Videre til værktøjslinje

Fra AutoCAD til DraftSight – her er nogle overvejelser

Area Sales Manager - Fyn & Sjælland

Søren Ølholm Larsen

  • Prøv en gratis trial af DraftSight her

For nogle kan det at arbejde i AutoCAD føles som det velkendte og komfortable valg, men på et tidspunkt kan det dog blive tid til at skifte det ud. Og her er DraftSight er et rigtig godt – endda bedre – alternativ. I denne artikel fortæller vi om skiftet AutoCAD til DraftSight, og hvad DraftSight kan ift. AutoCAD

Skiftet fra AutoCAD til DraftSight

Mange står nok før eller siden i den situation, at der skal skiftes til en software, hvori man kan arbejde med 3D modeling og LISP-rutiner. Frygten for at miste mange års 2D-tegninger, der stadig bliver brugt i aktive produkter, holder dig måske tilbage. De færreste har midlerne til at konvertere eller genskabe alle de tegninger, der skal gemmes, men samtidig mangler AutoCAD LT for mange af de funktioner, du skal bruge i din daglige produktion.

Forestil dig i stedet en CAD-løsning, der bruger nøjagtigt det samme DWG filformat som dine eksisterende designs, har alle de professionelle kvalitetsværktøjer, du skal bruge og den samme følelse og udseende, som du allerede kender – alt sammen til en brøkdel af prisen…

… Så har du DraftSight! Åbn dine gamle AutoCAD-filer uden behov for at skulle igennem en eksport-import-proces. Bliv ved med at bruge dine gamle skabeloner og standard layers. Har du kolleger, der stadig bruger en gammel version af AutoCAD? Så kan du gemme filer i ældre DWG og DXF-formater for dem.

En genkendelig brugerflade

Det tager kun et par minutter at tilpasse DraftSight til dine egne præferencer eksempelvis med værktøjslinjer over grafikområdet. Dialogboksen er let at navigere i, og søgefeltet gør det nemt at finde den indstilling, du ønsker at ændre. Du får et menulayout, kommandoer og tastaturgenveje, du allerede kender, og du kan bruge de samme LISP-rutiner, som du altid har brugt. Og du kan tilpasse det, så det ser ud og føles, præcis som du kan lide det.

Overgangen fra AutoCAD til DraftSight er derfor nem og håndgribelig.

Hvis du vil prøve Drafsight af, kan du få en gratis trial – Draftsight Trial >>

De forskellige pakker og deres fordele

Da alle ikke har de samme CAD-behov, tilbyder DraftSight fem forskellige pakker i deres portefølje: Standard, Professional, Premium, Enterprise og Enterprise Plus.

  • DraftSight Standard inkluderer grundlæggende 2D-design og dokumentationsværktøjer, dynamisk block support, og PDF-underlay, og gør samarbejde og fælles ressourcer tilgængelige for brugerne. Standard er primært beregnet til hobbyister, studerende, undervisere og enkeltpersoner med et grundlæggende 2D CAD-behov.

  • DraftSight Professional og Enterprise tilføjer et udvalg af produktivitetsværktøjer til tegnere, designere, ingeniører, arkitekter, maskinister og alle, der har brug for en fuldt udstyret 2D CAD-pakke.

  • DraftSight Premium og Enterprise Plus har alle de ovenstående funktioner inklusiv 3D modeling og evnen til at bruge 2D geometriske begrænsninger såsom skitsefunktionalitet i SOLIDWORKS. Premium og Enterprise Plus kan håndtere dine 2D-tegninger, 3D modeling, prototyping, laserskæring og 3D-printerbehov. Hvis du i øjeblikket bruger AutoCAD’s mere avancerede evner og funktioner, er dette det alternative værktøj, du bør prøve.

DraftSight Standard, Professional og Premium er alle selvstændige årlige abonnementsmodeller. DraftSight Enterprise og Enterprise Plus er netværkslicenser, der tillader deling af licensen på tværs af din organisation, og inkluderer en installationsguide, opgraderinger og teknisk support. Normalt fungerer de som etårs-abonnementsmodeller, men kan også fås uden abonnement med muligheder for vedligeholdelsesopgraderinger.

Du kan se en sammenligning af de forskellige pakker her >>

AutoCAD har eksisteret siden 1982 med oprindelse tilbage til 1977, og for mange af os er det den gamle, komfortable, men godt slidte handske. DraftSight tilbyder nye værktøjer, der føles overraskende meget som de gamle, og udfører de samme jobs bare med en mere praktisk abonnementsmodel, flere funktioner og til en bedre pris. I dette tilfælde kan udskiftning klart anbefales.

Du kan få en trial af Draftsight – se mere her >>

Relaterede nyheder

Vores support-team sidder klar!

KONTAKT OS

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.