SOLIDWORKS 2024 forbedringer og nyheder

Michael P. Skytte
Application Engineer

Michael P. Skytte

Jeg håber, at nyhederne i SOLIDWORKS 2024 har din interesse. 🙂

Læs mere om SOLIDWORKS.

I denne artikel vil vi fokusere på nogle andre vigtige forbedringer der er kommet i SOLIDWORKS 2024, og du kan finde dem inde på Dassault Systèmes hjælpecenter, hvor nye funktioner og forbedringer vil blive løbende opdateret på siden.

Årets 3DExperience World i Dallas, Texas, USA, bød på en række spændende SOLIDWORKS-nyheder og innovationer. Vi har skrevet et uddybende recap af 3DExperience World 2024, hvor du kan læse om nogle af de nyheder, som Michael har med derfra.

I denne artikel vil vi fokusere på nogle andre vigtige forbedringer, der er kommet i SOLIDWORKS 2024, og du kan finde dem inde på Dassault Systèmes hjælpecenter, hvor nye funktioner og forbedringer løbende vil blive opdateret på siden.

Som noget helt nyt kommer der nemlig forbedringer i SOLIDWORKS i løbet af året og ikke kun når en ny version udgives..

Nærstudér de nye forbedringer og funktioner her, eller få et kort indblik i nogle af dem herunder.

Parts and Features: Hole Wizard

Skitsering med Hole Wizard forbedres, når du bruger Positions i PropertyManager. – Se funktionen her

Parts and Features: Making Multibody Parts from Assemblies

Funktionen Make Multibody Part konverterer en hel samling til en separat, multibody-del, der er knyttet til den overordnede samling.
Se funktionen her

Sheet Metal: Slot Propagation

Når du anvender tab & slot funktion i en samling, kan slots overføres til andre instancer af den samme komponent i samlingen.
Se hvordan her

Sheet Metal: Stamp Tool

Du kan bruge Stamp funktionen til at oprette skitsebaserede parametriske formværktøjer, som du kan anvende på pladedele. Med skitsebaserede formværktøjer kan du oprette en skitse med nogle få parametre til at præge og forme metalpladen. 

I tidligere versioner skulle du definere alle skitser og funktioner, gemme formværktøjet som en del (.SLDFTP) og derefter anvende det på pladedele. 

At bruge skitser til at skabe formværktøjer er en hurtigere måde at anvende formværktøjer på pladedele. Stamp-funktioner giver mere fleksibilitet til at eksperimentere med forskellige designs og parametre. 

Sheet Metal: Normal Cut in Tab and Slot

Når du bruger værktøjet Tab and Slot, kan du angive, at åbningen er normal i forhold til pladen, selv om Tab’en er i en vinkel i forhold til åbningen.

Structure Systems and Weldments: Corner Management

Du kan anvende Corner Management manuelt eller automatisk i SOLIDWORKS 2024. 
Se her hvordan du gør.

Assemblies: Defeature Rule Sets

Ved hjælp af Defeature Silhouette metoden kan du oprette et sæt regler til forenkling af komponenter i en model. Du kan angive kriterier for komponentvalg, defeaturemetode og en defeatureretning.  

Du kan gemme regelsættet til brug på andre modeller. Du kan angive en filplacering for gemte regelsæt. Du kan bruge et regelsæt med en defeature-gruppe til at defeature en model. 

Assemblies: Repairing Missing References in Linear or Circular Component Patterns

Du kan reparere manglende retningsreferencer i lineære og cirkulære component pattern.
Se her hvordan du gør

Drawings and Detailing: Overridden Dimensions

Du kan vælge automatisk at ændre farven på dimensioner der er overskrevne. Tidligere var du nødt til at klikke på hver dimension og se dens egenskaber for at se over dimensionen var overskreven. Se her hvordan du gør

Drawings and Detailing: Keeping Chain Dimensions Collinear

Du kan sikre, at kædedimensioner forbliver kollineære, selv når pladsen er begrænset. Når dimensionstekst og pilespidser overlapper hinanden, kan du vælge de indstillinger, der passer bedst.Se her hvordan du gør

Drawings and Detailing: Reattaching Dangling Dimensions

Du kan fastgøre dangling dimensioner igen på en måde, der gør at processen er mere pålidelig. Du kan fastgøre dimensioner, der ikke er dangling på samme måde. 

Funktionen understøtter ikke:
Importerede dimensioner 
DimXpert-dimensioner 
Kædedimensioner 
Symmetriske lineære diameterdimensioner

– Se her hvordan du gør genskabe dinglende dimensioner

SOLIDWORKS MBD: Hole Tables

Du kan inkludere en hultabel, når du udgiver en part til 3D PDF. 

SOLIDWORKS MBD: Repairing Dangling Dimensions

Du kan redigere dangling dimensioner for at knytte dem til en feature i modellen igen. Dette gælder for dimensioner, der er oprettet ved hjælp af DimXpert-værktøjerne, såsom Size Dimension , Location Dimension , og Angle Dimension.

Dette værktøj er kun tilgængeligt for DimXpert-dimensioner. – Se hvordan du gør her

Relaterede nyheder