Materials har styr på flere CAD workflows og PDM operationer er blevet hurtigere. 

En af de bedste features i SOLIDWORKS PDM har længe været, at det var integreret i Windows Explorer. I 2021 er supporten for de seneste Windows 10 elementer, såsom ”the Ribbon interface”, nu endnu bedre. 

Mens ikoner er visuelt tiltalende, er det i Details View at PDMs styrke viser sig. Kolonner definerer specifikke sæt af synlig metadata for brugeren og dette view kan nu tilpasses afhængigt af brugeren der logger på vault.  

Nye funktioner inkluderer: 

 • Mere pålidelig integration med Windows Explorer og bedre thumbnail understøttelse. 
 • Stor fleksibilitet med Custom Column Sets 
 • Minimeret risiko for fejl med BOM settings 
 • Mulighed for udvælgelse af flere ikoner for workflow stages 
 1. Forbundet til skyen! 

SOLIDWORKS 2021 giver nye funktioner til at hjælpe med dit design-to-manufacturing workflow på 3Dexperience Platformen. 

Nye funktioner inkluderer: 

 • Derived Formats Converter muliggør upload af neutrale filformater til anvendelse på 3Dexperience platform. 
 • Managing open modes giver nye muligheder i SolidWorks, når du åbner data fra 3DEXPERIENCE platformen 
 • Mulighed for at styre konfigurationer der skal gemmes i 3DEXPERIENCE platformen 

Læs om SOLIDWORKS 2023 her >>

Relaterede nyheder