3 områder, hvor du kan optimere din produktion

Kim Andersen
Application Engineer

Kim Andersen

Edgecam Tilbud:
Lige nu kan du købe Edgecam til en god pris, og du får gratis uddannelse til jeres lærlinge med i købet.
Se mere: https://edge-team.com/edgecam-tilbud

I et konkurrencepræget erhverv gælder det for alvor om at udnytte timerne bedst muligt og få mest muligt ud af produktionen.

Faktisk er der 3 forholdsvis simple metoder, du kan benytte til at få optimeret din produktion, så den er fuldstændig klar til at indtage 2021 med et optimeret bearbejdningscenter og flere oppetimer på din maskine.

Følgende 3 områder er værd at se nærmere på, hvis du vil have en fuldt optimeret produktion.

Programmér imens din maskine kører

En måde at produktionsoptimere på, er ved at lave programmer til de næste emner, der skal produceres, imens maskinen kører. Det kræver dog det rette CAM-software.

Har du det, er der til gengæld intet for, at du fortsætter programmeringen af emner, imens din maskine er i gang. Når det ene produkt er færdigt, kan maskinen hurtigt gå i gang med det næste. Noget CAM-software kan endda simulere det hele inden – så sparer du også en masse tid på indkøring.

Spar værktøjsskift

I produktionen gælder det om at få produceret så meget, som du kan, uden at holde pauser. Hvis du under produktionen hele tiden skal have skiftet værktøj, mister du en masse produktionstimer.  

Du skal derfor sørge for, at alt der kan bearbejdes med ét værktøj, bliver bearbejdet, inden værktøjet skiftes. Således slipper du for adskillelige værktøjsskift, du sparer en masse tid og sidste ende får du en optimeret produktion.

Minimér menneskelige fejl

I produktionen kan de menneskelig fejl ofte ende i en bekostelig affære. Ved manuel programmering, kan man nemlig let komme til at lave en fejl, hvilket i værste tilfælde kan ende med en kollision. 

Disse fejl kan du slippe fuldstændig af med, har du det rigtige CAM-værktøj. Heri findes nemlig en postprocessor, som sikrer, at NC-koden er sikker og ensartet hver gang. Desuden kan produktionen simuleres, inden den sættes i gang, så man kan se, om der vil ske kollisioner i produktionen.

meget mere ud af din produktion!

Relaterede nyheder

Ny udgivelse af WORKNC 2022.1

Nyheder i WORKNC 2022.1

En ny opdatering af WORKNC 2022 er klar til download nu. Besøg kundeportalen for opdatering af dit software og effektivisér dit arbejde i højere grad.

Læs mere »

Nyheder i NCSIMUL 2022.1

Der er nu kommet en opdatering på NCSIMUL 2022, som rummer mange nye muligheder for optimering af dine arbejdsprocesser. NCSIMUL 2022.1 er nu tilgængelig til

Læs mere »
RADAN til produktion - radprofile

Nyheder i RADAN 2022.1

En opdatering som indeholder en lang række nye funktioner og optimeringer RADAN 2022.1 er nu tilgængelig til download. Besøg kundeportalen for at opdatere din software

Læs mere »