Fra AutoCAD til DraftSight – her er nogle overvejelser

Michael P. Skytte
Application Engineer

Michael P. Skytte

DraftSight kan du læse meget mere om her – kontakt os endelig. Vi står altid klar til sparring eller anden hjælp.

 

LÆS MERE OM WEBINARET HER >>

Er du én af dem, som:

 • Har brugt AutoCAD i længere tid, men syntes det er en større årlig omkostning?
 • Har en del flydende AutoCAD licenser i din organisation, men de er nu alle blevet omdannet til standalone-licenser, da Autodesk ikke længere tilbyder AutoCAD som flydende licenser?
 • Hvor administrationen af jeres AutoCAD licenser nu er blevet ressourcekrævende grundet den nye licenspolitik for AutoCAD?

Jeg har herunder samlet nogle af mine overvejelser vedr. AutoCad og DraftSight

AutoCAD har eksisteret siden 1982 med oprindelse tilbage til 1977, og for mange af os er det den gamle, komfortable, men godt slidte handske. DraftSight tilbyder nye værktøjer, der føles overraskende meget som de gamle, og udfører de samme jobs bare med en mere praktisk abonnementsmodel, flere funktioner og til en bedre pris. I dette tilfælde kan udskiftning klart anbefales.

DraftSight er et intuitivt CAD-program med stor ydeevne og fleksibilitet, der gør det nemt for dig at skabe professionelle designs. Med DraftSight kan du vise, redigere og konstruere DWG og DXF-filer, og med to forskellige pakker kan programmet opfylde alle dine behov.

For nogle kan det at arbejde i AutoCAD føles som det velkendte og komfortable valg, men på et tidspunkt kan det dog blive tid til at skifte det ud. Og her er DraftSight er et rigtig godt – endda bedre – alternativ.

Måske har du behov for noget software, hvori man kan arbejde med 3D modeling og LISP-rutiner. Frygten for at miste mange års 2D-tegninger, der stadig bliver brugt i aktive produkter, holder dig måske tilbage. De færreste har midlerne til at konvertere eller genskabe alle de tegninger, der skal gemmes, men samtidig mangler AutoCAD LT for mange af de funktioner, du skal bruge i din daglige produktion.

Forestil dig i stedet en CAD-løsning, der bruger nøjagtigt det samme DWG-filformat som dine eksisterende designs, har alle de professionelle kvalitetsværktøjer, du skal bruge og den samme følelse og udseende, som du allerede kender – alt sammen til en brøkdel af prisen…

… Så har du DraftSight! Åbn dine gamle AutoCAD-filer uden behov for at skulle igennem en eksport-import-proces. Bliv ved med at bruge dine gamle skabeloner og standard layers. Har du kolleger, der stadig bruger en gammel version af AutoCAD? Så kan du gemme filer i ældre DWG og DXF-formater for dem.

En genkendelig brugerflade
 • Det tager kun et par minutter at tilpasse DraftSight til dine egne præferencer eksempelvis med værktøjslinjer over grafikområdet. Dialogboksen er let at navigere i, og søgefeltet gør det nemt at finde den indstilling, du ønsker at ændre. Du får et menulayout, kommandoer og tastaturgenveje, du allerede kender, og du kan bruge de samme LISP-rutiner, som du altid har brugt. Og du kan tilpasse det, så det ser ud og føles, præcis som du kan lide det.
 • Overgangen fra AutoCAD til DraftSight er derfor nem og håndgribelig.
 • Da alle ikke har de samme CAD-behov, tilbyder Edge-Team DraftSight i to forskellige pakker: DraftSight Enterprise og DraftSight Enterprise Plus.
 • DraftSight Enterprise tilføjer et udvalg af produktivitetsværktøjer til tegnere, designere, ingeniører, arkitekter, maskinister og alle, der har brug for en fuldt udstyret 2D CAD-pakke.
 • DraftSight Enterprise Plus har alle de ovenstående funktioner inklusiv 3D modeling og evnen til at bruge 2D geometriske begrænsninger såsom skitsefunktionalitet i SOLIDWORKS. Enterprise Plus kan håndtere dine 2D-tegninger, 3D modeling, prototyping, laserskæring og 3D-printerbehov. Hvis du i øjeblikket bruger AutoCAD’s mere avancerede evner og funktioner, er dette det alternative værktøj, du bør prøve.
 • DraftSight Enterprise og Enterprise Plus er netværkslicenser, der tillader deling af licensen på tværs af din organisation, og inkluderer en installationsguide, opgraderinger og teknisk support. Man kan leje licenserne på årsbasis eller købe licenserne med 1-årig serviceaftale
Så er der her 5 gode grunde til at investere i DraftSight:
 1. Med DraftSight får du mest muligt for pengene! Markedets bedste AutoCAD funktionalitet til en lavere pris.
 2. De mest efterspurgte funktioner og features.
 3. Fleksibiliteten i at vælge mellem essentiel 2D CAD-tegning, avanceret 2D CAD eller alt-i-én 2D- og 3D-design.
 4. DraftSight Enterprise og DraftSight Enterprise Plus leveres som flydende licenser så mange personer i din organisation kan dele disse licenser.
 5. Det er nemt administrere licenserne da de automatisk trækkes fra en licensserver når DraftSight åbnes – derfor skal der ikke afsættes en person til at fordele licenserne.

Relaterede nyheder