SOLIDWORKS Online License udfases

Søren Ølholm Larsen
Area Sales Manager - Fyn & Sjælland

Søren Ølholm Larsen

Er du i tvivl om, hvad du skal gøre? Så ring til os.

For dem af jer som bruger Online License på jeres Standalone Licenser, er der her noget nyt fra SOLIDWORKS.

I perioden 5. februar til 31. marts 2022 vil Online License blive udfaset. På grund af et lavt antal brugere af Online License, har SOLIDWORKS valgt at udfase denne funktion. SOLIDWORKS er kommet med en udmelding om udfasningen. Du kan læse mere om, hvad det betyder for dig i dette blogindlæg. Vi guider dig igennem dine muligheder.

Hvad har det af betydning for dig?

Hvis du ikke har udnyttet Online License, er der ikke noget, der ændrer sig.

Hvis der derimod er blevet aktiveret Online License på jeres Standalone License skal du til at indstille dig på, at det bliver til en normal Standalone License. En normal Standalone License skal manuelt aktiveres på den enkelte maskine, du skal arbejde på.

Hvad er der af muligheder?

Jeres muligheder er som følger:

 1. Standalone med manuel deaktivering og aktivering, det som vi kalder for ”Machine activation”.
  Med denne mulighed, skal du, når du vil skifte computer, deaktivere din licens på den første computer og derefter aktivere licensen på den næste computer. Dette gøres ved at åbne SOLIDWORKS, hvor du kommer igennem en Activation Wizard.

 2. SolidNetwork License (SNL) bedre kendt som flydende licenser.
  Med denne mulighed skal der installeres en License server på en computer/server som er tilgængelig for de computere som skal bruge licenserne.
  Herefter kører det automatisk med licenserne. Så længe der er nok til ens brugere, kan du frit åbne SOLIDWORKS på de maskiner, der kan trække en licens fra License serveren.

 3. 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS, det nyeste skud på stammen inden for licens typer og efterfølgeren til Online License.
  Denne mulighed er egentlig meget som Online License, bare meget nemmere for brugeren både med download af filer, installation og aktivering, da dette gøres automatisk.
  Ud over dette er brugeren også i tættere kontakt til filer, som følger en, selvom man skifter imellem computere.

Hvad skal du foretage dig, hvis du benytter dig af Online License?

For at få din Online License tilbage til en Machine Activated licens skal din CAD-administrator ind på Admin Portal på My.SolidWorks.com og skifte licenserne tilbage.

Husk at få dette gjort!

Det skulle blive gjort automatisk i perioden 5. februar til 31. marts. Det kan dog være en gode ide at gøre det inden for at mindske risikoen for fejl eller bugs.
Hvis du skulle være i tvivl så tag endelig en snak med os, så vi kan finde den rette løsning til jer.

Relaterede nyheder

Hvad er Cloud

Hvad er “Cloud”?

Du hører det nok ofte omtalt – i flere sammenhænge end nødvendigvis lige arbejdsmæssigt. Det er også ofte omtalt som “skyen”. Det kan forstås på

Læs mere »