Konfigurator til udvikling og bearbejdning af møbler og interiør i træ

Peder Skovlunden-Pedersen
Technical Manager, B.Sc.Me.

Peder Skovlunden-Pedersen

SWOOD – hele processen i små bidder

SWOOD er en stor konfigurator til udvikling, konstruktion og bearbejdning af møbler og interiørs i træ. Se her, hvordan du opretter dine dele i SWOOD.

SWOOD er fuldt implementeret i SOLIDWORKS. Alt fra paneler, skruer, dyvler, beslag, skuffeskinner tegnes og assambles i SOLIDWORKS og kan efterfølgende konfigureres og assambles til et møbel i SWOOD Design. Her i konfiguratoren er det også muligt at tilføje priser på delene, som er brugeligt i SWOOD Design Reporting.

SWOOD er meget nemt og intuitivt at anvende. Du kan hurtigt optimere, ændre materialer og efterfølgende implementere det i alle design. Herunder kan du se processen i små bidder, og se hvor nemt du opretter enkelte dele i videoerne herunder.

Oprettelse af Edgeband

Kantbåndets tykkelse defineres, hvorefter bredde og længde automatisk tilpasses ud fra panelets tykkelse og størrelse. Har kantbånden en rejfning, en bestemt slutning eller en speciel profil, kan dette også defineres. I SWOOD Design Reporting vil en samlet længe af kantbåndet, og hvor kantbåndet skal sidde på de enkelte paneler blive vist. Er der sat en pris på materialet vil dette også fremgå i SWOOD Design Reporting.

Oprettelse af Material

Et materiale kan bruges til at ændre et panels tykkelse og så selvfølgelig materiale. Grundet SWOODs parametriske opbygning, vil en ændring af materiale for et møbel tilpasse hele møblet ud fra det nye materiales tykkelse. En bestemt åreretning kan tilføjes, så oplysningen kan bruges i SWOOD CAM i forbindelse med Nesting, så delene ligger på en bestemt måde for at opnå korrekt åreretning.
Pris på materialet kan defineres og beregnes ud fra forskellige formler. Dette vil få betydning for priserne der vises i SWOOD Design Reporting

Et materiale kan have laminat på den ene eller begge sider, og der kan være forskellige laminater på siderne. Har man et bestemt grafisk udtryk, man gerne vil have vist i forbindelse med materialet, kan det tilføjes til biblioteket, hvis ikke SWOOD-biblioteket giver det ønskede resultat.

Oprettelse af Panel

Når der oprettes et panel, er den vigtige del, at man parametrisk får sat det korrekt op. Når et panel er korrekt sat op, er målet fuldstændig underordnet. Der kan i princippet gemmes et panel på 2x2x2mm, som efterfølgende bruges til et møbel med en plade på 2000x450x16mm. Højde og dybde på materialet defineres af den frame, hvor panelet bruges eller ved blot at ændre størrelsen i Edit panel. Tykkelsen defineres ud fra et valgt materiale. Det gør det derfor nemt at lave et ønsket design og så efterfølgende tilføje og ændre panelet med et ønsket materiale, hvorefter fx et skab automatisk tilpasser sig automatisk, hvis tykkelsen er anderledes.

Prisen og størrelsen på de enkelte paneler vil blive vist i SWOOD Design Reporting ud fra Materiale og Edgeband.

Oprettelse af Compound opsætning

For at sikre korrekt brug af antal fittings, dyvler og andet hver gang et møbel oprettes eller ændres i størrelse, kan forskellige compounds oprettes. Fordelen ved dette er, at der spares rigtig meget tid på at indsætte de enkelte dele, og der sikres derfor, at der ikke laves fejl, hvor der er tilføjet for mange eller i værste fald for lidt dele. Når en frame ændres i størrelse, kan delene automatisk tilpasse sig i antal og placering. Der spares rigtig meget tid, fordi man undgår at gøre ting flere gange. Afhængig af ens erfaring, kan der på få minutter oprettes en ny opsætning, som kan bruges igen og igen. En tid der kan være hentet ind efter at have lavet blot et enkelt møbel. Herefter er det tid, der spares.

De brugte dele til et givent møbel vil blive vist i SWOOD Design Reporting med antal og pris, hvis dette er defineret.

Oprettelse af Frame

En frame er et rigtig godt værktøj til oprettelse af fx skabe. Grundet den parametriske opbygning på paneler og frames kan du med få klik ændre et helt skabs størrelse, hvor de brugte paneler, fittings og lignende automatisk tilpasser sig. Så skal et bestemt skab bruges i to forskellige størrelser kan man med blot få klik ændre en højde- og dybde værdi i Edit Frame, hvorefter skabet automatisk tilpasser alle delene. Når en Frame er oprettet kan det efterfølgende bruges til alle paneler, man har i biblioteket. Når et givent møbel står færdigt, kan SWOOD Design Reporting vise alle de brugte paneler i størrelser, pris, materiale og edgeband, samt andre brugte dele som fittings, skruer og dyvler. Til sidst kan en samlet pris på møblet gives og laves tilbud ud fra, hvis ikke man allerede har sat en faktor ind, der giver en pris, der direkte gives i et tilbud.

Oprettelse af Assembly

Ved en samling af flere af møbler som fx ved køkkener eller garderober går SWOOD Design lige et level op – ikke i sværhedsgrad men evnen til at assamble. Ved blot at tegne en 2D-skitse af et møblement set oppe fra, kan Frames tilføjes, og med blot fire klik tilpasser framen sig automatisk i bredde, dybe og højde. Dette defineres for hver frame, hvilket gør det muligt at tilføje forskellige frames og definere hver frame i forskellige bredder, dybder og højder. Selv i assemblien er det muligt at ændre materialet for alle delene. Skal de enkelte frames efterfølgende tilpasses individuelt i forhold til greb, låger, hylder, skuffer, bøjlestænger eller andet kan hver subassembly åbnes og ændres.

Relaterede nyheder

Hvad er Cloud

Hvad er “Cloud”?

Du hører det nok ofte omtalt – i flere sammenhænge end nødvendigvis lige arbejdsmæssigt. Det er også ofte omtalt som “skyen”. Det kan forstås på

Læs mere »