10 tegn på, at du har brug for en CPQ-løsning

Michael P. Skytte
Application Engineer

Michael P. Skytte

Ønsker du at høre mere om CPQ? Så besøg vores side CONFIQ, eller kontakt os på info@edge-team.com.

Flere og flere kunder ønsker individuelle produktmuligheder, hvor en løsning er tilpasset deres specifikke valg. Dette øger hurtigt kompleksiteten af salgs-, udviklings- og produktionsprocesserne. Som følge heraf står virksomheder ofte over for mangfoldige udfordringer, der spænder fra administration af komplekse prisberegninger til tilbuds-tilpasning og effektiv udvikling samt fremstilling af skræddersyede løsninger.

Hvis du står overfor ovennævnte udfordringer, bør du måske overveje en CPQ-løsning:

Vores syn på CPQ​

Få mere viden om CPQ til dette on-demand webinar:

CPQ står for ‘Configure, Price Quote’, og det automatiserer processen med produktkonfiguration, prissætning og tilbudsgivning for komplekse eller kundetilpassede produkter. Dette giver virksomheder mulighed for hurtigt at konfigurere produkter i overensstemmelse med kundens ønsker og krav, beregne priser baseret på disse konfigurationer og automatisk generere tilbud.

CPQ-løsninger optimerer salgsprocessen, reducerer fejl og forkorter tilbudsfasen, hvilket resulterer i forbedret effektivitet, kundetilfredshed og øget omsætning.

Vores løsning går endnu længere ved at udvide med et ‘M’ for ‘Manufacturing’ til produktion eller fremstilling og stopper ikke ved tilbudsgivning. Når ordren er afgivet, kan vi automatisk generere alle nødvendige data til produktionen og kunden i form af service- og montagevejledninger samt alle produktionsdata, uanset om det er 2D-tegninger, 3D-modeller, fotorealistiske billeder til marketing eller pakkelabels med adressen.

1. Når kompleksiteten ved tilbudsgivning stiger

Når kompleksiteten ved tilbudsgivning stiger, og jo flere kundetilpassede muligheder du tilbyder, desto mere kompleks bliver tilbudsgivningen, hvilket kan føre til en faldende hastighed af manuelle tilbudsgivninger, mens fejlmargenen stiger, især ved håndtering af mange forskellige produktkonfigurationer og prismodeller.

2. Fejl opstår under tilbudsgivning på grund af en inkonsekvent prisberegning

Fejl opstår under tilbudsgivning på grund af en inkonsekvent prisberegning, og disse fejl kan medføre mistede salgsmuligheder og skade virksomhedens omdømme og kundetilfredshed. Hvis du opdager uoverensstemmelser i prisberegninger eller hyppige fejl ved tilbudsgivning, er det et tegn på, at du bør gennemgå og evaluere din tilbudsgivningsproces.

3. Salgscykler og tilbudsbehandlingstider forlænges

Forsinkelser i tilbudsgivning kan frustrere både salgsteams og kunder. Når salgscyklen forlænges, kan aftaler måske ikke komme i stand, og kunder har en tendens til at søge andre muligheder.

4. Antallet af kundeønsker stiger

Kunder forventer i stigende grad højt individualiserede produkter, der matcher deres unikke krav. Manuel håndtering af et stort antal kundetilpasninger kan belaste salgs- og udviklingsafdelingerne samt produktionen.

5. Manuel håndtering af rabatter

Manuel håndtering af rabatter, reklamekampagner og priser kan føre til inkonsekvenser i beregninger og tab af indtægter.

6. En ikke-skalerbare tilbudsfase

Når din virksomhed vokser, er traditionelle tilbudsgivning ikke længere fyldestgørende og kan medføre et fald i efterspørgsel.

7. Frustrationer og utilfredshed i salgsafdelingen

En langsom og kompliceret tilbudsgivning kan være demotiverende for sælgere og salgsteamet og føre til nedsat produktivitet.

8. Nedgang i kundetilfredsheden

Upræcise eller forsinkede tilbud kan have en negativ indvirkning på salget, skade dit brands omdømme og føre til dårlig kundetilfredshed.

9. Uoverensstemmelser mellem salg, udvikling og produktion

Usammenhængende salgs-, udviklings- og produktionsprocesser kan føre til ineffektivitet og miskommunikation.

10. Antallet af produktionsfejl er stigende

Produktionsfejl kan føre til produktmangler, højere omkostninger og skade brand og omdømme.

CPQ med DriveWorks- Spar tid

Relaterede nyheder