Det gode workflow er helt afgørende for din virksomhed

Michael P. Skytte
Application Engineer

Michael P. Skytte

Forbedr dit workflow med det rigtig software.

Design for manufacturing kræver også god kommunikation.

Lige meget hvilken branche, du arbejder i, har du sikkert før eller siden oplevet, at der er elementer på din arbejdsplads, der ikke fungerer optimalt. Når workflowet på en arbejdsplads ikke fungerer, som det skal, er det med til at sænke hele processen, og det bliver næsten umuligt at få mest muligt ud af virksomheden.

Et velfungerende workflow er noget af det allervigtigste for, at en virksomhed kan fungere på bedst mulig vis. Så kan man investere i det ene og andet dyre software for at optimere processerne, men hvis der er flere steder i en virksomheds flow, hvor det ikke fungerer optimalt, kan selv det bedste software ikke redde dig.

Hvad er et godt workflow så?

Hos Edge-Team har vi et teknisk team, der alle har erfaring med og forstår vigtigheden af, at workflowet i en virksomhed kører på skinner.

Om de er ingeniører eller har været vant til at stå ude ved maskinerne, er de enige om, at et godt workflow først og fremmest kræver god kommunikation.

Ifølge dem er et godt workflow et, hvor man løbende har gennemgået hele virksomhedens flow og udpeget i hvilke hjørner af virksomheden, hvor flowet hele tiden går i stå. Det er her, den gode kommunikation netop bliver afgørende.

For at kunne genkende hvor problemerne i en virksomhed opstår, kræver det nemlig, at de forskellige led af arbejdspladsen snakker sammen. Hvis ingeniørerne eksempelvis kontinuerligt sender fejldesigns ned til produktionen, der måske ikke kan produceres af maskinerne til rådighed, kræver det selvfølgelig tilbagemelding. Her er det afgørende, at kollegaerne nede ved maskinerne vender tilbage til ingeniørerne og fortæller, hvad der skal gøres anderledes – ellers kan der hurtigt spildes rigtig mange arbejdstimer i begge afdelinger.

Hvordan får man så det gode workflow op at stå?

Som nævnt kræver det god kommunikation. Men der skal være nogle rammer for, at den gode kommunikation kan føres ud i livet. Naturligvis er der virksomheder, hvor det falder mere naturligt end i andre at tale godt sammen på tværs af afdelingerne.

En god idé er derfor at sørge for at holde møder, hvor man kan blive klogere på hinanden på tværs af virksomheden, og hvor man sammen gennemgår alle de steder, hvor flowet kan forbedres. Selvom det første møde kan tage lang tid, sparer man lang tid i den anden ende, da hele virksomhedens arbejdsgang så vil optimeres. Derefter er det jo så afgørende, at man løbende følger op og får det kommunikeret rundt, når man støder på nye problemer.

Desuden kan det være en god ide at få visualiseret sit workflow. På den måde er det lettere at overskue, hvordan informationerne i en virksomhed rykkes fra et led til et andet – det bliver på den lettere at overskue, hvor fejlene sker.

Relaterede nyheder