Den digitale tvilling i produktionen

Thomas Larsen
Application Engineer

Thomas Larsen

Skal NCSIMUL være din digitale tvilling?

Hvad er den digitale tvilling egentlig? Og hvordan kan du optimere din produktion og undgå dyre kollisioner med den?

Hvad er den digitale tvilling?

Den digitale tvilling er en måde, hvorpå du kan lave præcise simuleringer og på den måde spare penge på reparationer af maskinen og nyt værktøj.

Den digitale tvilling giver dig mulighed for at lave ekstraordinært gode og præcise simuleringer inden du går i gang med din produktion. Med den digitale tvilling kan du undgå fejl og uheld såsom havareringer og kollisioner.

Men det er ikke en almindelig simulering du laver, når du bruger den digitale tvilling. Det er en 1:1 gengivelse af din maskine (deraf navnet den digitale tvilling), der kører din NC-kode. På den måde får du altså et helt præcist indblik i, hvordan din maskine kommer til at køre.

Da den digitale tvilling kører på din NC-kode, bruger simuleringen også de parametre din maskine er opsat med. Du ser altså, hvordan din NC-kode vil køre på præcis den maskine, du bruger.

Det er derfor vigtigt, at din digitale tvilling er 100% identisk med din virkelige maskine, for at du kan stole på simuleringen. Det betyder også, at du skal sikre dig, at din digitale tvilling er opsat helt rigtigt – det er selvfølgelig det, vi hjælper med. Får du opsat din digitale tvilling korrekt, kan du virkelig få stort udbytte af at bruge den!

Den digitale tvilling er en 1:1 gengivelse af din maskine

Digital transformering i produktionen

Den digitale tvilling er et vigtigt hjælpemiddel i den optimerede produktion i dag. Den sikrer nemlig, at du opdager alle fejl og kollisioner, inden du starter din maskine.

Hvor en normal simulering laver simuleringen på dit program, laver den digitale tvilling simuleringen på din NC kode, altså efter postprocessoren har lavet et program. Postprocessoren betyder meget for maskinens arbejde, hvilket betyder, at en normal simulering kan være langt fra perfekt – men simulering og verificering i den digitale tvilling giver et helt præcis indblik i, hvordan din maskine kommer til at arbejde.

Undgå dyr stilstand!

Ved 2- og 3-akset bearbejdning kan du som regel undgå kollissioner og fejl, hvis du kender din postprocessor godt og er sikker på din maskine. Programmerne er generelt simple nok til, at du kan undgå uheld ved blot at kigge dit program igennem. Er du usikker på, hvordan din postprocessor arbejder, kan den digitale tvilling selvfølgelig give dig en hjælpende hånd.

Arbejder du med 4- og 5-akset simultanbearbejdning har du derimod et langt program, hvor du ikke længere har overblik over og styr på dine værktøjsbaner. Det er her den digitale tvilling er alfa og omega! Når du ikke selv kan se, hvor eventuelle problemer opstår, kan havareringer, kollisioner, reparationer og stilstand koste dig dyrt.

Kompleksiteten af dine processer er altså altafgørende for, om og hvordan den digitale tvilling kan skabe forbedringer i dit produktionsforløb. Tag en snak med os, hvis du er usikker på, om den digitale tvilling kan optimere dit arbejde.

Lav præcise simuleringer inden du starter din maskine

Hvad koster den digitale tvilling?

Den digitale tvilling købes som et månedligt abonnement, og du slipper dermed for en tårnhøj engangsydelse. Prisen på abonnementet afhænger naturligvis af dine maskiner og behov – hvis du er interesseret i at få et konkret bud på en pris, er du velkommen til at kontakte os og få en uforpligtende snak.

Selvom den digitale tvilling kan virke som en dyr udgift, vil den ofte være tjent ind igen ret hurtigt. Du kan nemlig undgå de dyre udgifter ved havareringer, såsom køb af ny spindel og lignende. Den digitale tvilling er altså et uundværligt værktøj, hvis du vil optimere din produktion!

Vi er din samarbejdspartner

Er du klar til at komme i gang med at bruge den digitale tvilling? Så tag fat i os!

Vi hjælper dig med at opsætte det hele, så du får en helt præcis 1:1 gengivelse af din maskine. Så er du sikker på at kunne lave præcise simuleringer og verificeringer.

Kontakt os og få en uforpligtende snak om dine behov – eller få et tilbud!

Relaterede nyheder

Hvad er Cloud

Hvad er “Cloud”?

Du hører det nok ofte omtalt – i flere sammenhænge end nødvendigvis lige arbejdsmæssigt. Det er også ofte omtalt som “skyen”. Det kan forstås på

Læs mere »