SOLIDWORKS PDM Professional 2020 server hardware anbefalinger

Peder Skovlunden-Pedersen
Technical Manager, B.Sc.Me.

Peder Skovlunden-Pedersen

Her finder du et overblik over vores nuværende SOLIDWORKS PDM Professional 2020 server hardware anbefalinger.

Disse anbefalinger giver et generelt overblik, der gælder de fleste SOLIDWORKS PDM Professional vaults.

Vi anbefaler, at du kontakter vores specialister, hvis du overvejer at købe hardware eller software til PDM. Den bedste hardware og konfiguration til din vault kan blandt andet afhænge af antal brugere, antal filer i din vault og mere.

BEMÆRK: Disse anbefalinger gælder ikke SOLIDWORKDS PDM Standard.

SOLIDWORKS PDM Database Server

 • Processor: 4 cores med 3Ghz eller hurtigere clock speed
 • Operativsystem: Windows Server 2019
 • Databasesoftware: Microsoft SQL Server Standard 2017, eller højere (se mere information om licenser nedenfor)
 • Hukommelse: 32GB (se mere information om hukommelse nedenfor)
 • Lagerkonfiguration: Højhastigheds lagerdrev, gerne SSD

SOLIDWORKS PDM arkiv server

 • Processor: 3Ghz eller hurtigere clock speed
 • Operativsystem: Windows Server 2019
 • Hukommelse: 16GB
 • Lagerkonfiguration: Dedikerede højhastigheds lagerdrev til arkivet (gerne SSD)

Hvad er den anbefalede systemarkitektur til SOLIDWORKS PDM Professional 2020 servere?

For medium og store PDM vaults er det anbefalet at bruge en dedikeret server til PDM Database Serveren. For at opnå den bedste ydeevne bør der ikke være andre databaser på samme server, der hoster din PDM Database. Vi anbefaler, at din SOLIDWORKS PDM Database Server Service bliver installeret på det samme system som din SQL Server software bliver hostet.

BEMÆRK: Vi anbefaler, at din Microsoft SQL Server software ikke bliver installeret på et system der fungerer som en Active Directory Domain Controller, da dette kan skabe problemer, heriblandt sikkerhedsrisici.

En separat server bør bruges til SOLIDWORKS PDM Archive Server servicen. Den samme server kan også bruges til PDM Web2 server softwaren.

Hvad er minimumskravene til hardware for SOLIDWORKS PDM Professional 2020?

Minimumskravene til SOLIDWORKS PDM hardwaren kan findes på SOLIDWORKS System Requirements siden: https://www.solidworks.com/support/system-requirements

Hvilken processer (CPU) er anbefalet til SOLIDWORKS PDM Professional 2020?

SOLIDWORKS PDM understøtter både Intel og AMD processorer.

Til databaseserveren kan Microsoft SQL drage fordel af multi-core behandling. For optimal ydeevne af PDM-funktionerne anbefales det, at den gennemsnitlige CPU-udnyttelse holdes under 50%. Hvis den gennemsnitlige ydeevne er over 50%, kan de være nødvendigt med flere cores. Bemærk: Hvis du bruger Microsoft SQL Server Standard Core Licensing, kan tilføjelse af yderligere cores muligvis også kræve køb af yderligere corelicenser. Dette kan diskuteres med din Microsoft forhandler.

For Archive Server og Web2 Server er CPU-kravene meget lavere.

Hvilket operativsystem anbefales til SOLIDWORKS PDM Professional 2020 serverkomponenter?

SOLIDWORKS PDM 2020 er officielt understøttet af følgende operativsystemer:

 • Windows Server 2016
 • Windows Server 2019 (anbefalet)

BEMÆRK: Windows Server 2012 og Windows Server 2012R2 er IKKE kompatible med SOLIDWORKS PDM 2020.

Virker SOLIDWORKS PDM Professional 2020 i virtuelle miljøer?

Ja, men SOLIDWORKS tester og supporterer kun PDM i specifikke virtuelle miljøer.

På SOLIDWORKS’ hjemmeside kan du finde en liste med de virtuelle miljøer, der bliver supporteret: https://www.solidworks.com/sw/support/11168_ENU_HTML.htm

Kan man hoste SOLIDWORKS PDM Professional 2020 i skyen?

Selvom SOLIDWORKS ikke tester PDM i nogle cloud-udbydere (for eksempel Amazon AWS eller Microsoft Azure), kan cloud-baserede servere godt bruges til SOLIDWORKS PDM.

Hvis du er ved at undersøge dit eget sky-miljø, bør du være opmærksom på følgende:

 • Amazon Web Service’s Relational Database Services (RDS) er ikke en passende løsning til hosting af PDM-databaser, da det ikke tillader brug af en db_owner. Dette skaber problemer, når du bruger PDM.
 • Den begrænsede licens til Microsoft SQL Standard 2014, der var sammensat med SOLIDWORKS PDM Professional licenser købt før efteråret 2019, kan ikke bruges til cloud-baserede miljøer. For en cloud-baseret SQL installation skal du sikre dig, at du har en SQL Server licens med Software Assurance eller bruge en EC2 eller Azure-Instance, der indeholder den relevante licens.
 • Latenstiden fra klienterne til cloud-serveren bør være under 100 millisekunder. Husk på dette, når du vælger din tilgængelighedszone.

Hvilken version og udgave af Microsoft SQL Server anbefales til SOLIDWORKS PDM Professional 2020?

De følgende udgaver af Microsoft SQL Server kan bruges til at hoste PDM Professional 2020 fil databaser:

 • Microsoft SQL Server 2014 SP3
 • Microsoft SQL Server 2016
 • Microsoft SQL Server 2017
 • Microsoft SQL Server 2019

Databasen kan hostes på SQL Server Standard eller SQL Server Enterprise, men på grund af begrænsninger i ydeevne, bør SQL Express ikke bruges som host for en SOLIDWORKS PDM Professional fil database i et produktionmiljø.

