3 tanker du bør gøre dig, inden du køber CAM

Ken Nicolai Ingstrup
Administrerende Direktør

Ken Nicolai Ingstrup

Er du i tvivl om dine muligheder med CAM? Få gratis besøg af en CAM-ekspert og tag en snak om jeres ønsker og behov!

Det er en stor beslutning at skulle implementere EDGECAM eller et andet CAM-system i din produktion – både fordi det er en stor investering økonomisk og tidsmæssigt, men også fordi det kan betyde store forandringer i jeres arbejdsgange.

Jeg har derfor samlet tre råd til nogle tanker, du bør gøre dig, inden du beslutter dig for, om CAM er det rigtige for jer.

Er dine medarbejdere klar på udfordringen?

Alfa og Omega ved at implementere et CAM-system er, at du har en (eller flere) medarbejdere, der har lyst til at sidde og programmere frem for at stå ved maskinen. Medarbejderen (/medarbejderne) skal kunne se pointen i at bruge CAM og skal have motivationen til at arbejde i programmet – ellers falder det hurtigt til jorden.

Dette leder mig til næste punkt…

Er I klar på at skulle udvikle jer?

EDGECAM er en form for programmering, og det betyder, at der er en læringskurve. Det vil sige, at komplekse elementer ikke kan spyttes ud på første dag – I skal stille nogle mål, og så opbygge jeres viden og evner for dermed at få det fulde udbytte af CAM-systemet. I sidste ende vil I dog kunne mærke en stor forskel i jeres produktion!

Dermed sidste punkt på listen…

Har I tid til at lære at bruge CAM?

Der skal sættes tid af til undervisning, hvis I vil udnytte CAM-systemet til fulde. Implementeringen bliver ikke en succes, hvis I ikke har tid til at lære programmet at kende.

Et CAM-system kan godt have en stejl læringskurve, især hvis du ikke tidligere har erfaring med et system, men det vil i sidste ende kunne betale sig rigtig godt for alle parter hos jeres virksomhed. I de fleste produktionsvirksomheder kan et CAM-system optimere produktionen med hurtigere bearbejdningsstrategier og metoder.

Du kan selvfølgelig komme på EDGECAM-kursus hos os, hvor vi forbereder dig på at arbejde i EDGECAM, og giver dig evnerne til at udnytte CAM til fulde!

Er du usikker på, om CAM er det rigtige for jer? Så book et uforpligtende møde med vores CAM-tekniker, Hasse. Han kommer gerne ud til jer og snakker med jer om jeres muligheder.

Relaterede nyheder