Hvor mange forskellige samarbejdsplatforme bruger du på en arbejdsdag?

Rasmus Harvits
Application Engineer

Rasmus Harvits

  • Læs mere om SOLIDWORKS 3DEXPERIENCE her

Hvis du skulle læne dig tilbage, lukke øjnene og forestille dig, hvordan teamwork med dine medarbejdere hele vejen fra produktudvikling over produktion og marketing og testbrugergrupper til salgsleddet – både in-house og overseas – skulle foregå i dine vildeste drømme om gnidningsløst samarbejde; hvordan ville det så se ud? 

Ville det være cool, hvis én (1!) platform kunne håndtere alle trådene – både dem til kunder, dem mellem udvikling og produktion og dem til underleverandører? 

Dassault Systemes har allerede i et par år været på markedet med et produkt til at løfte alt det; 3D EXPERIENCE Platform.

Det er en samarbejdsplatform, hvor hver bruger får tildelt en rolle (en slags standardiseret profil), som giver adgang til de dokumenter, apps og rettigheder, som vedkommende har brug for. Som organisation tilpasser man sin platform med de apps man har brug for indenfor fx projektstyring, simulering, 3D CAD, produktionsplanlægning og marketing. Derefter får alle brugere en rolle, der passer til de arbejdsopgaver, de skal varetage og de rettigheder, de har behov for i forhold til at håndtere dokumenter etc. 

Det vil sige, at projektlederen kan oprette tidsplaner og dele dem med sine konstruktører og udviklere, sætte gang i udviklingsprocesser og godkendelser. Konstruktøren kan tilgå alle konstruktionsdokumenter via SOLIDWORKS og derefter dele dem med projektlederen, ingeniøren, som varetager simuleringer eller marketingafdelingen. Brugergrupper kan give feedback på testversionerne af produktet. Alle beskeder og dokumenter er samlet på platformen og sorteret efter, hvilket projekt de tilhører. 

Hvis din virksomhed skulle få en samarbejdspartner som bruger en anden 3D CAD applikation, kan platformen også håndtere det. Så samarbejde på tværs af landegrænser fagskel og CAD-religioner, bliver kun nemmere med 3D EXPERIENCE platformen.

Hvad så med datasikkerheden, tænker du måske? Alle data er samlet og gemt i skyen. Skyen er måske stadig et lidt for abstrakt begreb for mange. For Dassault Systemes og 3D EXPERIENCE’s vedkommende, vil det sige at dine dokumenter er gemt på servere, som fysisk er placeret rundt om på kloden. Disse er forbundet, så data er så hurtige at tilgå som muligt, uanset hvor i Verden du befinder dig. Og sikkerheden er i top. I forhold til for eksempel hackerangreb er de systemer, som beskytter dine data her, meget avancerede. I forhold til fysiske hændelser som for eksempel brand, så ligger data placeret flere steder og er dermed Hvad så med datasikkerheden, tænker du måske? Alle data er samlet og gemt i skyen. Skyen er måske stadig et lidt for abstrakt begreb for mange. For Dassault Systemes og 3D EXPERIENCE’s vedkommende, vil det sige at dine dokumenter er gemt på servere, som fysisk er placeret rundt om på kloden. Disse er forbundet, så data er så hurtige at tilgå som muligt, uanset hvor i Verden du befinder dig. Og sikkerheden er i top. I forhold til for eksempel hackerangreb er de systemer, som beskytter dine data her, meget avancerede. I forhold til fysiske hændelser som for eksempel brand, så ligger data placeret flere steder og er dermed også sikret imod den slags tab.

3D EXPERIENCE platformen kræver ingen dyre hardware-anskaffelser og er derfor også ideel til start-up-virksomheder.

Hvis du også kan se perspektiverne i den nye måde at samarbejde på, så ring til os for at høre mere eller book et møde med en af vores specialister.

Relaterede nyheder