Hvilke licenser har du brug for?

EDGECAM kan med forskellige licenser sammensættes på mange måder for at imødekomme netop dit behov for en CAM-løsning. EDGECAM strækker sig nemlig fra det helt basale 2.5D til 5 akset simultan bearbejdning samt et trådgnist modul. 

Grundlæggende er der 4 overliggende niveauer: 

  • Essential 
  • Standard 
  • Advanced 
  • Ultimate 

Disse niveauer findes som fræsning, drejning og som en produktionslicens. Produktionslicensen er en dobbeltlicens, der er i stand til både at kunne starte en fræse- eller drejeopgave. Det vil sige, at hvis der i din produktion både er en fræsemaskine samt en drejebænk, så vil du med denne ene produktionslicens være i stand til at kunne programmere begge maskiner. 

Essential: Den mest basale licens. Med denne kan man bruge Automatic Feature Finder og henvender sig til 2 og 3 akset maskiner med 2½D bearbejdninger. Det vil sige bearbejdninger, hvor der ikke laves 3D overflader, da vi med denne licens højst kan programmere 2 akser samtidig. 

Standard: Med denne licens kan du frembringe værktøjsbaner til 3D overflader samt lave indeks ved flersidet bearbejdning. Du har desuden mulighed for at styre 4. og 5. akse på en fræsemaskine. 

For drejebænke er det lidt anderledes. Udover muligheden for at kunne lave 3D bearbejdning, så får du her muligheden for 4. akse og er derved indgangslicensen til drejebænke med C og Y akse. 

Advanced: Her får du mere kontrol over værktøjsbanerne, og på drejesiden får du mulighed for subspindel samt at styre B akse. 

Ultimate: Denne licens giver igen flere muligheder i de forskellige cyklusser for bedre kontrol af værktøjsbaner. Især slet og 3D mulighederne er udvidet. I drejning får man mulighed for at styre op til 4 revolvere. 

Fra og med en Advanced licens kan der bygges en 4 eller 5 akset simultan licens ovenpå. 

EDGECAM har sit eget 3D CAD-interface kaldet Edgecam Work Solid (EWS), men har du brug for at kunne importere 3D filer fra 3. parts CAD-software, så er det nødvendigt med en tilhørende licens. Her er Solid Machinist Max en god allround løsning til langt de fleste formater. Dog har CREO, Catia og NX behov for hver deres specifikke licens. 

Har du blot behov for at kunne lade en maskinoperatør verificere/simulere et eksisterende EDGECAM fræse eller drejeprogram, så findes der selvfølgelig også en løsning til det. Det kaldes en Shop Floor Editor. Her har du også mulighed for simple ændringer såsom værktøjets størrelse, Feed, Speed, % overlap eller dybde af spån. 

Alt ovenstående fås naturligvis også som flydende licenser. Det vil sige, at du kan have en licensserver stående med en pulje af licenser, som så kan blandes og bruges på de PC’er af de brugere, der har behov.

Læs mere om EDGECAM og dets mange funktioner.

Relaterede nyheder