3 tips – Sådan kommer du på kursus gennem jobcentret

Lis-Linette Knoth Grand
Marketing, Kommunikation & HR Manager

Lis-Linette Knoth Grand

  • Se alle vores kurser her

Her får du serveret 3 konkrete tips til, hvordan du kan få opfyldt dit ønske om et kompetencegivende kursus gennem dit jobcenter eller din A-kasse.

Vigtig viden, inden du ansøger om et kursus

  • Du har ret til samlet 6 ugers jobrettet uddannelse, hvis du er ufaglært, faglært eller har en kortere videregående uddannelse. De kurser, du som hovedregel kan få bevilget, er uddannelser og kurser, som du finder på den nationale positivliste. Dem skal du søge gennem din a-kasse.
  • Har du et højere uddannelsesniveau eller er du af en anden grund ikke berettiget til jobrettet uddannelse, har du i mange tilfælde stadigvæk mulighed for at komme på kursus. Her skal du dog søge kurset gennem dit jobcenter. Men det er stadig en fordel, hvis du vælger kurser, som er på de regionale positivlister.

1. Find kurset der bringer dig tættere på job

Er du tidligere blevet konfronteret med, at du mangler erfaring med noget bestemt eller at du ikke fik jobbet, fordi en anden kandidat havde mere erfaring indenfor et område? Eller måske føler du dig rusten eller usikker på nogle bestemte kompetencer? Netop der kan et kursus give dit CV et løft og du bliver mere selvsikker, når du skal søge dit næste job. Kort sagt; find det kursus der stiller dig bedre ift. din jobsøgning.

2. Kontakt kursusstedet

Når du har fundet det rette kursus, så kontakt kursusstedet, for at få flere informationer om kursets indhold, om det er på den regionale positivliste og om de har erfaring med at samarbejde med Jobcentrene. Det er en god idé at få noget på skrift om kursets indhold, dato og pris, som du kan gå videre med til dit Jobcenter.

3. Gå i dialog med Jobcenter/A-kasse

Forbered dig godt til dit møde med din jobkonsulent/sagsbehandler. Du skal være god til at argumentere for, hvorfor det er en god idé, at Jobcentret skal bevillige netop det kursus til dig. Kurset skal stille dig bedre i forhold til arbejdsmarkedet.
Aller bedst er det, hvis du kan fremvise en arbejdsgivererklæring, som betyder at du har en aftale om en ordinær ansættelse, hvis du får kurset. Derudover er du også stillet rigtig godt, hvis dit kursus er på den regionale positivliste.

Hvis du har behov for flere råd til, hvordan du kommer på et kompetencegivende kursus, så tag fat i mig – Lis-Linette Knoth Grand på lkg@edge-team.com eller 70 200 392.

Du kan finde alle vores CAD- og CAM-kurser her.

Relaterede nyheder