Dansk Maskine Teknik fik reduceret deres tidsforbrug markant med SOLIDWORKS

Rasmus Harvits
Application Engineer

Rasmus Harvits

“Det er vores forretningsgrundlag at have SOLIDWORKS i huset”, fortæller Hans Jakob Boelsmand, projektleder og ingeniør ved den Østjyske maskinproducent, som producerer pakkemaskiner, transportudstyr og palleteringsanlæg til fødevareindustrien.

Dansk Maskin Teknik blev grundlagt i 2007 af John Holck Nielsen. I 2017 solgte han firmaet til 4 medarbejdere blandt andet den nuværende administrerende direktør Claus Henriksen, som har været i firmaet lige siden opstart i 2007.

Siden overtagelsen af DMT i 2017 har der været stor fokus på at effektivisere og reducere tidsforbruget både i deres konstruktion og produktion. Derfor valgte DMT i 2017 at blive kunde hos Edge-Team. De fik en gammel SOLIDWORKS licens tilbage på service, så den kunne blive opdateret til den nyeste version og investerede samtidig i en ekstra licens.

“Edge-Team har hjulpet os med at få det bedste ud af vores SOLIDWORKS licenser, de er gode til at udfordre den måde, vi gør tingene på. Blandt andet har Edge-Team introduceret os for Tab & slot modulet i Sheet Metal, hvilket ikke bare har sparet os tid i konstruktionen, men også tid i produktionen samt minimeret montagefejl”, fortæller Hans Jakob Boelsmand. 

“Vores valg om at komme tilbage på service og blive kunde hos Edge-Team har været den helt rigtige beslutning for os. Når vi har brug for hjælp i form af support, er de der bare, og de er altid klar på telefonen til at hjælpe.”

Hans Jakob beskriver selv SOLIDWORKS som det bedste 3D-CAD-værktøj. “SOLIDWORKS gør det er nemmere at formidle komplekse konstruktionstegninger gennem en 3D model til vores kunder, men også den interne kommunikation mellem konstruktør og produktion er meget bedre. Vi kan meget nemmere sidde og dreje rundt på en 3D tegning og se, at vores idéer er mulige i forhold konstruktionen af maskinen – kan man få en skruemaskine ind der og andre problemstillinger, som en 2D tegning ikke kan vise os på samme måde”, forklarer Hans Jakob Boelsmand.

I 2018 deltog Hans Jakob Boelsmand og 2 af hans kollegaer på ETUX, Danmarks største CAD/CAM brugerseminar, som vi hos Edge-Team afholder for vores kunder.  “Vores deltagelse på ETUX har gjort, at vi bedre kan identificere hvilke moduler i SOLIDWORKS, vi skal dygtiggøre os inden for”, fortæller Hans Jakob.  
læs mere om ETUX her.

ETUX medførte, at DMT fik øjnene op for Weldments modulet i SOLIDWORKS, som de ligeledes har dygtiggjort sig i.

Hans Jakob Boelsmand siger, at Dansk Maskin Teknik er meget tilfredse med samarbejdet og at være kunde hos Edge-Team:

”Det at være kunde hos Edge-Team, har betydet for os, at når vi sidder med noget, der driller i SOLIDWORKS, kan vi nemt ringe til supporten hos Edge-Team, de er der altid, og vi er hurtigt videre både med store og små ting”.

Relaterede nyheder