For optimal ydeevne og stabilitet anbefales Microsoft SQL Server 2019 til at hoste SOLIDWORKS PDM Professional 2020 databaser.

BEMÆRK: Sørg for, at du har den korrekte licens til den version af SQL, du bruger til PDM professional (din Microsoft softwareleverandør bør kunne hjælpe dig med at afgøre, om du har alle de nødvendige licenser til SQL). Alle SOLIDWORKS PDM Professional licenser solgt inden efteråret 2019, havde automatisk inkluderede begrænsede licenser til Microsoft SQL Standard 2014. Disse licenser kan ikke opgraderes til nyere versioner og er ikke berettigede til Software Assurance fra Microsoft.

SOLIDWORKS PDM 2020 kræver Microsoft ODBC-driver 17.3 eller nyere for at kunne installere SQL server på databaseserveren og klienterne.

Hvor meget hukommelse (RAM) anbefales til SOLIDWORKS PDM 2020?

16GB anbefales til arkivservere. Til databaseservere anbefales et minimum af 32GB, men dette bør hæves, hvis det bliver nødvendigt. For den bedste ydeevne bør der være nok RAM til fuldstændigt at cache databasefilerne i hukommelsen plus yderligere 4GB til operativsystemet og andre tjenester.

Hvilke lagermuligheder anbefales til SOLIDWORKS PDM 2020?

Til PDM arkivopbevaringen skal der bruges en harddisk med hurtige læse/skrive hastigheder – ideelt set et Solid State drev. Eksterne diske, såsom en UNC-deling, NAS eller SAN, anbefales IKKE til lagring af PDM-arkiver, da der er kendte ydeevneproblemer med sådanne miljøer. Derudover støttes SAN- og NAS-enheder ikke officielt af SOLIDWORKS.

Til Microsoft SQL Serveren anbefales det, at Windows Server OS (med i installationen af SQL softwaren), databasefiler (.mdf) og logfiler (.ldf) adskilles til individuelle diske ved hjælp af højhastigheds Solid State drev.

Hvilke netværksovervejelser bør man gøre sig for SOLIDWORKS PDM Professional 2020?

SOLIDWORKS PDM Klienter og Server komponenter skal kunne kommunikere gennem følgende porte:

 • Klient og database server
  • TCP 1433
  • UDP 1434
 • Klient og arkiv server
  • TCP 3030
  • UDP 3030
 • Klient og SolidNetwork licens server
  • TCP 25734
  • UDP 25735

Hvis der er en firewall mellem Klient systemerne og serverne, skal der tilføjes undagelser for disse porte.

BEMÆRK: Dette er standard porte, der bruges når serverkomponenterne er installeret, men de kan ændres gennem justeringer af indstillingerne. Kontroller altid, hvilke porte dine serverkomponenter bruger, når du opretter eventuelle firewallundtagelser.

SOLIDWORKS PDM 2020 bruger ikke længere Transport Layer Security (TLS) 1.0, så det kan deaktiveres, hvis det er nødvendigt. Alle tidligere udgivelser af SOLIDWORKS PDM (2019 og ældre) kræver dog, at TLS 1.0 er aktiveret.

For eksterne, replikerede websteder eller cloud-baserede serverinstallationer, skal netværkslatens mellem klienter og databaseserveren være mindre end 100 millisekunder (ms). Forsinkelse over 100 ms vil føre til alvorlig forringelse af ydeevnen, og over 200 ms vil resultere i timeout-fejl for de fleste PDM-funktioner.

Hvilke udgaver af SOLIDWORKS er kompatible med SOLIDWORKS PDM Professional 2020?

PDM Professional 2020 Add-In til SOLIDWORKS er testet og fuldt undersøttet til brug med SOLIDWORKS 2020, 2019 og 2018. Kombinationer af PDM Professional 2020 og ældre versioner af SOLIDWORKS, som 2017 eller 2016, kan muligvis fungere, men du skal være opmærksom på, at de ikke er officielt testet af SOLIDOWKRS og derfor ikke understøttes fuldt ud i disse kombinationer.

En nyere udgave af SOLIDWORKS understøttes aldrig med en tidligere udgivelse af PDM (for eksempel er SOLIDWORKS 2020 ikke kompatibel med SOLIDWORKS PDM Professional 2019).

Fra og med deres 2019-udgivelser inkluderer SOLIDWORKS Composer og SOLIDWORKS Inspection Standalone en PDM-integration, der er indbygget i deres menuer. Fra 2020 inkluderer SOLIDWORKS Visualize også denne PDM-integration.

Integrationer er tilgængelige i SOLIDWORKS Electrical og SOLIDWORKD PCB gennem installation af yderligere integrationspakker.

Hvilke udgaver af Microsoft Office er kompatible med SOLIDWORKS PDM Professional 2020?

Microsoft Office 2013, 2016 og 2019 er alle kompatible med SOLIDWORKS PDM Professional 2020. Det anbefales, at der bruges en 64-bit udgave af Microsoft Office.

BEMÆRK: SOLIDWORKS PDM Professional 2020 vil være den sidste udgave, der understøtter Microsoft Office 2013.

Hvad hvis jeg bruger et miljø, der ikke er understøttet af SOLIDWORKS?

Hvis du vælger at bruge SOLIDWORKS PDM Professional i et miljø, der ikke er understøttet eller testet, bør du være opmærksom på, at selvom det virker i begyndelsen, kan problemer opstå undervejs i dit arbejde, og det kan være nødvendigt at skifte til et understøttet miljø.

Relaterede nyheder