CNC-træningsmaskine

The HxGN Machine Trainer

Hvad er en CNC-træningsmaskine

CNC-træningsmaskinen eller The HxGN Machine Trainer (HMT) er et nyt træningsværktøj udviklet af Hexagon til formålet at oplære fremtidens maskinførere. CNC-træningsmaskinen er bygget af de samme materialer som en CNC-maskine i produktionen. Selve spindlen og værktøjet er erstattet af en monitor, som er udstyret med simuleringssoftwaren, NCSIMUL.

Softwaren håndterer alt, der er relateret til drejning, fræsning og dreje- og fræsekombination fra en simpel 3-akset bearbejdning til avancerede flerkanalsmaskiner. CNC-træningsmaskinen er også udstyret med højtaler, som afspiller maskinlyde og en autentisk styrepult udstyret med et sæt systemhardware-simuleringspaneler fra Heidenhain og et andet sæt fra Siemens.

 

CNC-træningsmaskine til undervisning

Når man oplærer lærlinge på produktionsskoler eller ude i produktionsvirksomhederne, vil der altid være omkostninger pga. skadet udstyr. Med en CNC-træningsmaskine er det muligt at oplære lærlinge i maskinføring af samtlige modeller uden omkostninger. 

Hvis der er en fejl i deres NC-kode, er det ikke værre end, at de kan klikke genstart på skærmen. Derefter kan de gå tilbage til deres CAM-program og rette op på fejlen for at køre det på CNC-træningsmaskinen igen. Desuden er det muligt at styre produktionen manualt på CNC-træningsmaskinen, ligesom det ville være på en rigtig CNC-maskine.

CNC-træningsmaskinen er ikke kun oplagt til produktionsskolerne, men også i de større produktionsvirksomheder med mange lærlinge eller special produktioner, hvor lærlinge skal oplæres i specifikke bearbejdningsmetoder og teknikker.

hasse_hmt_styrepult

"Det er den rigtig styrepult. Det er de rigtig knapper. Nu har jeg stået ved en del CNC-maskiner, og selvom CNC-træningsmaskinen er en computer, så er det ikke bare et billigt tastatur, der er på den. Det er de rigtig knapper og styrepult med den rigtige styring inde bagved. Jeg kan gå ned og programmere direkte på den, hvis jeg ikke vil have mit CAM-program over. "

Vil du høre mere om mulighederne?

Vi står klar til at ringe til dig!

APPLICATION ENGINEER

Hasse Dahl-Sørensen