Har du styr på dit onboardingprogram for nye medarbejdere?

Lis-Linette Knoth Grand
Marketing, Kommunikation & HR Manager

Lis-Linette Knoth Grand

Lad Edge-Team hjælpe med det tekniske

Onboarding er mere og andet end bare et introprogram. Onboarding handler i bund og grund om at give den nye medarbejder den bedst mulige start i din virksomhed. 

Onboardingperioden er måske den vigtigste tid i din nye medarbejders ansættelse. Perioden former nemlig medarbejderens indtryk af virksomheden, formulerer de opgaver, personen skal i gang med, samt sikrer motivationen. 

Et onboardingprogram indeholder 4 grundelementer

1. Virksomheden

  • Introduktion til virksomhedens strategi, organisation m.m.

2. Afdelingen

  • En ny medarbejder skal naturligvis introduceres til sin nye afdeling og kollegaer. 

3. Stillingen

  • Den nyansatte er selvfølgelig bekendt med sin stillingsbetegnelse. Men det er også vigtigt at få afstemt forventninger, udfordringer og mål. Hvilke faglige eksamener, e-learning m.m. som den nyansatte skal igennem i forbindelse med introduktionen.

4. Den praktiske introduktion

  • Udlevering af pc, introduktionshilsen og gennemgang af personalepolitik m.m.

Onboarding er en proces, og den er ikke overstået allerede første dag, når den nye medarbejder er blevet budt velkommen med morgenmad i afdelingen. Det er en proces, som fortsætter gennem det første år af medarbejderens ansættelse.  
 

Lad Edge-Team hjælpe med den tekniske del i forbindelse med oplæringen i jeres CAD/CAM software

Faglige eksamener, e-learning, uddannelse og træning i softwaren er altafgørende for en god start i virksomheden.  

Hos Edge-Team er vi specialister i  CAD/CAM software, så hvorfor ikke lad os om oplæringen af din nye medarbejder. Derved er du sikret, at din medarbejder kommer godt fra start, og du ikke skal afsætte ekstra ressourcer til oplæringen i brugen af softwaren. 

Virksomheder griber onboardingprocessen forskelligt an og lige så mange måder, som at gøre det på, lige så mange måder, kan vi stykke et forløb sammen på. 

Når der skal sammensættes et forløb, er der nogle punkter, som er vigtige at vide
 

Hvilken baggrund kommer din nye medarbejder med?

  • Har medarbejderen kendskab til CAD/CAM
  • Har medarbejderen kendskab til den software, som I bruger? F.eks. SOLIDWORKS eller Edgecam
  • Hvilket niveau er medarbejderens færdigheder på? Begynder, let øvede eller erfaren

Er sidemandsoplæring det bedste for din nye medarbejder?

Langt hen ad vejen er sidemandsoplæring rigtig godt givet ud. Men det kan også være en dyr tidsrøver, da en erfaren medarbejder kan blive stoppet i sit arbejde mange gange i løbet af en dag. 

Og selv en erfaren medarbejder kan have tilegnet sig nogle dårlige vaner i brugen af softwaren, som ikke er så hensigtsmæssige at give videre.  

Med Edge-Team som din eksterne konsulent i oplæringen af din medarbejder sikrer du, at vedkommen bliver skolet rigtigt fra starten. 

Vi sammensætter forløb med klassiske klasse-kurser, onsite kurser og brugertilpasset dage. Derudover har din nye medarbejder mulighed for fri support i 30 dage med relation til oplæringen.

Så er både I og vi sikre på, at jeres nye medarbejder kommer godt i gang med brugen af softwaren og de nye teknikker og værktøjer.

Relaterede nyheder