Edge-Teams Top 10 over forbedringer i 2020-versionen

Rasmus Harvits
Application Engineer

Rasmus Harvits

  • Læs top 10 nyheder i SOLIDWORKS 2019 her
  • Læs mere om SOLIDWORKS her

SOLIDWORKS 2020 What’s New 

Hvert år bliver SOLIDWORKS opdateret med hundredvis af forbedringer, som hjælper dig med at designe bedre produkter hurtigere. Læs med her for at få en lille forsmag på de 10 største forbedringer.

1. Drawing Detailing Mode trykker speederen i bund på arbejdet med store tegninger af komplekse modeller. 

SOLIDWORKS Drawing

Med den nye Drawing Detailing Mode kan du åbne tegninger af assemblies på +5000 parter på få sekunder – du kan redigere og tilføje mål og noter. De enkelte sheets i tegningen åbner lynhurtigt, så du kan gennemse, printe og lave basale ændringer. Det kan lade sig gøre fordi de bagvedliggende modeller ikke loades i denne mode, men du vil blive overrasket over, hvor meget du alligevel kan gøre i Drawing Detailing Mode.

2. Envelope Publisher og Large Design Review Mode

 Envelope Publisher og Large Design Review Mode

Med Envelope Pulisher i SOLIDWORKS 2020 er envelopes ikke længere begrænset til komponenter i samme assembly. Nu kan du simpelthen udpege de komponenter, du vil bruge og den assembly som de skal lægges ind i.

Large Design Review: Læg mates på komponenternes reference geometry, opret og redigér lineære og cirkulære patterns, redigér pattern-driven og sketch-driven component patterns.

3. Flexible Components

Flexible Components

Med den nye feature Make Parts Flexible kan du vise dine bevægelige parter i forskellige positioner uden at skulle oprette særlige konfigurationer eller separate part- eller assembly-filer kun til det formål. Om det er hængsler, fjedre, kabler eller andre bløde eller bevægelige parter kan du med Make Part Flexible optimere visningen af dine emner uden at generere en mængde filer, som ikke skal bruges til andet. Det holder dine BOM-lister fri for dubletter og datamanagement optimeres.

4. Forbedringer af Sketch tools

 Forbedringer af Sketch tools

En mentor sagde engang til mig at viskelæder og papirkurv er to meget vigtige redskaber for en designer. Ja det er nogle år siden – men anyways. Der er stadig stor sandhedsværdi i det udsagn. En af de helt store styrker i 3D modellering er hastigheden, når vi skitserer og specielt når vi redigerer. Med den udvidede Redo funktion, kan du hurtigt genoprette slettede elementer, hvis du var lidt for hurtig på Undo og fik undo-et dig baglæns ud af en sketch.

Med det nye Silhouette Entities kan du projicere omridset af bodies ned på et parallelt plan som serier af sketch entities.

Torsion Continuity Relation: Med G3 curvature opnår du endnu bedre kontrol over sketch kurver og dermed også pænere overgange.

5. Bedre og hurtigere beregninger i Simulation

SOLIDWORKS Simulation

Ved at kombinere lineære og kvadratiske elementer i det samme Simulation Study kan du forbedre både hastigheden og nøjagtigheden af resultatet.

Pin og Bolt Connectors: Deformation af flader som er forbundet med Pin og Bolt Connectors.

Bjælkemodeller: Nu kan du importere temperaturer og udføre stresstest efter du har kørt en termisk analyse på en model med bjælker. På den måde får du mere virkelighedsnære resultater.

6. Nye teknologier gør det nemmere at dele, udvikle og producere vores designs

SOLIDWORKS 3D print

3D print: Forbedringer i SOLIDWORKS hjælper dig med at klargøre dine modeller til 3D print ved at opdele den i ”slices”.

Reference Cube angiver størrelsen på din 3Dprinters printbare område og nu kan du rotere din geometri indenfor dette område, for at placere den bedst muligt. På billedet stikker de rød-markerede områder udenfor det printbare område, så for at printe parten i ét stykke, er du nødt til at rotere den ca. 45 grader.

eDrawings: Vis Markups som er lagt på assemblies, parter og nu også drawings

7. Forbedret kompatibilitet med andre 3D-formater

SOLIDWORKS Drag'n droppe

Nu kan du Drag’n’Droppe ikke-SOLIDWORKS-filer direkte ind i en SOLIDWORKS-part eller -assembly og dine muligheder for at redigere disse er blevet bedre.

Du kan også behandle BREP-data fra DXF og DWG-filer, IFC-filer og 3DXML.

8. Bedre fleksibilitet i Surfacing

SOLIDWORKS Surfacing

Offset Surface: Det har altid været enkelt at importere modeller og offsette eksisterende geometri. Men nogle gange fejler en offset-kommando. Nu introducerer SOLIDWORKS en ny funktionalitet, der viser dig de flader, der fejler, og lader dig vælge mellem at ændre dine offset-properties eller simpelthen udelade de flader, der fejler. Derudover kommer der også en ny ”Thicken Surfaces Equally in Both Directions”-funktion. Det har aldrig været enklere at arbejde med surfaces.

9. Dit arbejde med Mesh og STL-filer er lige blevet nemmere.

Mesh og STL-filer

Det er ikke ukendt at STL-filer kan få lidt skrammer i overførslen, men nu kan disse huller nemmere repareres ved at højreklikke og vælge Delete Hole eller blot ved at vælge dem og trykke Delete på tastaturet. SOLIDWORKS 2019 introducerede Delete Face. Nu udvider SOLIDWORKS 2020 med Delete And Fill, som gør disse reparationer til barneleg.

Derudover kan du nu lave Fillets på importeret geometri på nøjagtig samme måde som ved original SOLIDWORKS-geometri. Du kan endda ændre fra Fillet til Chamfer og tilbage.

10. Design-to-Manufactoring økosystemet ligger nu i skyen

Design-to-manufactoring

3DEXPERIENCE-platformen er den nye cloud-baserede samarbejdsløsning, som gør det enkelt og intuitivt at køre projekter fra idé-fase til implementering uden manuelt at skulle overføre filer gennem klodsede tredjeparts fildelingssystemer. Samarbejd realtime på tværs af alle typer devices. Efterhånden som en organisation udvikler sig, kan der hægtes nye værktøjer på platformen, så dit setup altid er trimmet til opgaven.

Relaterede nyheder

Hvad er Cloud

Hvad er “Cloud”?

Du hører det nok ofte omtalt – i flere sammenhænge end nødvendigvis lige arbejdsmæssigt. Det er også ofte omtalt som “skyen”. Det kan forstås på

Læs mere »