I 2022 lukkede vores tekniske team CAD og CAM i alt 3.148 supportsager!

“Effektiv support med hurtige svartider og mange lukkede supportsager”

I 2022 leverede vores tekniske team et højt serviceniveau for vores kunder.

Med 6.584 opkald i løbet af året og en gennemsnitlig opkald pr. dag på 26, viste vores team stor evne til at håndtere en høj mængde kundehenvendelser.

Men det er ikke kun antallet af opkald, der gør vores tekniske team fremragende. Med en gennemsnitlig svartid på kun 16 sekunder, sørger vi for at give vores kunder en hurtig og effektiv løsning på deres problem. Dette betyder, at kunderne hurtigt får hjælp og kan få løst deres problem, uden at skulle vente i længere tid.

Vi er stolte af at sige, at vi også lukkede 3.148 supportsager i 2022.

Dette betyder, at vi ikke kun ydede hurtig support, men også en effektiv en. Det er vores mål at sørge for, at vores kunder er tilfredse med den service, vi leverer, og at vi kan løse deres problem på en effektiv og hurtig måde.

Takket være vores dedikerede tekniske team og deres evne til at yde hurtig og effektiv support, har vi været i stand til at opretholde en høj standard for kundetilfredshed.

Vi ser frem til at fortsætte med at levere et høj serviceniveau i 2023.

Efter en fantastisk præstation i 2022, har vi til hensigt at fortsætte det høje serviceniveau også i 2023. Vi ved, at vores kunder forventer den bedste service og hurtige løsninger på deres problemer, og vi vil gøre alt, hvad vi kan for at leve op til disse forventninger.

Vores dedikerede tekniske team vil fortsætte med at yde hurtige svartider og hjælpe kunderne med effektive løsninger. Vi vil også fortsætte med at investere i vores teknologi og ressourcer for at sikre, at vi forbliver på forkant med de nyeste trends og udviklinger i branchen.

Vores mål er at lukke endnu flere sager i 2023 og sørge for, at vores kunder er tilfredse med den service, vi leverer. Vi vil også arbejde på at forbedre vores processer og procedurer for at gøre vores support endnu mere effektiv og tilgængelig for kunderne.

Vi er stolte af det arbejde, vi har udført i 2022, og vi ser frem til at fortsætte med at levere den samme høje standard for kundeservice i 2023.

Vi er overbeviste om, at vores dedikation og engagement vil resultere i en fremragende oplevelse for vores kunder.

Du kan til hver en tid fange vores tekniske team her – så hjælper de dig straks med din udfordring.

Relaterede nyheder