SOLIDWORKS annoncerer prisstigninger

Ken Nicolai Ingstrup
Administrerende Direktør

Ken Nicolai Ingstrup

Dassault Systems annoncerer en prisstigning på nye netværkslicenser samt en prisregulering på alle serviceaftaler, som træder i kraft fra juli 2024. Men hvad har det af betydning for dig?

Prisstigning på nye netværkslicenser

Der er meldt ud fra Dassault Systems side, at der kommer en prisstigning på fremtidige netværkslicenskøb og serviceaftaler. Dette inkluderer også PDM Professional licenser.

Har du allerede en SOLIDWORKS netværkslicens, bliver du ikke ramt af prisstigningen der sker den 1. juli 2024.

Ligeledes vil fornyelse af eksisterende serviceaftaler heller ikke være omfattet af prisstigningen.

Prisstigningerne gælder kun ved køb af nye licenser og årlige serviceaftaler.

Årlig prisregulering

I henhold til det gældende CPI (forbrugerprisindeks) har Dassault meldt ud at fremtidige servicefornyelser vil blive prisreguleret.

CPI er et format, der bruges til at måle den gennemsnitlige ændring over tid i de priser, der betales af byforbrugere for en markedskurve af forbrugsvarer og tjenester. Derfor varierer CPI’en efter geografi og produktporteføljer.

Denne prisregulering gælder alle eksisterende og fremtidige serviceaftaler samt leje-/TERM licenser.

Kort sagt

Har du en eksisterende netværkslicens, betyder prisstigningen ikke noget for dig, men du er stadig omfattet af prisreguleringen.

Skal du investere i en ny netværkslicens efter den 1/7-2024, er du omfattet af prisstigningen, samt prisreguleringen.


FAQ – de 5 hurtige

1. Gælder prisstigningen for alle licenser?

Prisstigningen gælder kun netværkslicenser, der købes efter 1/7-24, og derfor ikke på eksisterende serviceaftaler. Den årlige prisregulering, der følger CPI, vil gælde for alle eksisterende serviceaftaler og TERM-licenser.

2. Gælder prisstigningen også for min ”Standalone-licens”?

Hvis du har en SolidWorks ”Standalone” er det kun din årlige serviceaftale, der vil blive påvirket. Den vil blive påvirket af den årlige CPI-regulering.

3. Hvad med fornyelser af SOLIDWORKS med Cloud Services? Vil prisen stige her?

Fornyelser af SOLIDWORKS med Cloud Services (Serviceaftaler (ALC), Årlige TERM licenser (YLC) samt kvartalsvise TERM licenser (QLC)) vil være omfattet at prisstigningerne på CPI, men eksisterende ”Standalone” samt netværkslicenser vil ikke være omfattet af øvrige prisstigninger.

4. Hvad sker der med hensyn til stigningen i netværkslicensen, hvis/når jeg tilføjer yderligere licenser efter 1. juli 2024?

Den nye netværkslicens og serviceaftale vil være omfattet af den nye listepris (PLC, ALC, YLC). Kunden vil fremadrettet have forskellige priser på deres serviceaftaler på licenser i deres netværk.

5. Vil der komme prisreguleringer hvert år?

Ja, serviceaftalen vil blive reguleret årligt i henhold til ”værdien” af CPI, men altid ud fra den gældende prisliste. Så prisreguleringen akkumuleres ikke over tid, men reguleres ud fra gældende listepris.

Overvejer du at investere i SOLIDWORKS?

Så er der i hvert fald en klar fordel i at gøre det nu – eller i hvert fald inden den 1/7-2024.

Har du været i overvejelsesfasen om, hvorvidt du skal investere eller ej, så tøv endelig ikke med at tage fat i os. Vi står altid klar til at imødekomme dine – og din virksomheds – behov, for at sikre succes. Så kan vi tage en uddybende snak om, hvad der er det bedste valg for jer.

Uanset hensigten, om du er ny kunde eller eksisterende, så må du altid tage fat I os – vi er her for at hjælpe dig.

Relaterede nyheder

Hvad er Cloud

Hvad er “Cloud”?

Du hører det nok ofte omtalt – i flere sammenhænge end nødvendigvis lige arbejdsmæssigt. Det er også ofte omtalt som “skyen”. Det kan forstås på

Læs mere »