TechTips – Online Licensing med SOLIDWORKS

Rasmus Harvits
Application Engineer

Rasmus Harvits

  • Læs mere om SOLIDWORKS her

SOLIDWORKS Online Licensing giver dig fleksibiliteten til at arbejde på tværs af alle dine devices, hvor som helst, når som helst, uden at du manuelt skal aktivere og deaktivere dine licenser på hver maskine. Du kan for eksempel arbejde på én computer på kontoret i løbet af dagen og når du kommer hjem kan du logge på det samme produkt fra din hjemmecomputer. Du skal ikke bruge to licenser. Du skal ikke manuelt deaktivere din licens på computeren på kontoret og derefter aktivere licensen på din hjemme computer.

Alt du behøver er internetadgang og Online Licensing. Når du først er loggede ind, kan du vælge offline mode og arbejde uden netværksadgang. Du kan også synkronisere SOLIDWORKS options på tværs af maskiner og tilgå SOLIDWORKS websites såsom MySOLIDWORKS.com og SOLIDWORKS Customer Portal uden at logge ind igen.

Log ind på dit SOLIDWORKS Produkt med online Licensing

Når du har installeret et SOLIDWORKS produkt med en online licens, kan du logge ind på en hvilken som helst computer. Du behøver ikke installere produktet igen for at bruge det på en anden maskine.

For at logge in på et SOLIDWORKS produkt med en online license:

  1. Klik SOLIDWORKS ikonet på computerens skrivebord.  SOLIDWORKS ikon  
  2. Indtast dit SOLIDWORKS ID og adgangskode og klik Login. (SOLIDWORKS ID’et kan være din mailadresse.)

Dit SOLIDWORKS produkt starter hvis du har tastet et gyldig SOLIDWORKS ID og adgangskode, og du har fået en licens til produktet fra din SOLIDWORKS administrator. Du kan lukke og genstarte dit SOLIDWORKS produkt på den samme maskine ude at indtaste dine oplysninger, indtil du logger ud.

Læs mere på SOLIDWORKS Knowledge Base under “Using SOLIDWORKS Products with Online Licensing”.

Brug SOLIDWORKS produkt i offline mode

Når du bruger et SOLIDWORKS produkt med online licens, kan du bruge offline mode når du ikke har internetadgang.

Sådan går du i offline mode:

Højreklik Login på SOLIDWORKS title bar, og klik Take License Offline.

Du kan nu bruge dit SOLIDWORKS produkt i 30 dage uden forbindelse til et SOLIDWORKS website. Efter 30 dage skal du igen klikke Take License Offline for at kunne arbejde 30 dage mere i offline mode. (Når du bruger din online licens i offline mode på én maskine, kan du ikke bruge den samme licens på en anden maskine.)

Læs mere på SOLIDWORKS Knowledge Base under ”Using a SOIDWORKS Product in Offline Mode”.

Skift fra én maskine til en anden med Online Licensing

Online Licensing giver dig friheden til at arbejde på tværs af alle dine maskiner med kun én licens. Dog kan licensen kun bruges på én maskine ad gangen. Start SOLIDWORKS på din primære maskine og forbliv logget in. Når du logger på din sekundære maskine, for eksempel din hjemmecomputer, tilbyder SOLIDWORKS at bruge licensen fra din primære maskine.

Sådan starter du SOLIDWORKS på maskine nr. 2:

  • Når du logger ind på din sekundære maskine, informerer SOLIDWORKS dig om at en online licensed produkt er i brug på en anden maskine. Klik Yes for at fortsætte. SOLIDWORKS produktet kører nu på den sekundære maskine.
  • Når du kommer tilbage til din primære maskine, bliver du prompted til at gemme dit arbejde, før SOLIDWORKS lukker ned. Klik OK for at gemme ændringerne i din model.

Læs mere på SOLIDWORKS Knowledge Base under ”Switching Machines When Using Online Licenses”.

Synkronisere Settings og Options på tværs af devices

Hvis du bruger SOLIDWORKS på flere maskiner, kan du opdatere dine settings på hvilken som helst af dine maskiner og dine ændringer vil slå igennem på alle de maskiner, du kører SOLIDWORKS 2018 på. Synkronisring af settings er en service og kan derfor være blokeret i vise netværkskonfigurationer. Tjek at firewall og proxy servere tillader kommunikation med *.SOLIDWORKS.com, for at sikre at du har adgang til Cloud Storage Service.

Sådan synkroniserer du settings og options på tværs af maskiner:

1. Log in på din SOLIDWORKS software.
2. Tools > Options, klik Synchronize Settings.
3. Vælg manuel eller automatisk:

  • Synchronize nowUpload settings sender dine settings fra den nuværende maskine til Cloud Storage Service. Opdatér når som helst din settings i skyen ved at uploade dem igen.Download settings henter og anvender dine settings fra skyen til din nuværende maskine.
  • Automatic Synchronization synkroniserer automatisk den nuværende maskine med skyen. Dine valgte settings og brugertilpasninger bliver automatisk uploaded løbende til skyen og downloades og anvendes ved startup og login. (Synkroniseringen kan ikke overskrive administrator settings, som er tilføjet eller låst.)

4. Klik OK

Læs mere på SOLIDWORKS Knowledge Base under “ Synchronizing Settings and Options Across Muliple Machines”. 

Kom i gang med at bruge SOLIDWORKS Online Licenses

Der er to måder at komme i gang med at bruge SOLIDWORKS produkter på online licenser:

1. Når du logger ind på et SOLIDWORKS produkt kommer en information op om at det licensnummer, du har indtastet, er sat op som online licens. Genstart produktet og log ind.

2. Din administrator kan sætte produktet op til at bruge online licensing i stedet for et serienummer gennem Administrative Image Option Editor. Hvert produkt, som er sat op til online licensing, vil prompte dig til at logge ind, når du åbner softwaren.

Læs mere på SOLIDWORKS Knowledge Base under “Notifying the SOLIDWORKS Product to Use Online Licenses”.

Relaterede nyheder