3DEXPERIENCE Platform Top 5 forbedringer for 2023x FD02

Michael P. Skytte
Application Engineer

Michael P. Skytte

3DEXPERIENCE Platform Top 5 forbedringer for 2023x FD02

Hver anden måned kommer der nye forbedringer til 3DEXPERIENCE-platformen for at øge brugeroplevelsen og tilføje nye funktionaliteter.

Disse forbedringer er designet til at lette hverdagen for både platform- og SOLIDWORKS-brugere.

En af fordelene ved en software som en service (SaaS) løsning, som 3DEXPERIENCE-platformen, er, at hver udgivelse leverer reel, funktionel værdi og ikke kun fejlrettelser, som er direkte tilgængeligt, næste gang du logger på platformen.

Med så mange nye og spændende forbedringer kan det være svært at finde ud af, hvilke der vil give dig mest værdi, så vi har gjort det hårde arbejde for dig og udvalgt de 5 forbedringer fra 2023x FD02-udgivelsen af 3DEXPERIENCE-platformen, som vi syntes er bedst.

1 – Project Planning

Hvad er Project Planning?

Project Planning er en opgavestyrings-applikation (app) i rollen Project Planner, der introducerer ressourcestyring og forbedrer samarbejdet ved at integrere opgaver med en planlægningsvisning.

En af vores favorit Cloud-baserede apps er Project Planning appen, der har fået nogle nyttige forbedringer denne gang.

Project Planning Appen introducerer projekter som opgaver for at forbedre planlægningen, mens der er tilføjet påmindelsesnotifikationer til opgaver, så projektledere kan planlægge påmindelser, der sendes til personer, der har fået tildelt opgaver, men ikke fuldført dem endnu.

Der er også indført notifikationer for afhængige opgaver, så tildelte personer får større sammenhængsbestemt information om deres opgaver. Flere opgaver kan nu vælges og flyttes samlet, mens opgaver stadig tildeles individuelt til personer og grupper.

Vi kan nu planlægge baglæns, så opgaver kan planlægges ud fra en deadline i stedet for en startdato. Dette er en nyttig forbedring for at øge fleksibiliteten i planlægningen.

Men den mest nyttige forbedring af 3DEXPERIENCE-platformen i denne opdatering er evnen til at genbruge projekter som skabeloner.

Nu kan du gemme et projekt som en skabelon, og alle oplysningerne inden i det overføres til et nyt projekt.

2 – Design with SOLIDWORKS

Hvad er Design with SOLIDWORKS?

Design with SOLIDWORKS er app’en, der forbinder SOLIDWORKS med 3DEXPERIENCE-platformen. Den er en del af rollen Collaborative Designer for SOLIDWORKS og kan bruges til at starte SOLIDWORKS fra platformen.

Der er kommet flere nyttige forbedringer til Design with SOLIDWORKS app’en.

En selektiv lås kan nu differentiere mellem alle ulåste (unlocked) filer, når de gemmes, og der kan tilføjes kommentarer til individuelle elementer.

For at øge produktiviteten er der introduceret en asynkron gemning af filer, når der gemmes mere end 25 elementer. Det betyder, at du kan fortsætte med at arbejde i SOLIDWORKS, mens det gemmes til platformen i baggrunden.

Søgeevner inden for MySession er blevet forbedret, og nylige dokumenter, der ikke er gemt på platformen, er tydeligt markeret.

3 – Revisioner

Hvad er revisioner?

Revisioner er ændringer, der foretages efter en konstruktion er blevet godkendt. Både primære og sekundære revisioner er mulige på 3DEXPERIENCE-platformen. Disse muligheder tildeles via rollen Collaborative Industry Innovator.

Primære og primære/sekundære revisionsstrukturer understøttes nu. Sekundære revisioner (i SOLIDWORKS PDM kaldt versioner) kan bruges til at angive ændringer i en konstruktion uden at øge en ny hoved- (primær) revision.

Platforms-administratorer kan aktivere denne mulighed gennem Collaborative Space Configuration Center for at give designholdet en ekstra grad af fleksibilitet.

4 – Bookmarks

Hvad er Bookmarks?

Bookmarks (bogmærker) organiserer indholdet gemt på platformen i 3DSpace appen. De fungerer effektivt som folder/mapper og hjælper med datastyring. De kan administreres gennem app’en Bookmark Editor.

Genveje kan nu oprettes til bogmærker, hvilket forbedrer navigationen og reducerer behovet for at kopiere arbejde.

Hvis det oprindelige bogmærke slettes eller omdøbes, fjernes eller opdateres genvejen automatisk.

Filer kan også vedhæftes med hinanden, og der er tilføjet import og eksport af STEP AP242 filer.

5 – 3DPlay

Hvad er 3DPlay?

3DPlay app’en er en filvisnings-app på 3DEXPERIENCE-platformen. Du kan hurtigt se og udforske dine dokumenter og CAD-data.

3DPlay-appen understøtter nu DWG- og DXF-tegninger, så du kan få en forhåndsvisning af dine tegninger i din browser uden at skulle downloade dem først.

Der er også en ny startside med en hjælpsom menu til forbedret navigation, herunder adgang til nylige filer og 3DEXPERIENCE user assistance hjælp.

Relaterede nyheder