Hvor mange meter bevæger du din mus i løbet af en dag? (Vol. 1)

Rasmus Harvits
Application Engineer

Rasmus Harvits

Vidste du, at SOLIDWORKS hjælper dig med at passe på din krop?

Menneskekroppen er ikke bygget til at sidde stille ved en PC dagen lang, og arbejdet med musen kan være en belastning for hænder og arme. Derfor har SOLIDWORKS sørget for at lette disse belastninger med en lang række genveje, så dine meter med musen bliver så få som muligt. Men det kræver selvfølgelig at du kender dem og får opbygget en vane med at bruge dem. Her får du et udpluk. 

Jeg har selv en vane med at bruge in-context View Selector (et navn, som virkelig bare ruller let over tungen, ikk’?), når jeg skal bruge et retvinklet view af mine modeller. Men med denne liste af genvejstaster kommer jeg hurtigere frem til samme resultat. Og samtidig sparer jeg ”muse-meter”.

Herunder finder du en liste, som er nem at printe og have i nærheden, indtil de ligger tatoveret på din rygrad.

Fordi det nogle gange kan være svært at se forskel på siderne af modeller, har jeg vist eksemplerne med to forskellige modeller; en tragt og en krog.

SOLIDWORKS modeller
Genveje i SOLIDWORKS

CTRL+8 ligger allerede på min rygrad – skal den også ligge på din?

En af mine yndlingsgenveje (det lyder ret nørdet at ha’ sådan én – men du ved sikkert hvad jeg mener…), som jeg bruger meget er CTRL+8, som giver et view vinkelret på en hvilken som helst flade på modellen. Det er specielt praktisk, hvis det er en flade som ikke er parallel med nogen af standard-planerne. Klik og vælg en flade og tast derefter CTRL+8, og modellen vil lægge sig så du ser vinkelret ind på fladen.

Genveje i SOLIDWORKS

Og der er endnu en lille handy krølle på den: 

Hvis du klikker på den flade, som vil have vist vinkelret på og derefter shift-klikker på en anden flade og slutter af med at taste CTRL+8, så vendes modellen, så du ser vinkelret ind på den først valgte flade med den anden valgte flade pegende opad (så vidt det er muligt i forhold til de to fladers indbyrdes vinkel)

Genveje i SOLIDWORKS

Så når du går i gang med din næste tegneopgave i SOLIDWORKS, så prøv at bruge nogle af de genveje, du har lært her. Måske bliver din musearm i bedre humør.

Relaterede nyheder

Ny udgivelse af WORKNC 2022.1

Nyheder i WORKNC 2022.1

En ny opdatering af WORKNC 2022 er klar til download nu. Besøg kundeportalen for opdatering af dit software og effektivisér dit arbejde i højere grad.

Læs mere »

Nyheder i NCSIMUL 2022.1

Der er nu kommet en opdatering på NCSIMUL 2022, som rummer mange nye muligheder for optimering af dine arbejdsprocesser. NCSIMUL 2022.1 er nu tilgængelig til

Læs mere »
RADAN til produktion - radprofile

Nyheder i RADAN 2022.1

En opdatering som indeholder en lang række nye funktioner og optimeringer RADAN 2022.1 er nu tilgængelig til download. Besøg kundeportalen for at opdatere din software

Læs mere »