Vidste du at SOLIDWORKS-udviklerne lytter til dig?

Rasmus Harvits
Application Engineer

Rasmus Harvits

Men det kræver at du siger noget, hvis de skal gøre noget for at opfylde dine SOLIDWORKS-behov.

SOLIDWORKS er en af de mest brugervenlige 3D CAD-programmer, der findes. Og en del af forklaringen er at der i høj grad bliver lyttet til brugernes forslag til forbedringer. I dette blog-indlæg kan du læse om 3 måder du kan gøre din indflydelse gældende i forhold til udviklingen af dit 3D værktøj, SOLIDWORKS.

Den store kasse med gode forslag fra SOLIDWORKS-brugerne

Når vi hos Edge-Team taler med jer, vores kunder i supporten, så får vi nogle gange spørgsmål, som starter med noget i retning af: ”Er det ikke muligt at man kan…? ” eller ”Kan jeg rette en indstilling, så SOLIDWORKS gør…?” Nogle gange er svaret ”Ja, det gør du ved at…” og andre gange må det blive et ”Nej, men det lyder som en god idé. Lad os skrive en enhancement request/forslag til forbedring”.

På dette års ETUX, som løber af stablen i Vejle den 3.-4. oktober 2019, vil der som noget nyt være en række roundtable sessions, som netop er et brugerforum, hvor vi diskuterer arbejdsrutiner og idéer til forbedringer og hvor vi efterfølgende samler op og opretter enhancement requests, hvis der skulle ligge nogle gode forslag hos jer, vores SOLIDWORKS-kunder.

Hvert år modtager SOLIDWORKS omkring 6000 såkaldte enhancement requests og i november kan alle brugere via SOLIDWORKS forum stemme på, hvilken de synes er vigtigst. Fra 2019 bliver det dog ændret til at foregå via 3DEXPERIENCE platformen. Sidste år blev der afgivet 10.000 stemmer og den Top-10-liste over ønsker til forbedringer, der kom ud af det, kan du se herunder. 

1Flip the NEW mate, NOT the old mate(s)
2Multi-Core workflow for large assemblies and drawings
3The ”What’s Wrong” dialog box should have links to each specific problem and better desc.
4Provide better controls to prevent tangent (and other mates) from flipping
5Allow SOLIDWORKS to kill a stalled file without having to close SOLIDWORKS
6Accurate and correct solid body Sweep
7Allow any drawing to be loaded with or without the model
8Undo/redo unlimited
9Fix Top Ten List, Enhancement Request, and Knowledge Base systems/sites
10Automatic direction change on Extruded Cut

Uanset hvilken placering på brugernes Top-10 et forslag opnår, bliver det taget op til seriøs overvejelse. Faktisk er 70% af alle Top-10-placerede forslag siden 2001 allerede blevet implementeret i SOLIDWORKS. Nogle gange tager det nogle år før et forslag kommer med, men der kan også være væsentlig udviklingstid på nogle af ønskerne.

Det kommer til at spare tid

Faktisk er nr. 7 på listen fra sidste år allerede med i 2020-versionen, hvor det bliver muligt at vælge at åbne drawings uden modellen. Alle views vises korrekt og det er muligt at arbejde videre med sin drawing med målsætning, annotations etc. Man kan endda redigere i eksisterende mål og annotations uden at loade modellen. Det kommer til at spare tid.

Så det betaler sig at give sin mening til kende og det kan man gøre ved at oprette enhancement requests og så sørge for at afgive sin stemme hvert år.

Vil du have indflydelse på hvor stabilt SOLIDWORKS kører?

I forbindelse med den årlige afstemning bliver der også målt på, hvad SOLIDWORKS-brugerne overordnet synes, der er vigtigst at fokusere på i udviklingsarbejdet; stabilitet, performance eller funktionalitet. Udfaldet sidste år blev således:

Stabilitet 45%

Performance 31%

Funktionalitet 24%

Og man må sige at de seneste års releases har levet op til den retning brugerne har udstukket for udviklingsteamet.

Stabiliteten i softwaren bliver der konstant og uden ophold udviklet på. Men for at SOLIDWORKS kan følge med i hvordan programmet opfører sig ude i virkeligheden og dermed få muligheden for at optimere på det, så er teamet afhængige af input fra brugerne – og det er dig. Indbygget i SOLIDWORKS-softwaren ligger the SOLIDWORKS Customer Experience Improvement Program (igen et navn, som de må ha’ haft en 6-personers-arbejdsgruppe oppe hele natten for at udtænke). Det er en tracker, som indsamler informationer om nedbrud og andre problemer i programmet. Det opsamler INGEN personlige oplysninger.

Når du installerer SOLIDWORKS, bliver du ved afslutningen af installationen spurgt om du vil deltage i the SOLIDWORKS Customer Experience Improvement Program.

Desværre er der mange, der vælger det fra – sikkert som en form for ”det ved jeg ikke helt hvad er, så jeg må hellere sige nej for en sikkerheds skyld”-automatisk-reaktion. Det gjorde jeg i hvert fald tidligere. Men ikke længere.

”Sløver det så ikke programmet, hvis det skal indsamle alle de data?” NEJ, det gør det ikke. For ligegyldig om du tilmelder dig eller ej, så indsamler SOLIDWORKS de samme log-filer. Forskellen ligger udelukkende i om filerne sendes til SOLIDWORKS eller ej. Og da der ikke er nogen som helst former for personlige data i disse filer, er der egentlig alt at vinde, intet at tabe ved at tilmelde sig.

”Men når nu programmet kører og du ikke lige skal have gang i en frisk installation, skal du så vente med at tilmelde dig til du installerer næste gang?” Nixen bixen! Du går ind i Options og sætter dit flueben her:

Det skal være min opfordring herfra, at du tilmelder dig med det samme. Du kan ikke brokke dig, hvis du ikke byder ind. Og det koster ikke noget – ikke engang din tid.

Så nu ved du det: De 3 hurtige måder at få indflydelse på, hvor udviklingen af SOLIDWORKS bevæger sig hen:

1. Indsend enhancement requests.

2. Stem på din favorit-enhancement hvert år i november.

3. Tilmeld dig the SOLIDWORKS Customer Experience Improvement Program – og stik lige en spids albue i siden på din kollega og spørg om han/hun også har tilmeldt sig. Nu kan du fortælle, hvorfor det vil være en god idé at gøre det.

Husk! Du læste det på Edge-Teams blog.

Relaterede nyheder