TechTips – Hold styr på External References i SOLIDWORKS 2019

Rasmus Harvits
Application Engineer

Rasmus Harvits

  • Læs mere om SOLIDWORKS her

Synes du det er svært at holde styr på hvad dine børns legekammerater hedder? Og hvad deres forældre hedder? Og hvor de bor? Så er det alligevel nemmere at holde styr på external references i SOLIDWORKS. Eller det er det blevet med 2019-versionen.

I SOLIDWORKS 2019 er External References blevet gentænkt fra bunden og det har givet et kæmpe løft til assembly modeling. Den nye dialogboks viser, hvilke dele der refererer til hinanden, helt ned til hvilken sketch referencen kommer fra og til hvilken type sketch entity og selvfølgelig status for referencen. Samtidig vises det grafisk, hvilke dele af assemblien der refererer til hinanden. På den måde er du altid sikker på at det er de rigtige dele du har fat i og dine ændringer bliver som du ønsker.

External References i SOLIDWORKS 2019

Til sammenligning så 2018-versionen sådan ud:

External References i SOLIDWORKS 2018

Det var muligt at se hvilke eksterne referencer en assembly indeholdt og status for hver enkelt reference, men så var det også ved at være det. Hvis du ville vide mere krævede det, at du åbnede den enkelte part. Så det kunne hurtigt blive et job for en detektiv at rede trådene ud, hvis der var gået fisk i de eksterne referencer.

Nu har vi et meget bedre overblik og bedre mulighed for at kontrollere og ændre external references.

Derudover er der kommet en ny nem mulighed for at låse og bryde external references, når man ser på parent/child forbindelsen i Dynamic References. Ved at klikke på cirklen får man disse to muligheder op, hvis Dynamic Reference Visualization er slået til. Det gøres som vist herunder.

Dynamic References

En sidste lille ting, som dog stadig er en handy forbedring i 2019-versionen er visningen af external references i feature manager træet. Nu vises det om den eksterne reference er til featuren eller den underliggende sketch. Igen bare en hurtigere måde at få overblikket i sin assembly.

Eksterne reference

Relaterede nyheder