Se alle de nye forbedringer i EDGECAM 2023.1

Ken Nicolai Ingstrup
Administrerende Direktør

Ken Nicolai Ingstrup

Lad mig vide, hvis du har brug for yderligere info.

EDGECAM-softwaren er én af nøglekomponenterne i Hexagons produktportefølje, og den har også gennemgået betydelige forbedringer og opdateringer i 2023. Hasse, vores EDGECAM-ekspert deler her nogle af de 4 fedeste forbedringer i EDGECAM 2023.1:

  1.  EDGECAMS skrubstrategier bliver kraftigt optimeret  
  2.  Smoothing support når man laver contour-drejning med b-aksen
  3.  Reife-cyklussen understøtter nu ballnose til afgratning
  4.  EDGECAM understøtter nu vertikale 6-aksede fræsere 

Få teknisk indblik herunder i forbedringerne i EDGECAM 2023.1

Denne nye version af EDGECAM byder på en række spændende opdateringer og forbedringer, der vil øge produktiviteten og effektiviteten for brugere inden for en bred vifte af industrier. Lad os dykke ned i nogle af disse forbedringer:

1: EDGECAM understøtter nu vertikale 6-aksede fræsere

Efter en stigende efterspørgsel fra kunderne forbedrer EDGECAM 2023.1 sin support til fræsemaskiner med seks akser ved nu at inkludere en tredje roterende akse. Denne udgivelse understøtter specifikt to akser i den roterende hovedenhed plus én akse på en roterende bordakse.

Simpel 3+2-bearbejdning og kompleks 5-akset simultanfræsning understøttes begge i alle konfigurationer.

Som bruger vil du opdage, at både kommandoerne “Vælg roterende akse” og “Flyt indeks” er blevet forbedret for at bestemme specifik styring af akserne.

2: Automatisk kollisionssporing for roterende huller

Evnen til automatisk at fjerne kollisioner er udvidet til boring af roterende huller.

Ved hjælp af kommandoen “Opdater fixturer” undgår Hul-cyklussen nu kollisioner med fixturen, når der bores roterende huller, og der skrives en besked til feedback-vinduet, der angiver antallet af huller, der ikke er bearbejdet.

Denne forbedring sparer tid under forberedelsen af CAM-instruktionerne, da manuel kontrol nu er unødvendig.

3: Offset for udskæring af bosses tilgængelig i Roughing Cycle

EDGECAM 2023.1 introducerer nye “boss offsets” i Roughing Cycle.

Disse offsets er tilgængelige for både faste modelfunktioner og wireframe-geometri og er specifikt rettet mod “nested pockets” med eksterne bosses.

Brugerne sparer tid ved ikke at skulle oprette ekstra cyklusser med forskellige offsets.

Et typisk anvendelsesområde er tyndvæggede lommer, hvor et specifikt offset skal opretholdes, men andre funktioner kan have en anden offset.

4: B-Aksens konturdrejning og faktor for glidning

EDGECAM 2023.1 introducerer en ny modifier til B-Aksens konturcyklus, som er blevet tilføjet baseret på feedback fra kunderne.

EDGECAM-brugere kan nu bruge kommandoen “Smoothing Factor” til at styre B-Aksens bevægelser yderligere under profilering.

Tidligere kunne cyklussen generere store bevægelser på den lineære akse og overdrevne udsving på B-Aksen (roterende akser). Dette kunne føre til potentiel slid på maskinværktøjet og en dårligere overfladestruktur.

“Smoothing Factor” dæmper bevægelserne og forfiner NC-koden ved at reducere antallet af mellempunkter i værktøjsbanen.

5: Forbedringer af Finish Groove Cycle og Feature Finding

EDGECAM 2023.1 har forbedret sin evne til at finde drejefunktioner i komplekse modeller. Tidligere kunne den funktion kun oprettes ved at bruge en finere tolerance, hvilket dog tog længere tid.

Brugerne vil nu opdage, at de samme modeller hurtigt kan skabe funktioner ved hjælp af en standardtolerance.

“Finish Groove Cycle” er blevet forbedret, så brugerne nu kan fuldføre en sporfunktion med et sporingsværktøj med samme bredde. Tidligere skulle dette opnås ved at oprette talrige CAM-instruktioner, hvilket øgede opsætningstiden.

6: Forbedring af Rough Turning Cycle SWARF

EDGECAM 2023.1 har udvidet sin support til den populære SWARF-styringsfunktion.

Brugerne kan nu påvirke måden, værktøjsbanen bevæger sig til “parkpositionen” ved at fastfryse en akse. For eksempel er det ønskeligt at trække værktøjet væk i X-aksen på lange drejede aksler.

Så værktøjet forbliver stationært i Z-aksen, hvilket resulterer i en betydelig tidsbesparelse under cyklusberegningen.

7: Deaktivering af kollisionstjek i Rough Profile Cycle

EDGECAM 2023.1 introducerer endnu en tidsbesparende forbedring i drejning. Brugerne kan nu deaktivere kollisionstjek for holderen ved brug af Rough Profile Turning-cyklen.

På store komponenter med komplekse værktøjsholdere kan beregningstiden være for lang på grund af EDGECAMs kollisionstjeksalgoritme. Hvis brugeren mener, at værktøjsbanen allerede er sikker, kan holderens kollisionstjek fjernes og dermed øge beregningstiden for cyklussen.

EDGECAM understøtter fortsat de nyeste CAD-filtyper: SOLIDWORKS 2023 | Inventor 2023 | Creo 9.0.2.0

Vores CAM-rådgivere ser frem til at dele flere spændende nyheder med dig i fremtiden

Vi er begejstret for de imponerende udviklinger, vi har set fra Hexagon. Vi ser frem til at dele endnu flere spændende oplysninger om deres seneste innovationer. 

Hold øje med vores kommende opdateringer, hvor vi vil præsentere jer for Hexagons nyeste og mest revolutionerende udviklinger.

Du kan ligeledes læse mere om EDGECAM og opdateringerne på Hexagon.com.

Relaterede nyheder